Index » Rólunk

ELÉRHETŐSÉGÜNK

Roland East Europe Kft.
2045 Törökbálint, FSD Park 3-as épület
Telefon: 06/23 338 041
Fax: 06/23 338 087
E-mail: info@rolandee.hu 

Az iroda megközelíthetősége

KÜLDETÉSÜNK
A Roland márkanév minél szélesebb körű megismertetése és védelme, miközben a márkanévhez méltó, kiemelkedő színvonalú szolgáltatást nyújtunk Partnereinknek, Vásárlóinknak!
 

A ROLAND EAST EUROPE Kft. TÖRTÉNETE
Napjaink kelet-európai könnyűzenei kultúrájának fejlődésére a legnagyobb hatással a világban uralkodó zenei irányzatok és divatok vannak. Az utóbbi években az elektronikus hangszerek elterjedése a zenében meghatározónak tekinthető, ennek ellenére Kelet-Európában továbbra is döntően a hagyományos hangszerek gyártása folyik pl. hegedű, zongora, stb. A modern elektronikus hangszerek "manufaktúrái" főleg Japánban, az USA-ban és Nyugat-Európában találhatók.

1989-ben alakult az Intermusica Kft., amely német-magyar közös vállalatként kezdte meg hangszerforgalmazói tevékenységét a kelet-európai régióban. A sikeres indulás láttán a japán Roland elektronikus hangszereket előállító cég már 1990-ben kivásárolta a német tulajdonos üzletrészét, így a vállalkozás japán-magyar közös vállalatként működött tovább. A magyar tulajdonos, a Novotrade Rt. az új évezred küszöbén profiltisztítási folyamatba kezdett, ezért eladásra kínálta az Intermusica Kft.-ben lévő 50%-os tulajdonrészét. A vevő a másik 50%-ot tulajdonló Roland Corporation lett, így a cég 100%-os tulajdonosává vált. A tulajdonosváltást néhány változás kísérte: ezek közül az egyik legfontosabb az volt, hogy a cég neve Intermusica Kft.-ről Roland East Europe Kft.-re változott, utalva ezzel is arra a tényre, hogy a japán tulajdonosok a jövőben is kizárólagos szerepet szánnak a vállalatnak a kelet-európai Roland forgalmazás tekintetében. Megnyugtató, hogy a japán cég vezetése továbbra is kulcsfontosságú hídfőállásnak tekinti Magyarországot, és a jövőben is hazánkból kívánja irányítja a kelet-európai piacszervezési feladatokat.

Mint az anyavállalat kizárólagos kelet-európai képviselője, a Roland és leányvállalatai által fejlesztett és gyártott termékek szereplnek cégünk kínálati listáin. Többek között a világ élvonalába tartozó Roland billentyűs hangszerek, hangmodulok és stúdió berendezések, a népszerű BOSS gitáreffektek, a tekintélyt parancsoló Rodgers templomi orgonák, a Cakewalk zenei szoftverek és nem utolsósorban a Roland Digital Group termékei (dekorációs rendszerek) váltak elérhetővé.

A ROLAND TÖRTÉNETE
A Roland cég megalapítása óta a zene elkötelezettje. Mindennapjait a zenész és a hangszer, a művészet és a technológia különleges, bizsergető kapcsolata jellemzi. S mindez szorosan köthető a cég alapítójához, Ikutaro Kakehashihoz.

Kakehashi úr 1930-ban született Oszakában. Nem mondható, hogy könnyű gyermekkora volt: korán árvaságra jutott, nagyszülei nevelték, miközben még a tuberkulózissal is meg kellett küzdenie. Ugyanakkor a betegsége révén találkozott először a zene jótékony, gyógyító hatásával. Ahogy nap-nap után hallgatta rádióját, lenyűgözte a zene ereje és a technológia szabadsága, amely ezt az erőt a világ különböző pontjaiba eljuttatta.

Hogyan lehet a zenei kifejezőkészséget a technika segítségével tökéletesíteni: ez vált Ikutaro Kakehashi legfontosabb ambíciójává. Amint mérnöki ismereteit megalapozta, 1960-ban létrehozta első vállalkozását az Ace Electronics Industries elnevezésű céget. Megkezdte első hangszerének, egy elektronikus orgonának a fejlesztését. Ebben az időben látott neki egy innovatív, új koncepciójú dobgép megalkotásának is – ez vált az 1972-ben megalapított Roland Corporation első kulcsfontosságú termékévé.

A többi, ahogy mondani szokták, történelem. Kakehashi úr irányítása mellett a Roland megannyi világelső, kreatív terméket alkotott, amelyeket muzsikusok tömegei használtak és használnak a világ minden táján. Alapvető új technológiák születtek a keze alatt, olyanok, mint például a világ első programo zható dobgépe, a TR-808 Rhythm Composer; az első komputerizált szekveszer, az MC-8-as Micro Composer; az első digitális szintetizátor integrált effektprocesszoral, a D-50; és a világ első kórus effekt pedálja, a Boss CE-1-es Chorus Ensemble. Ugyanakkor, a vállalat mérnökeinek hála, a Roland teljesen új területeket is megnyitott a zenészek képzelete előtt a GR-500-as Guitar Synhesizer, a VS-880-as Digital Studio Workstation, a VG-8-as V-Guitar System vagy a V-Drum System segítségével.

Kakehashi úr egyike volt a MIDI (Music Instrument Digital Interface) első szószólóinak és támogatóinak. Azóta ez a szabvány általánosan elfogadott iparági protokollá nőtte ki magát, lehetővé téve a különböző gyártók eszközeinek gördülékeny kommunikációját.

Mégis talán a leglényegesebb feladatunk kiemelni, hogy a Roland cég alapítása óta igyekezett különleges kapcsolatot kiépíteni a zenészek, a felhasználók, a hangszerforgalmazók és a hangszerek között. Ez a kötelék az, amely fontos hatást gyakorolt a művészet és a technika kapcsolatára a modern zenei történelemben. Miközben a vállalat alapítása óta hű jelmondataihoz, köztük talán a legfontosabbhoz: INKÁBB A LEGJOBB LÉGY, SEMMINT A LEGNAGYOBB! Erre törekszünk valamennyien, akik itt dolgozunk…

 

 

 

 Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.