Termékjellemzők
 • Híres V-Drums hangzás és minőség egy kezdő-szintű dobfelszerelésben
 • Bármilyen zenei műfajban otthon érezheted magad a 15 minőségi dobkészletnek köszönhetően
 • A hálóbőrös PDX-8 V-Ütőfelület valósághű pergődob érzetet biztosít bőr / káva érzékeléssel
 • Alkalmazhatjuk a legalapvetőbb akusztikus dob technikákat is, mint a cintányér lefogás, vagy a haladóbb lábcin játék
 • A beépített Coach (oktató) funkciók, metronóm és felvevő segítségével fejleszthetjük dobtudásunk
 • Gyakorolhatunk a beépített audio dalokra, vagy a Mix In aljzathoz csatlakoztatott okos telefonon / zenelejátszón tárolt saját zenéinkre is
 • Az ütőfej nélküli lábdob pedál rendkívül halk működése ideális az otthoni gyakorláshoz
 • Helytakarékos, ergonomikus design és stílusos megjelenés, hogy a dobfelszerelés könnyen elhelyezhető legyen bármilyen élettérben
 • Strapabíró dob állvány, gyors és egyszerű magasság állítással, hogy gyerek és felnőtt egyaránt kényelmesen dobolhasson
 • A TD-1KV többféleképpen is bővíthető, például OP-TD1C segítségével egy extra beütő cintányérhoz jutunk, vagy a lábdobot kicserélhetjük KT-10-re, vagy KD-9-re, stb.
 • USB-MIDI funkció mellyel a TD-1KV használható bármilyen számítógépes zenei szoftverrel, vagy a DT-1 Drum Tutor és a V-Drums Friend Jam sorozat szoftvereivel egyaránt
 • Jól átlátható kezelőfelület az egyszerű működtetés érdekében

 


Roland TD-1KV V-Drums Kompakt dobkészlet

 


 

V-Drums minőség gyakorlásra, tanulásra és otthoni dobolásra

A Roland V-Drums dobok a világ legnépszerűbb elektromos dobjai és ennek egyetlen oka van: ők a legjobbak. A V-Drums család mindegyik tagjánál - a több, mint három évtizedes elektromos dob fejlesztéseknek köszönhetően - a kiváló hangzás párosul a remek játékérzettel és az elképesztő strapabírással. Nem kivétel ez alól a kompakt TD-1KV sem, ahol a V-Drums minőség egy helytakarékos dobfelszerelésben testesül meg.    

A TD-1KV ideális hangszer minden otthon dobolni vágyó számára, mivel a különféle zenei műfajokhoz illeszkedő, minőségi dobszettek széles választéka áll rendelkezésünkre, továbbá a beépített oktató és felvételi funkciók segítenek a tanulásban és visszahallgatva játékunkat mindig nyomon követhetjük hol is tartunk a fejlődésben. Roland TD-1KV tulajdonosként nem csupán egy izgalmas zenei utazás veszi kezdetét – hanem csatlakozol a V-Drums Családhoz is, egy csapat jó ízlésű emberhez, akik között a világ legkiválóbb dobosai és ütősei is megtalálhatók.

15 dob szett különféle zenei műfajokhoz

Egy akusztikus dobfelszerelést általában úgy állítanak össze, hogy az megfeleljen egy adott zenei műfajnak és azt az egy fajta hangzást stabilan hozza. A TD-1KV esetében ez másképp van – 15-féle minőséi dobfelszerelés található benne, így ha még tanulsz és nem döntötted el milyen irányba mész tovább, egyetlen gombnyomással többféle műfajban is kipróbálhatod magad a rock-tól a blues-on és jazz-en át egészen a világ-, vagy elektronikus zenéig. Gyakorlás közben bármelyik zenekar dobosává átalakulhatsz a különféle hangzásoknak köszönhetően. Mindegyik beépített dobkészlet éppúgy reagál, mint az általuk emulált akusztikus vagy elektronikus dobok, így egyetlen kompakt dobfelszerelésből rendkívül változatos hangzásokat érhetünk el.

Fejleszd a játéktechnikád az érzékeny ütőfelületek és cintányérok segítségével

Néhány dobos kerüli az elektromos dobokat; aggódnak, hogy nem olyan érzés rajtuk játszani, mint akusztikus megfelelőjükön. A TD-1KV-val nincs ok az aggodalomra, mivel vele megvalósíthatók a legalapvetőbb akusztikus játéktechnikák, ami különösen fontos a kezdők számára, hogy helyes technikával tanuljanak meg dobolni. Mindegyik dobhang széles dinamika tartományt és természetes megszólalást ad, valamint a PDX-8 hálóbőrös pergődob autentikus játékérzetet és külön bőr és káva érzékelést biztosít. A tipikus kezdő elektromos dobokkal szemben, a TD-1KV cintányérjaira ugyanaz a kifejezőkészség jellemző, mint amit az összes többi TD-sorozatú V-Drums modul nyújt, köztük a kúp és szél hangokat és a cintányér lefogásának lehetőségét. A lábcin szépen reagál a lábmunka apró finomságaira is, megőrizve ezzel minden dobos egyedi karakterét. A jó dobolás alapja a jó feeling, és nincs ez másképp a TD-1KV esetében sem.Maradj motivált a beépített oktató funkciók segítségével, melyekkel öröm a tanulás
 
A TD-1KV-ban számos tanulást ösztönző, élvezetes funkció található, melyek hasznosak autodidakták számára, és dobtanárnál rendszeresen tanulóknak egyaránt, de akkor is, ha egyszerűen kondiban szeretnél maradni. Gondolhatunk úgy is a TD-1KV-re, mintha együtt élnénk a dobtanárunkkal és lenne egy saját kísérő zenekarunk is, mivel ez a dobfelszerelés olyan oktató eszközöket tartalmaz, melyekkel fejleszthető a technikánk, melyek motiválnak és segítenek a legtöbbet kihozni a gyakorlásra szánt időnkből. A beépített metronómra dobolva fokozható a tempótartás, a Coach mód használatával pedig fejleszthető / karban tartható a gyorsaság, a kitartás és a pontosság. Készülj az első zenekarodra: gyakorolj a dobmodulba épített belső dalokra, vagy csatlakoztasd telefonod, vagy zenelejátszód a Mix In aljzathoz és dobolj kedvenc zenéidre. A beépített felvevővel azonnal visszahallgathatunk egy éppen gyakorolt technikát, vagy gyorsan felvehetünk és lejátszhatunk egy-egy új ötletet, groove-ot.


Gyakorlás otthon fejhallgatóval és az ultra-halk, verőfej nélküli lábgéppel


A hagyományos akusztikus dobok elképesztően hangosak – az otthoni gyakorlás rajtuk élvezetes neked, azonban a körülötted élők számára fájdalmas lehet! Az elektromos dobok egyik fő előnye a csendes működés, és a Roland TD-1KV különösen halk tud lenni, amikor erre van szükség, köszönhetően a hangmodul fejhallgató kimenetének, valamint a PDX-8 hálóbőrös pergő és a tamok, cintányérok csendes akusztikus hangjának. Míg a legtöbb elektromos dobnál a lábgép fejének csattanása a lábdob ütőfelületen olyan kopogást idéz elő, amire nagyon ugranak a szomszédok, addig a TD-1KV ütőfej nélküli lábdob kialakítása minimalizálja ezt a kellemetlen zajt. Az alattunk lakók kímélése érdekében akár további zajcsökkentés érhető el az opcionális NE-10 Noise Eater lapok elhelyezésével a láb és lábcin pedálok alatt

 

 Elfér a szobádban és igazodik a játékstílusodhoz

 
Egy rendes, nagy akusztikus dobfelszerelést elhelyezni otthon nem kis feladat. Elfoglalod az emeleti vendégszobát, vagy megpróbálod bezsúfolni a nappaliba? A helytakarékos TD-1KV lényegesen praktikusabb választás ilyen célra, mivel egy kicsi élettérben kis könnyedén elhelyezhető, ráadásul stílusos megjelenésének köszönhetően az élet változatlanul mehet tovább körülötte a normális kerékvágásban. A strapabíró és ergonomikusan kialakított dob állvány, könnyedén átállítható, így bárki számára kényelmes dobolást biztosít, lehet az gyerek vagy felnőtt. Továbbá az egyes cintányérok magassága és a pergő dob dőlésszöge is külön szabályozható, hogy tökéletesen illeszkedjen a különböző játékstílusokhoz. A TD-1KV tökéletes választás tanulók számára, de akár tapasztalt dobosoknak is otthoni gyakorlásra, vagy koncert előtti bemelegítéshez.    

Egy dobfelszerelés, ami játékoddal együtt fejlődik


Ahogy egyre jobban megy a dobolás, nem akarhatod, hogy a dobszerkód tartson vissza. A Roland TD-1KV veled együtt képes fejlődni, ugyanis számos opcionális extra kiegészítővel bővíthető. Az opcionális OP-TD1C segítségével egy plusz beütő cintányérral bővíthetjük a szettet, vagy akár lecserélhetjük a gyári lábdobot KT-10-re, vagy KD-9-re. Használhatunk továbbá egyéb kiegészítőket is a TD-1KV-hez, mint az NE-10 Noise Eater, a TDM-3 V-Drums szőnyeg, vagy a PM-03 személyi dobmonitor.

 

   

Felvétel számítógépre, szabvány USB kábelen keresztül


A TD-1KV nem csupán egy jó gyakorlódob – kiváló eszköz lehet számítógépes zeneszerzésre is. A beépített USB-MIDI interfésznek köszönhetően egyszerűen kommunikálhatunk a számítógéppel egy szabvány USB kábelen keresztül. Játékunkat felvehetjük bármilyen számítógép alapú felvevő szoftverbe és élő dob feelinggel szólaljanak meg a dobsávok legújabb szerzeményünkben. Továbbá használhatjuk a Roland ingyenes V-Drums Friend Jam alkalmazásait is, mely további jam track-eket, gyakorló funkciókat kínál, valamint akár versenyezhetünk online a világ többi V-Drums felhasználójával is. Az elmélyültebb gyakorláshoz pedig rendelkezésünkre áll a DT-1 V-Drums Tutor szoftver, mellyel egy élvezetes és dinamikus platformon keresztül tanulhatjuk meg a kottaolvasást és az alapvető dob technikákat. Bármelyik alkalmazást is választjuk a TD-1KV-vel mindez lehetséges.

 

 

 

Percek alatt elsajátítható egyszerű működés

Az akusztikus doboknál minden egyértelmű: megütöd, és már szól is. Ha úgy gondolod, hogy az elektromos dobok bonyolultak, gondold újra – a TD-1KV használata pofonegyszerű. A kezelőszervek logikus elrendezésének köszönhetően minden funkció gyorsan és könnyedén elérhető, és minden információ egyszerre látható a LED kijelzőn és a metronóm villogó tempó jelzője segítségével.

 

 


 Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.