Termékjellemzők
 • 440 dob és percussion hangszín
 • 40 basszus hangszín COSM erősítő modellekkel
 • 3 független Insert effekt (EQ és kompresszor)
 • TSC (Total Sound Control), 3-sávos EQ-val és Ambience effektekkel
 • 1,000 pattern (500 preset, 500 user)
 • Automatikusan elvégzi a Custom paraméterek beállítását
 • Gitár/Basszus Bemenet csak bedugod a gitárt és már el is érheted a beépített multi-effekt processzort, COSM erősítő modelekkel.
 • 100 effekt Patch (50 preset, 50 user) elektromos, akusztikus és basszusgitárra
 • 20 velocity érzékeny Pad
 • 4 címezhető lábkapcsoló és expression pedál bemenet
 • Digitális és individuális kimenetek
 • USB port az SMF importálás végett

További információk

Hátlap

Bemutatjuk a dobgépek következő generációját. A DR-880 Dr. Rhythm a Roland SRX bővítő panelekről már megszokott, valamint új fejlesztésű hangszíneket tartalmaz, ami garancia a kiváló hangminőségre.A dobhangok tovább alakíthatók, a lábdob és pergő hangokra külön rendelkezésünkre álló kompresszorral és EQ-val. A basszusgitár hangszínekre kompresszort és COSM erősítő modelleket alkalmazhatunk. A TSC tulajdonságnak köszönhetően egy Ambience és egy 3-sávos EQ-val nyúlhatunk bele az végső hangképbe. Az EZ Compose és Groove Modify funkciók komplikált programozás nélkül is lehetővé teszik a saját Patternek létrehozását. Gitár (elektromos és akusztikus) és basszusgitár is közvetlenül csatlakoztatható a DR-880-hoz, és még standard effekteket, valamint COSM erősítő modelleket is használhatunk a gitár/basszus hangra. Végül a DR-880 4 úgynevezett Kedvenc (Favorite) gombot is tartalmaz, a dalok, Patternek, vagy effekt beállítások azonnali elérése érdekében.

A legújabb világszínvonalú hangszínek

A DR-880 dob/percussion és basszus hangszínei az SRX bővítő panelekről átvett minták. Ezeknél a bővítőknél az elsődleges hangsúly mindig a minőségen volt, ez garantálja a kiváló hangminőséget. Az SRX hangszíneken kívül, számos új, kifejezetten a DR-880-ra kifejlesztett hullámforma is helyt kapott a készülékben.

A kiváló minőségű hangszíneket tovább formálhatjuk a DR-880 belső effekt processzora segítségével.

A dobhangok esetében külön kompresszor áll rendelkezésünkre a lábdob és a pergő hangokra. A basszus hangszínekre pedig kompresszort és COSM erősítő modelleket egyaránt alkalmazhatunk.

Továbbá, a TSC (Total Sound Control) gomb megnyomása után a teljes hangképet megváltoztathatjuk, ízlés szerint. A TSC Ambience funkciója kifejezetten a dobhangokra készült, így a természetes dobhang karakterisztikájának megőrzése mellett gazdagíthatjuk a hangzást.

Nincs szükség a hangonkénti programozásra

Az előlapon három EZ Compose gombot helyeztünk el. Ezem gombok segítségével teljesen egyéni Patterneket hozhatunk létre, anélkül, hogy hangonként kéne bíbelődnünk egy dob-groove megírásával. A „Pattern” gomb alatt előre beállított lábdob-pergő / lábcin / percussion / és basszus frázisokat találunk, melyek tetszés szerint kiválaszthatók és kombinálhatók. A “Chord Progression” gomb megnyomása után pedig basszus patterneket kreálhatunk, egy gyárilag beállított basszus futam és egy tetszőleges akkordmenet megadásával. Végül a „Fill In” gomb alatt válogathatunk egy Fill-In könyvtárból, melyeket tetszés szerint elhelyezhetjük a ritmus patternünkben. Ez a Fill-In könyvtár az egyszerű díszítéstől az érdekes, figcsis breakig mindenféle pattern tartalmaz.

A DR-880 nagyon érzi a Groove-ot

A Groove Modify funkciónak köszönhetően, különféle groove-os és triolás érzetet rendelhetünk ritmus patternünkhöz. Egyszerűen a megfelelő minta kiválasztása után egy igyazi dobos feelingjét adhatjuk az egyébként élettelen Patternekhez. Még a Ghost hangok (a hangsúlyos hangok közé bejátszott finomabb hangok) is könnyedén hozzárendelhetők a Patternhez, csak ki kell választanunk egyet a DR-880-ban található gyári Ghost Note frázisok közül.

Csak kösd be a gitárod / basszusgitárod és már jammelhetsz is

A gitár és basszusgitár közvetlenül csatlakoztatható a DR-880 Guitar/Bass bemenetéhez. Garantáltan jól fog szólni a hangszerünk, mivel alap multi-effektek és COSM erősítő modellek is bekerültek a DR-be. Elektromos gitárra torzítók és erősítő modellek, kórus/flanger/phaser, visszhang és zengető alkalmazható. Akusztikus gitárra akusztikus processzor, kórus és zengető, basszusgitárra pedig kompresszor/limiter, basszuserősítő modellek, kórus/flanger/phaser és visszhang használható.

Gyakorolhatunk fejhallgatón keresztül, vagy közvetlenül gitáralapra is köthetjük a DR-880-at. Az Output Select mód beállításával könnyedén igazíthatjuk a készüléket a megfelelő kimeneti céleszközhöz.

Független kimenetek, lábkapcsoló/kontroller bemenetek, digitális kimenet és USB

A DR-880 a csatlakoztatási lehetőségeiben is verhetetlen. A két független kimenet (A, B) lehetővé teszi, hogy külön úton vezessük ki a kíséretet és mondjuk a gitár hangzást, vagy mondjuk külön kimenetet használjunk a pergő és a lábdob hangra. A két sztereó lábkapcsoló/kontroller aljzatnak köszönhetően a legfontosabb vezérlések megoldhatókká válnak lábbal is, a kezünkkel nyugodtan koncentrálhatunk a gitározásra. Ilyen formán maximum 4 lábkapcsolót köthetünk a DR-hez, de az egyik lábkapcsoló aljzat alkalmas expression pedál fogadására is, mellyel azután vauzhatunk, vagy a gitár hangerejét állíthatjuk.

A kiváló hangminőség romlás nélküli továbbküldését szolgálja a digitális kimenet. A beépített USB port pedig MIDI interface-ként használható, vagy importálhatunk rajta SMF fájlokat is.

Összehasonlító táblázat

 

DR-880

DR-770

Hangszerek

Dob: 440, Basszus: 40

Dob: 251, Basszus: 4

Szettek

Preset: 100, User: 100

Preset: 64, User: 64

Ritmus Pattern

Preset: 500, User: 500

Preset: 400, User: 400

Dalok

100

100

Max hangtárolás

Kb. 30,000 hang

Kb. 11,200 hang

Max. Polifónia

32

12

EZ Pattern Compose

Igen

Nem

Groove Modify

Groove Quantize

Shuffle

Ghost Note

Shuffle

Ritmus effektek

TSC (Ambience, EQ)

EQ a hangszerre, Comp

Bass Amp

Reverb, Flanger, EQ

Display (széles x magas [mm])

 

háttér megvilágítású LCD (132 x 64)

LCD (73 x 27)

 

Kimenet

L/MONO, R

L, R (RCA)

Phones

Individual Out x 2

Digital Out

L/MONO, R

Phones

Individual Out x 1

Gitár/Basszus bemenet

igen (effektekkel)

nem

Csatlakozók külső interface-hez

Lábkapcsoló x 4/EXP

USB

MIDI (IN/OUT)

Lábkapcsoló x 2

MIDI (IN/OUT)

Méretek

273 x 242 x 71

215 x 165 x 59Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.