Termékjellemzők
  • 32-csatorna keverése, L/C/R kimenetek, 8 AUX, 4 Mátrix
  • 4-sávos PEQ és dinamika effektek minden csatornán
  • 11 különböző beépített multi-effekt/ PEQ és "delay" minden kimeneten
  • 24bit AD/DA a kiváló hangminőség érdekében
  • Távvezérelhető számítógépről (PC/Mac)
  • Felvétel/Lejátszás USB memóriára és memóriáról
  • Az M-300 tökéletesen kompatibilis az összes meglévő REAC eszközzel (pl. Digital Snake, Személyi Monitorkeverő, vagy a soksávos felvételi rendszer).

M-300 hátsó nézete

Kompakt Digitális keverőpult

M-300
Az M-300 V-Mixer egy 32-cstornás digitális keverő, amely számtalan, a "nagy-testvéreknél" (a díjnyertes M-400 vagy az M-380) már megismert kiváló tulajdonsággal lett felvértezve, de egy sokkal kompaktabb mérettel rendelkezik. Az M-300 tökéletesen kompatibilis az összes meglévő REAC eszközzel (pl. Digital Snake, Személyi Monitorkeverő, vagy a soksávos felvételi rendszer). Kompakt mérete, és kedvező ára lehetővé teszi a kis-, és középméretű koncerttermek, előadótermek számára, hogy az analóg rendszerüket digitálisra cseréljék. Az M-300 ideális rendezvények, templomok, iskolák, intézmények és céges események lebonyolítására. Az M-300 a V-Mixer sorozat legkisebb modellje, mely család tagjai az M-480, az M-400 és az M-380. Ha szeretne többet megtudni a termékek közötti különbségekről, tekintse meg a V-Mixer Összehasonlító Táblázatot.
 
Az M-300 ideális eszköz számtalan alkalmazási területre
  • Tárgyalók és konferencia termek - Az installált M-300 könnyedén vezérelhető érintőpanelról RS-232 protokollon keresztül.
  • Iskolák - Az M-300 egy mozgatható Rack-be szerelve könnyedén mozgathatóvá válik. Így bármikor egyszerűen áthelyezhető például a tornateremből az előadóterembe.
  • Kis és közepes templomok - Az M-300 közepes csatornaszámmal, és rendkívül kompakt mérettel rendelkezik. Ezért könyedén szállítható. Az esemény installálása egyszerű és gyors feladat, mindössze egy Cat5e kábelt kell a színpadon lévő Digital Snake és az M-300 közé kihúzni.

uses_original

Tökéletes hangzás, lenyűgöző funkciók egy igazán kompakt méretű keverőben
Az M-300 ideális eszköz számtalan alkalmazási területre. 32-csatorna, L/C/R kimenetek, 8 AUX, 4 Mátrix kezelését képes egyszerre lekezelni. Az M-300 V-Mixer kompatibilis az összes REAC eszközzel, így zökkenőmentesen integrálható egy már meglévő rendszerbe is. A felhasználó közvetlenül tudja vezérelni, beállítani a Digital Snake előfokait, az M-48 Személyi Monitorkeverő paramétereit, vagy akár az S-4000M REAC Merge eszköz ki- és bemeneteit is. Ez a rengeteg lehetőség társul egy rendkívül könnyű (9.8kg) és kompakt méretű digitális keverőben. Az M-300 tökéletes választás olyan helyek számára, ahol a keverőállás mérete igen korlátozott, vagy olyan felhasználási környezetben, ahol a mobilitás elsődleges szempont. Opcionálisan "Rack" szerelő keret is vásárolható a keverőhöz.

m300_diagram_reac_ports

Kiváló Beépített Effektek
A csatorna szabályozása és dinamikája a kiváló keverés alapja. A tökéletes hangkeverés érdekében az M-300 összes bemeneti csatornája rendelkezik 4-sávos teljesen parametrikus EQ-val, és dinamika effektekkel. A dinamika effektekben (kompresszor, zajzár) megtalálható "Key-In" szűrő lehetővé teszi a még precízebb hangkeverést. 4db multi-effekt processzor mindegyikében 11 különböző effektből (zengetés, "delay", modulációs effektek, kórus, frázis, stb.) választhat a felhasználó. Az M-300 összes minden kimenetén (Main, AUX, Mátrix) megtalálható egy dedikált 8-sávos teljesen parametrikus EQ, vonal "Delay", és limiter. Az M-300 rendelkezik minden tulajdonsággal, ami a professzionális hangkeveréshez szükséges.

EQ Screen Effects Screen

Felhasználói Kezelőfelület
Az M-380 és M-400 V-Mixereknél már megszokott, és közkedvelt áttekinthető kezelőfelület az M-300-as keverőre is jellemző. 17db 100mm-es motorizált csatorna potenciométer, középen elhelyezett nagy-felbontású 800x480 méretű színes kijelző, dedikált paraméter szabályozók (Gain, Pan, EQ és Dinamika), mind a felhasználó segítségére vannak, hogy a készülék kezelése komfortos legyen. Az összes paraméter elmenthető és visszahívható az M-300 memóriájából. A "User Layer" funkciónak köszönhetően a csatorna potenciométer szabadon címezhetőek és menthetőek.

m300_usbUSB Memória Felvevő/Lejátszó
A M-300 kimeneteiről (Main, AUX, Mátrix) közvetlenül lehetséges felvétel készítése a beépített USB portra csatlakoztatott memória egységre. A felvétel tömörítetlen WAV fájlban kerül eltárolásra. A memórián található WAV fájlok lejátszhatóak az M-300-on (háttérzene, beültető zene). A felhasználói beállítások szintén elmenthetők a háttértároló egységre.

Vezetéknélküli Távvezérelhetőség
Az M-300-hoz csatlakoztatott számítógépen lévő távoli asztal kapcsolat segítségével lehetőség vezeték-nélküli vezérlésre. Így például a hangmérnök helyet foglalhat a nézőtér székein a próba során, hogy beállítsa a nézők számára optimális hangzást, vagy a színpadon állva az előadókkal egyeztetve beállíthatja a fellépőknek megfelelő monitorhangzást. Az M-300 lehetővé tesz olyan keverési opciót, amely analóg keverőn elképzelhetetlen.

m300_rs232Távvezérelhetőség, vagy "offline" szerkeszthetőség számítógépen
Az M-300 távvezérelhető számítógépről (PC/Mac) az USB portján keresztül. Az M-300RCS (távvezérlő szoftver) kezelőfelülete teljesen megegyezik a készülék kijelzőjén megjelenővel. Az M-300RCS használható "offline" módban is, így elvégezhetőek a különböző rendszerbeállítások akár az esemény előtt is. A számítógépen eltárolt beállítások USB flash memóriára másolva, a helyszínen betölthető a keverőbe. Számítógéppel összekötve, és vezeték-nélküli kapcsolat segítségével akár egy tablet-ről is vezérelhető a keverő bárhonnan (pl. színpad, nézőtér).

Soksávos Felvétel Számítógépre
40-csatorna 24-bites audió felvétele közvetlenül számítógépre (Windows). Mindössze az egyik REAC portot kell összekötni a PC gigabites Ethernet portjával egy egyszerű Cat5e kábel segítségével. A sávok külön WAV fájlokban kerülnek eltárolásra a Cakewalk SONAR programban*, amelyek késöbb bármikor szerkezthetőek a kiváló tulajdonságokkal rendelkező SONAR programmal.
* REAC driver kitt szükséges a Cakewalk SONAR-ba történő közvetlen felvételhez.

V-LINK - AV Megoldás
Az M-300 MIDI-n keresztül a összeköthető videókeverővel (pl. V-1600HD), és a V-LINK automatikusan szinkronizálja az M-300 keverőt a videókeverővel “audio follows video”.

Az M-300 V-Mixer kedvező paramétereinek köszönhetően számtalan V-mixer rendszer alkalmazásban ideálisan használható, legyen szó fix, vagy mozgó installációról. Az M-300 a V-Mixerekre jellemző összes tulajdonsággal rendelkezik, ezért a legmagasabb minőségi szintet képviseli rendkívül kedvező árfekvésben.

m48_standAz M-48 élő személyi monitorkeverő rendszer támogatása, és kezelése
A zenészek igénylik a lehető legjobb hangminőséget, és a legnagyobb flexibilitást a független monitorkeverés során. Az M-48 Személyi Monitorkeverő mindezeket kínálja a zenész számára. 40-csatorna egyszerű kezelése 16 címezhető sztereó csoporton. A teljes felhasználói szabadság mellett (paraméterezés, mentés, visszahívás), arra is lehetőség van, hogy bármilyen V-Mixer segítségével (M-480, M-400, M-380 vagy M-300) a FOH hangmérnök segítséget nyújtson beállításban, és kezelésben is egyaránt. Fülmonitor használatával rendkívül lecsökkenthető a színpadi mikrofonok által összeszedett hangmennyiség. Ezáltal eliminálódik a gerjedés, és kiváló hangminőségű előadást, és hangfelvételt eredményez.

Kiegészítő Tartozékok
Megjegyzés: Az alábbiakban található kiegészítők nem megvásárolhatóak a Roland Systems Group-tól, csak információként van jelen oldalunkon. Rendeléssel kapcsolatban kérjük vegye fel a kapcsolatot a gyártóval.

M-300 Feliratozó Sablon
M-300 Feliratozó Sablon


A PDF fájl tartalmaz egy feliratozó sablont M-400/M-480-as keverőhöz, ami könnyedén kinyomtatható standard 8.5"x11" méretű matricára vagy mágneses laser/inkjet papírra. Egy oldal nyomtatása, egy készülékhez elegendő.

logo_reacA V-Mixer Rendszer a REAC technológiára épül – "Roland’s Ethernet Audio Communication" protokoll alacsony késési idejű, kiváló minőségű digitális jeltovábbító. A REAC technológiát használó eszközök manapság már a világ számtalan pontján megtalálhatóak mobil és fix installációkban is. A REAC 24-bit, 40x40-csatorna tökéletes minőségű továbbítására szolgál, egy egyszerű, olcsó, könnyen installálható Cat5e/6 kábelen keresztül. A REAC technológia "immúnis" az olyan külső zavaró tényezőkre, amelyek az analóg rendszerek esetében tipikusan előfordulnak. A REAC Kiváló hangminőség, amely kábelezési szabadsággal, és alacsony költséggel párosul.
A REAC rendszerrel kapcsolatos részletes leírás.

Rendszer-összekötési példák
Számtalan REAC konfigurációs megoldás lehetséges. Az alábbiakban néhány népszerű, gyakori felhasználási példát találhat. Kattintson az ikonra a teljes ábra megjelenítéséhez.
Alap M-300 V-Mixer Rendszer (26x18)
Alap M-300 V-Mixer Rendszer (26x18)

PDF megtekintése

Általános M-300 V-Mixer Rendszer (42x26)
Általános M-300 V-Mixer Rendszer (42x26)

PDF megtekintése

 


"Split" Konfigurációs Megoldások
Általános M-300 V-Mixer Rendszer, Analóg Kifejtéssel
Általános M-300 V-Mixer Rendszer, Analóg Kifejtéssel

PDF megtekintése

Bővített M-300 V-Mixer Rendszer Személyi Monitor Keverőkkel
Bővített M-300 V-Mixer Rendszer Személyi Monitor Keverőkkel

PDF megtekintése

M-300 V-Mixer Rendszer M-300-as keverővel a Monitor/Broadcast Pozícióban is
M-300 V-Mixer Rendszer M-300-as keverővel a Monitor/Broadcast Pozícióban is

PDF megtekintése

 

M-300 V-Mixer Rendszer SONAR V-Studio 700 REAC Felvételi Rendszerrel
M-300 V-Mixer Rendszer SONAR V-Studio 700 REAC Felvételi Rendszerrel

PDF megtekintése

   

Díjak

logo_mix_hitAz M-300 a 2010-es InfoComm kiállításon elnyerte a Mix Magazin “Mix Certified Hit” díját. Ezt a díjat a Mix Magazin szerkesztői ítélik oda a legjobb 10 audió terméknek. Tudjon meg többet 

Specifikáció

Processing
Number of Channels: 32 mixing channels/11 buses/4 MATRIX buses/Up to 92 inputs and 90 outputs when using REAC Devices
AD/DA Conversion: 24-bit/48.0 kHz or 44.1 kHz
Network Latency: 2.8 ms (typical) *
* Total System Latency of audio signal from S-1608 inputs to outputs via M-300's REAC ports (A or B).
* Sample Rate: 48.0 kHz
* Effects : No insert effects
Connectors
CONSOLE INPUT jacks (1 to 4):
XLR-3-31 type (balanced with phantom power)
CONSOLE INPUT jacks (5 to 8):
1/4 inch Phone type (balanced)
CONSOLE INPUT jacks (9 to 12):
RCA Pin type
CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 4):
XLR-3-32 type (balanced)
PHONES jack:
Stereo 1/4 inch phone type
DIGITAL OUT jack:
Optical type
REAC port:
RJ-45 EtherCon type x 2
USB port:
Type A x 1, Type B x 1
Remote Connectors:
RS-232C connector: 9-pin D-sub type
MIDI connectors (OUT/THRU, IN): 5-pin DIN type
Other Connectors:
Grounding terminal, AC INPUT connector
Input/Output Characteristics
Frequency Response:
CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8): -2 dB / +0 dB (20k ohms load, +4 dBu)
PHONES jack: -3 dB / +0 dB (40 ohms load, 150 mW)
Total Harmonic Distortion + Noise
CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8): 0.05 % (typ., +4 dBu)
PHONES jack: 0.05 % (typ., 40 ohms load, 150 mW)
Dynamic Range:
CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8): 105 dB (typ.)
Crosstalk@ 1 kHz:
CONSOLE INPUT jacks (1 to 4):
-80dB (Pad: ON, Input sens: +4 dBu, typ.)
CONSOLE INPUT jacks (5 to 12): -80dB (Input sens: +4 dBu, typ.)
CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8): -100 dB (typ.)
* Sampling frequency is 48 kHz or 44.1 kHz.
Nominal Input Level (Variable):
CONSOLE INPUT jacks (1 to 4):
-65 to -10 dBu (Pad: OFF) or -45 to +10 dBu(Pad: ON)
CONSOLE INPUT jacks (5 to 12): -28 to +4 dBu
Input Impedance:
CONSOLE INPUT jacks (1 to 4): 14 k ohms
CONSOLE INPUT jacks (5 to 12): 10 k ohms
Non Clip Maximum Input level:
CONSOLE INPUT jacks (1 to 4):
+8 dBu (Pad: OFF) or +28 dBu (Pad: ON)
CONSOLE INPUT jacks (5 to 12): +22 dBu
Nominal Output Level:
CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8):
+4 dBu (Load impedance: 10 k ohms)
Output Impedance:
CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8): 600 ohms
PHONES jack: 100 ohms
Recommended Load Impedance:
CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8): 10 k ohms or greater
PHONES jack: 8 ohms or greater
Non Clip Maximum Output level:
CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8):
+22 dBu (1 kHz, 10 k ohms load)
PHONES jack: 150 mW + 150 mW (Typ., 1 kHz, 40 ohms load)
Residual Noise Level (IHF-A, typ.):
-88 dBu (All faders: Min)
Equivalent Input Noise Level (E.I.N.):
-126 dBu (Main Fader: Unity, Channel faders: Unity only one channel, Preamp gain: Max)
Other
Display:
800 x 480 dots Wide VGA TFT color screen with backlight
Power Supply
AC 115 V, 117 V, 220 V, 230 V, 240 V (50/60 Hz)
Power Consumption
50 W
Size and Weight
Width:
470 mm 18-9/16 inches
Depth:
483 mm 19-1/16 inches
Height:
195 mm 7-11/16 inches
Height:
9.8 kg 21 lbs. 10 oz.

 Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.