Termékjellemzők
  • Az S-4000S egy moduláris "Digital Snake" rendszer ami akár 160 csatorna továbbítására képes Cat5e kábelen kiváló minőségben (24-bit/96kHz). A rendszer fő tulajdonságaiba beletartozik a távirányítással szabályozható XR-1 professzionális minőségű mikrofon előerősítők, és a hagyományos "Ethernet hardware" segítségével sokszorozható és elosztható "Ethernet port" is.

A "Digital Snake" forradalma

Aki valaha dolgozott analóg csoportkábellel az tudja, hogy mennyire vastag és nehéz, bonyolult az instalállása, nem is beszélve a jel minőségromlásáról; a megoldás az új generációban rejlik, melynek neve: Digital Snake. A Digitális Technológia segítségével egyszerűvé válik az instalállás, a kivánló hangminőség megtartásával. Ezt nyújtja az S-4000 Digital Snake a Roland új "REAC" Ethernet hangtechnológiája segítségével.

Általános "Digital Snake" installációTisztább és élvezhetőbb hangminőség az S-4000 rendszerrel

Egy mikrofon önmagában elég alacsony szintű jel leadására képes. Minden alacsonyszintű jel analóg kábelezésénél figyelembe kell venni az ellenállásból adódó jelveszteséget, ráadásul az analóg kábelek összeszedhetnek a hálózat, trafók és egyéb elektronikai berendezések által keltett zajokat, „brumm” jellegű nem kívánatos zavaró jeleket. Ha a mikrofon előerősítők rögtön a források közelében vannak elhelyezve, az analóg jelek rögtön a színpadon digitálissá vannak alakítva, elkerülhetővé válnak az ehhez hasonló jelenségek, és mind a hangminőség, tisztaság és érthetőség szempontjából lényeges javulás érhető el.

Egyszerű és flexibilis instalállás/kezelés

Az S-4000 összeállítása és használata rendkívül könnyű. Használható az általános 32 be és 8 ki variációban, de egyszerűen összeállítható 64x16 és 96x24 rendszer is. A kábelek összekapcsolása, és a készülék bekapcsolása után azonnal használhatóvá válik. Nincs szükség semmilyen számítógépes ismeretre!
Az előerősítők az S-4000R (Remote Controller) által könnyedén szabályozhatóak akár a színpadról vagy a keverőállásból is, de az ingyenes S-4000RCS szoftver segítségével számítógépről is vezérelhetővé válik a rendszer akár 160 csatornáig!

Olcsó és egyszerű instalállás a Cat5e Ethernet kábel segítségével

Az Ethernet kábel olcsó, könnyű, és vékony. Ez leegyszerűsítí az analóg kábeleknél tapasztalható installálási nehézségeket. A digitális audió érzéketlen a környezeti zajokra, így a kábel elhelyezésénél erre a tényezőre sem kell figyelmet fordítani. A Jel elosztása is rendkívül egyszerű az S-4000 rendszerrel. Hagyományos Ethernet elosztó segítségével megosztható az összes színpadi jel a felvevő, a broadcast vagy a monitor állás között. A kábel hossza is könnyedén megnövelhető a 100 méterenként elhelyezett általános Ethernet Hub által. Az installálás ideje és a költségek is drasztikusan lecsökkenthetőek , szemben az analóg csoportkábellel. Mivel a Cat5e kábel nem drága és egyszerűen elhelyezhető, akár több kábel is elhelyezhető egy időben az instalállás során. így később mégkönyebben bővíthető extra ki- és bemeneti csatornákkal a rendszer. A felhasználó hálás lesz, hogy előre meg lett tervezve a jövőben használt rendszere is!

Az adatátvitel és a tápellátás védelme a megbízható működés érdekében

Az S-4000–et egy probléma mentes, megbízható rendszernek tervezték. Fel van vértezve a megfelelő biztonsági mechanizmusokkal, és tartalmaz többlet erőforrásokat a tökéletes működés érdekében. A MAIN és BACKUP csatlakozókat NEUTRIK aljzatokkal látták el, továbbá biztosítva van a folyamatos jelvezetés, még egy esetleges kábel megrongálódása esetén is. Az S-4000H váza kemény, rendkívül strapabíró borítással látták el. Minden áram kapcsoló és kábel biztonsági fedéllel rendelkezik, így véletlenül nem lehet a készüléket kikapcsolni, vagy kihúzni. Mind az S-4000S és az S-4000H típushoz használható opcionálisan az S-240P szünetmentes táp. Az S-4000 tervezésénél fő kritériumként minden tekintetben a megbízható, biztonságos működés tartották szem előtt.

Digital Snake Rendszer szoftver Verzió 1.5
Az új szoftver lehetővé teszi, hogy az SI-AD4 beépített elő-erősítői (XR-1) távvezérelhetőek legyenek bizonyos YAMAHA Digitális keverők által.Az S-4000S vagy S-4000H egy RS-232C/RS422 átalakító segítségével összeköthető az információban megadott YAMAHA keverőkkel. Ennek hatására a színpadi egységben található SI-AD4 “4-csatornás Analog bemeneti Modul” funkciói (Gain/PAD/Phantom power) távvezérelhetővé válnak a keverő által.

A csúcsminőség és a megbízhatóság elsősorban a Roland REAC elnevezésű digitális jelvezetés technológiája révén valósulhat meg. Egyrészt alacsony késés, kiváló minőség jellemzi a REAC technológiát, másrészt olcsón és egyszerűen installálható a rendszer, valamint az előerősítő beállításaihoz egy „zipper” zajmentes távirányító is alkalmazható.

A Roland vadonatúj Ethernet technológiája

A Roland Ethernet technológiára épülő találmánya a REAC (Roland Ethernet Audió Communication) egy vadonatúj digitális kommunikációs csatorna. A REAC nemcsak jó minőségű jelvezetést tesz lehetővé, de nagyon egyszerű a rendszer felállítása is. „Plug and play” rendszerben számítógép nélkül azonnal, egyszerűen konfigurálható, csak a mikrofonokat és az ethernet kábeleket kell csatlakoztatni.

 *REAC, egy Ethernet 100BASE-TX protokolra épülő rendszer, az adattovábbítás Cat5e kábelen történik.
*Megbízható és tartós kivitelű Neutrik csatlakozók
*Akár 40 csatorna (24bit/96kHz) audió jel, MIDI és "remote" kontroll adattovábbítás egy kábelen.

 

Kiváló minőségű digitális adattovábbítás

Az analóg technológiában lehetetlen jelveszteség nélkül továbbítani nagyobb távolságokra – például szabadtéri koncerten vagy egy arénában – bármilyen audió jelforrást. A REAC technológiával mindez megoldható, ráadásul tökéletesen kiegyenlített minőségben, teljes sávszélességben. Ezen kívül további bővítések is alkalmazhatóak, hiszen a forrás jel az XR-1 típusú mikrofon előerősítő után továbbítódik, ezt kifejezetten az S-4000S-3208-hoz tervezték.

 

A jelet érő "zaj-szennyezés" minimalizálása

Az analóg installációt megnehezíti a különböző zajok kiküszöbölése is. Figyelembe kell venni a hálózat adottságait, valamint egyéb elektronikus berendezéseket, és egy csoportkábel fektetésénél ezt nehéz előre eldönteni, tapasztalatra és sok időre van szükség ehhez a művelethez. A REAC egy hatásos megoldást kínál ezekre a problémákra. Technikailag az ilyen jellegű zajok előfordulási kockázata a digitális technológiában jóval kisebb, az áthallás fogalma gyakorlatilag nem létezik. Teljes kábelezési szabadságot élvezhetünk.

 Digitális jeltovábbítás késési ideje (egy irányba) Szuper alacsony késésű digitális adatátvitel

 Az audió jelveszteség minimális minden digitális adatátvitelnél. A zenészek, előadók és a közönség viszont gyakran szembesülhet más digitális rendszereknél zavaró késéssel. A REAC megoldja az ilyen jellegű problémákat a szuper alacsony késésű technológiával. Akár 40 csatorna 24bit/96kHz/Linear adatátvitelnél a késés mindösszesen 0.375 ms. Ez a nagyon alacsony késés teszi az S-4000-et ideálissá minden audió installációhoz, főleg fülmonitor rendszerekhez.

 

Csúcsminőségű előerősítők minden INPUT csatornára

 Csúcsminőségű előerősítők minden INPUT csatornára Az analóg rendszerekben a mikrofon előerősítők a hosszú csoportkábel mögé kerülnek. Így minden esetben szembesül a hangmérnök a jelveszteség és az áthallás problémájával. Ebből a megfontolásból, az S-4000S-3208 berendezésben a mikrofon jele az XR-1 távirányító segítségével, közvetlen a mikrofonnál kap előerősítést, ahol még a legjobb minőségű a jel. Így az audio jel minősége a lehető legjobb marad. Innentől persze digitálisan továbbítódik, így nem szembesülünk az analóg rendszerek további problémáival. Az XR-1 előerősítő alkatrészeit nagy gonddal válogatták össze a Roland mérnökei, hogy élő alkalmazásokban a lehető legtökéletesebb legyen.

 

 

Egyszerű és olcsó installáció a Cat5e kábellel

 Egyszerű és olcsó installáció a Cat5e kábellel A REAC egy másik forradalmi újítással megoldja a nehéz, problémás csoportkábelezéssel járó gondokat. A Cat5e kábel vékony, könnyű, és egyszerű használni. Egy darab ethernet kábel segítségével továbbíthatunk 40 csatornát 24bit/96kHz minőségben, ezenkívül MIDI jelet, és a távvezérlő jeleit. Miután a REAC szabványos ethernet kábelt használ, az olcsó és hatékony installáció óriási előnyt jelent az analóg rendszerekkel szemben. Legyen az átmeneti berendezés egy szabadtéri koncerten, vagy fix kábelezés egy nagyobb arénában, a REAC kábelezése végtelenül egyszerű. 

 

Egyszerű jelmegosztás, és bővíthetőség
A 100 méter hosszú kábel egy egyszerű "Hub" segítségével megtoldható, vagy a jel leosztható többfelé is. Ez egy nagyon egyszerű és olcsó megoldás! 

Digital Snake rendszer egyszerűen és gyorsan összeállítható.
Szabadon és könnyen bővíthető rendszer.
Kiváló hangminőségű és biztonságos üzemeltetésű digitális adattovábbító rendszer, rendkívül kedvező áron.


Távvezérlés számítógéppel

 Csatlakoztathatunk számítógépet a rendszerhez a REMOTE terminálon (RS-232C) keresztül az S-4000S-3208-hoz vagy az
S-4000H-hoz egyaránt. Az S-4000RCS szoftverrel maximum 160 csatornát vezérelhetünk 4 darab RS-232C port-tal.

* A szoftver letölthető a www.roland.com oldalról.


Nagyon hosszú jelvezetés

 Nagyon hosszú jelvezetés tesz lehetővé egy konverter használata (kompatibilis 100BASE-TX), ami optikai jellé alakítja az ethernet kapcsolatot, akár több kilométerre is.

* A távolság függ a konverterektől és a kábelektől. 

 

A modularitása és rugalmassága nagyon bonyolult rendszerek tervezésére is alkalmassá teszi az S-4000-et.

 ・Akár több egységet is használhatunk..

・Ha több S-4000S-3208 és S-4000H modult használunk, óriási rendszereket tervezhetünk a 32 bemenet 8 kimenet–től akár a 64x16, 96x24 vagy 160 csatornás rendszerekig..

Az S-4000 rendszer megoszthatóra van tervezve. Szabványos ethernet elosztó hub használatával egyszerre több helyre küldhetjük a jelforrásokat több felvevőre, monitorokra, broadcast lokációkhoz. Ez semmilyen jelveszteséggel nem jár a forrás jelhez képest ugyanazt a jelet kapjuk az összes leosztott bázison.Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.