Az MDP a legújabb technológia, mely három új BOSS pedálban jelent meg; ezek a TE-2, az MO-2 és a DA-2. Az MDP egy mód, amivel a pedál reagál a gitáros játékstílusára és ez alapján a megfelelő időben a megfelelő hanghatást alkalmazza.
 
A TE-2 Tera Echo esetében például, amennyiben finoman játszunk, vagy kissé letekerjük a hangerő szabályzót a gitáron, klasszikusabb „slapback” típusú visszhanghoz jutunk, mely olyasmi hatású, mint a DD-3. A kissé erősebb pengetésre tape echo (szalagos visszhang) jellegű hangzást kapunk. A hangszer erőteljes megpengetése esetén pedig, különleges, térbeli hangzást csalhatunk elő, ami korábbi pedálokban nem volt elérhető.
 
A legjobb az egészben, hogy mindez rendkívül dinamikus és valósidőben történik. Az MDP valójában azt jelenti, hogy a gitáros tökéletesen vezérelheti az effektezés módját, egyrészt a játékstílusával (kipengetett akkordok, tompított hangok, szóló játék, kalapács technika, tapping, stb.), másrészt azzal is, hogy melyik lágéban játszik a gitáron, vagy hová tekeri a gitár hangerő szabályzóját – így az adott pillanatban mindig a legmegfelelőbb hangzáshoz juthat. 
Nem kétség, az MDP technológiailag bonyolult. Viszont használni egyszerű és a legjobb az egészben, hogy lehetővé teszi a zenész számára, hogy érezze az effekjét, és úgy alakítsa a hangzást, ahogy ez korábban nem volt lehetséges. Ez sokkal több annál, mint, hogy megtekergetünk pár szabályzót egy pedálon. Az MDP segítségével, mindent a gitáron keresztül eszközölhetünk.

Reméljük felcsigáztunk!
 
Próbáld ki te is az új BOSS TE-2, DA-2 és MO-2 pedálokat!

»» összes hír 2013.03.19


Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.