Termékjellemzők
 • Kompakt, minőségi padló multi-effekt, egyszerű potméter-alapú interfésszel
 • Egyszerre nyolcféle effektkategóriából választhatunk, melyek mindegyike többféle effektet tartalmaz
 • Kezelése éppoly egyszerű, mint egy kispedálé
 • Csúcsminőségű effektek közül választhatunk, köztük klasszikus BOSS kispedálok és a legújabb MDP effektek
 • A GT-100-ból származó, update-elt COSM erősítő modellek
 • Nyolc többfunkciós lábkapcsoló és egy Expression pedál
 • Manuális mód a kispedál-szerű használathoz; Memória mód a komplett Patch-ek váltásához
 • A Delay szekció tartalmaz egy Frázis Loopert is 38 másodpercnyi felvételi idővel
 • Működik hat darab AA elemről, vagy opcionális PSA adapterről
 • Beépített USB audio/MIDI interfész
 • Ingyenes BOSS TONE STUDIO szoftver, mellyel számítógépen szerkeszthetjük és rendezhetjük hangszíneinket, valamint belehallgathatunk és ingyenesen letölthetünk Patch-eket a BOSS TONE CENTRAL weboldalról

 

Kiváló hangzások egyszerű eléréssel

Hordozható, működik elemről és a kiváló minőségű BOSS erősítő modelleket és effekteket tartalmaz, így ideális eszköz koncertező gitárosok számára. A potméter alapú kezelésnek köszönhetően, rendkívül gyorsan beállíthatjuk saját hangzásunkat, továbbá bármikor válthatunk a kispedál vagy a multi-effekt használati mód között. Az új dupla lábkapcsoló sor segítségével kapcsolhatjuk az effekteket, válthatjuk a Patch-eket és a színpadon, koncert közben is változatosan alakíthatjuk a hangzást. Az ingyenes BOSS TONE STUDIO szoftver tovább bővíti a hangszínkészítés lehetőségeit és egy átlátható, grafikus felületet kínál a szerkesztésre és a Patch-ek számítógépes rendezésére. Továbbá a BOSS TONE CENTRAL weboldalhoz is elérést biztosít, ahonnan ingyenesen tölthetünk le, profi gitárosok által készített, koncert-kész hangszíneket.

BOSS effektek óriási választéka egyetlen pedálban

Mindegy milyen stílust játszol, az ME-80 beépített effektjeiből könnyedén kialakíthatod a saját hangzásod. A színpad kész BOSS hangzások komplett tárháza áll rendelkezésünkre, a többféle Overdrive és Distortion pedáltól a wah és modulációs effekteken, Pitch Shifteren át a különféle visszhangokig. A BOSS átütő MDP technológiával készült effektjei közül, az ME-80-ban megtalálható a kiváló ambiencia és tér effekt, a Tera Echo, valamint a különleges hangzást biztosító Overtone is. A frissített COSM előerősítő modellek három új taggal bővültek, ezek a Crunch és a Metal, plusz egy AC előfok, kifejezetten akusztikus gitár számára. A beépített expression pedál használható hangerő pedálként, valamint különféle pedál effekt funkciókat is ellát, mint a Wah, Octave Shift és Freeze, de egyes effekt paraméterek is vezérelhetők vele, mint például a Mod Rate, Delay Oscillation és így tovább.

Azonnali elérés dedikált potméterek segítségével

A tipikus bonyolult kezelhetőségű, menü-alapú multi-effektekkel szemben az ME-80 használata éppoly egyszerű, mint a kispedáloké. Az effekteket nyolc logikusan kialakított kategóriában helyezték el, így egyszerre összesen nyolc effektet használhatunk. Ezek közül hét kategóriában többféle effekt közül válogathatunk, ahol dedikált potméterek segítségével jelölhetjük ki a kívánt típust és a kispedálokon is megtalálható paraméter potméterekkel állíthatjuk be az értékeket. A pedál FX kategória is saját szabályzóval rendelkezik, így egyszerűen hozzárendelhetjük a kívánt funkciót az expression pedálhoz. Ezzel az átlátható kezelőfelülettel gyorsan kialakíthatjuk saját hangzásunkat, éppúgy, mintha egy óriási Pedalboard-unk lenne, tele kedvenc pedál effektjeinkkel. Ennek a Pedalboard-nak a legfőbb előnye, hogy a beállított hangzások elmenthetők az ME-80 36 felhasználói memória helyére és bármikor egy "lépéssel" előhívhatók.

Kispedál vagy multi-effekt: Döntsd el te!

A kispedál-szerű, potméter alapú szerkesztés és effekt ki/be kapcsolás megkönnyíti a kívánt hangzások beállítását és elérését. Bizonyos esetekben azonban praktikusabb, ha komplex, elmentett hangzások között tudunk váltani egyetlen pedál lenyomásával. Az ME-80 mindkét használati módra alkalmas. Manuális módban, az egyes kategóriák önálló kispedálként működnek, melyek azonnal elérhetők a potméterek és a dedikált pedálok segítségével. Memória módba lépve, hét lábkapcsolóval lépkedhetünk a Patch Bankok és a Preset Patch-ek között, így közvetlenül érhetünk el komplett multi-effekt beállításokat. Az ME-80 egyik lábkapcsolója szolgál a kívánt használati mód váltására, ezzel kapcsolhatunk a Manuális (kispedál) és a Memória (multi-effekt) módok között, akár dal közben is.

Új lábkapcsoló design, kétszer annyi lehetőség

Az ME-80 egyszerű kezelhetőséget kínál játék közben a nyolc többfunkciós lábkapcsolónak köszönhetően, melyekkel közvetlenül kapcsolhatjuk ki/be az effekteket, válthatunk Bankot/Patch-et és a használati módot, vagy olyan alternatív funkciókat érhetünk el, mint a TAP tempó, a Hangoló, vagy a Looper. Minden Patch-ben elmenthetünk speciális vezérlő (CTL) funkciókat is, ahol egyszerre akár egy csoport effekt ki/be kapcsolható, vagy egy adott paraméter megváltoztatható. Az új fejlesztésű, dupla-soros lábkapcsoló kialakítás sokoldalú vezérlést tesz lehetővé, miközben megőrzi a készülék kompakt méretét és mobilitását. A nyolc fő lábkapcsoló mellett az Expression pedál elejében is található egy kapcsoló, mellyel válthatunk a hangerő pedál és az aktuális Pedal FX beállítás között.

Beépített USB Audio/MIDI interfész

USB-n keresztül csatlakozhatunk számítógépre és közvetlenül az ME-80-ból felvehetünk kedvenc DAW szoftverünkbe, COSM erősítő modelleket és effekteket használva. Az USB-n keresztüli MIDI átvitel is támogatott, így számítógépen is tudunk ME-80 Patch-eket választani, vagy Expression és Control üzeneteket küldeni a szoftverünkbe, valamint a BOSS TONE STUDIO segítségével Patch-eket is csereberélhetünk.

 

 

Hátlap

Hangszínek szerkesztése / rendezése és webes kapcsolat a BOSS TONE STUDIO szoftverrel

Az ingyenesen letölthető BOSS TONE STUDIO alkalmazás grafikus szerkesztési felületet biztosít az ME-80 hangszíneinek kikeverésére, USB-n keresztül Mac vagy Windows számítógépen. A szoftver jelentősen leegyszerűsíti a Patch-ek mentését, szerkesztését és rendezését, valamint az ME-80-ra történő rátöltését. Amennyiben számítógéped rendelkezik internet eléréssel, a BOSS TONE STUDIO integrált kapcsolódást tesz lehetővé a BOSS TONE CENTRAL weboldallal, ahol belehallgathatunk, és ha tetszik le is tölthetünk top gitárosok által készített, koncert kész hangzásokat az ME-80-ba! Azon felül, hogy így bővülhet a hangszín palettád, ezek az ingyenes Patch-ek jó kiindulási alapul szolgálhatnak a saját hangzások kialakításához is.

BOSS TONE CENTRAL: Egy weboldal ingyenesen letölthető Patch-ekkel, oktató videókkal, zenész tippekkel, tanácsokkal, stb.

A BOSS TONE CENTRAL a BOSS gitár- és basszus készülék felhasználók központi weboldala. Az új weblap elsőként az ME-80-ra fókuszál, de később a paletta bővülni fog kispedálokkal és egyéb BOSS multi-effektekkel is. Jelenleg rengeteg ME-80 tartalom elérhető itt, köztük demo videók és híres gitárosok, session zenészek által készített ingyenes Patch-ek. Érdemes rendszeresen benézni ide újabb Patch-ekért, "hogyan csináljam" videókért, zenész interjúkért és így tovább. Amennyiben kedveled a BOSS effekteket, a BOSS TONE CENTRAL a te helyed!

Specifikáció

 

AD Átalakítás
24 bits + AF method
AF method (Adaptive Focus method)

DA Átalakítás
24 bits

 

Mintavételezési frekvencia
44.1 kHz
Patch-ek száma
36 (User) + 36 (Preset)
Pedálok
Kapcsoló pedál x 8
Expression pedál x 1
Névleges bemeneti hangerő
GUITAR INPUT: -10 dBu
AUX IN: -20 dBu
Bemeneti impedancia
GUITAR INPUT: 1 M ohm
AUX IN: 27 k ohms
Névleges kimeneti hangerő
Gt. AMP OUTPUT L/MONO, R: -10 dBu
REC OUT/PHONES: -10 dBu
Kimeneti impedancia
Gt. AMP OUTPUT L/MONO, R: 2 k ohms
REC OUT/PHONES: 44 ohms
Javasolt terhelési impedancia
Gt. AMP OUTPUT L/MONO, R: 10 k ohms vagy nagyobb
REC OUT/PHONES: 16 ohms vagy nagyobb
Csatlakozók
GUITAR INPUT jack: 1/4-inch phone type
Gt. AMP OUTPUT L/MONO, R jack: 1/4-inch phone type
REC OUT/PHONES jack: Stereo miniature phone type
AUX IN jack: Stereo miniature phone type
USB COMPUTER port: USB type B
DC IN jack
Kijelző
7 szegmens, 2 digits LED
Táp ellátás
Alkaline battery (AA, LR6) x 6
vagy
Carbon-zinc battery (AA, R6) x 6
vagy
AC adapter
Várható elem élettartam folyamatos használat esetén
Alkaline: Körülbelül 7 óra
Carbon: Körülbelül 2 óra
Tartozékok
Használati útmutató
Száraz elem (AA, LR6) x 6
"Read Me First" nyomtatvány
Opcionálisan választható tartozék
AC adaptor: PSA-230EU
Méret és Súly
          Szélesség: 447 mm

          Mélység: 231 mm

          Magasság: 70 mm

          Súly: 3.6 kg

 Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.