2. ROLAND V-DRUMS VILÁGBAJNOKSÁG 2013

VILÁGBAJNOKI DÖNTŐ FRANKFURTBAN

Április 11.én kerül megrendezésre a 2. Roland V-Drums világbajnokság döntője. 16 ország 16 dobosa indul harcba egymás ellen a legjobb elektromos dobos címért. A helyszínt a frankfurti Südbahnhof biztosítja, a belépés ingyenes!


A tavaly debütáló V-Drums verseny hatalmas sikert aratott, így a  ROLAND megrendezi a második V-Drums Világbajnokságot. Közel 5000 résztvevő indult a világ minden tájáról a világ legjobb elektromos dobosa címért. A nemzetközi elődöntőkben az indulók bebizonyították rátermettségüket az elektromos dobok használatát illetően, mivel itt nem csak a doboláson van a hangsúly, hanem fő szempont az elektromos dobok lehetőségeinek kihasználása.


A 2012-es Los-Angeles-i döntő után, idén Frankfurtban kerül megrendezésre a 2. Roland V-Drums Világbajnokság Nemzetközi döntője. 2013 április 11-én. A világ minden tájáról 16 dobos csap össze a híres Südbahnhof koncertterem falain belül.


A zsűrit Dirk Brand, Craig Blundell, Tommy Snyder, Florian Alexandru-Zorn, valamint profi újságírok alkotják - akik mind az elektromos dobok kiemelt szakértői. A zsűri választja majd ki a nemzetközi győztest olyan kritériumok alapján, mint a játék technika, zeneiség / groove, kreativitás, szórakoztatás, látványtrükkök. Kiemelt szempont lesz majd az elektromos dobok / ütőfelületek kihasználása, játék közbeni kezelése.


A közönség egy rendkívül izgalmas, zeneileg változatos programra számíthat. Amíg a Zsűri visszavonul, a hallgatóságot az este sztárvendége, az Intersphere zenekar szórakoztatja majd.


Helyszín: Südbahnhof Music Club, Hedderichstraße 51, 60594 Frankfurt
Kapunyitás: 18.30
A belépés ingyenes!


A 16 döntőbejutott versenyző névsora:


Nicolai Weißert (Germany), Haruka Matsumoto (Japan), Patrick Kennedy (USA), Zoltan Csanyi (Hungary), Boris Massot (Switzerland), Zhi Long Chen (China), Issah Contractor (Canada), Doğaç Titiz (Turkey), Diego José de Medeiros (Brasil), Lars Nijman (The Netherlands), Paul Kholodyansky (Ukraine), Geoff Fry (Great Britain), Fredrik Olsson (Sweden), Jesús Gancedo García (Spain), Jaime Edwin de la Rosa (Mexico), Michele Villetti (Italy)


Zsűritagok:


Dirk Brand
Már több éve vesz részt különböző nemzetközi vásárokon, dobfesztiválokon, mint Roland V-Drums demonstrátor. Olyan művészekkel dolgozott már együtt, mint Charlie Mariano, Deborah Watson, Geoff Downes és John Wetton (Asia), Gloria Gaynor, Catherina Valente, Gitte Henning, AXXIS. Továbbá, több musicelben, mint az Evita, Starlight Express és a Hair.


Tommy Snyder
Tommy Snyder, kiemelt személy a V-Drums fejlesztőrészlegén. Dobos, énekes, zeneszerző, dalszövegíró és producer. Már kiadott 6 szóló albumot és számos produkcióban vesz részt - különösen Ázsiában. Snyder tagja az egyik Japán kultusz zenekarnak a  Godiego-nak amivel már több mint 40 albumot adtak ki. Zeneszerzőként, zenészként és asszisztensként dolgozott az Issey Miyake divattervező irodában is.


Craig Blundell
A brit dalszerző és producer, Craig Blundell, nemzetközi V-Drums demonstrátorként járja a világot és workshopokat tart a legnagyobb fesztiválokon és zenei vásárokon. Alig 33 évesen már profi dobosként ismerhetjük. Tagja volt a neo-progresszív Frost nevű rock bandának, a dancehall / drum 'n bass stílusban együtt dolgozott Congo Natty-vel éppúgy, mint a brit blues hírességével, KING KING-gel. Továbbá, Blundell rovatvezetőként dolgozik több dobos magazinnál is.


Florian Alexandru-Zorn
Dobos, tanár és szakosodott seprűjátékos. Korábban olyan projektekben dolgozott, mint a Jazz Quadrat (jazz / world), Christoph Neuhaus Quintet (jazz), Ken Kenay (hip-hop). Megjelent egy nagy sikerű könyve "The Complete Guide to Playing Brushes." Alexandru-Zorn együttműködik Peter Herbolzheimer által vezényelt European Masterclass Big Band-del is. Ezeken felül, a német Sticks dobos magazin szerkesztője.


Bővebb információ:
http://www.roland.com/V-Drums/contest/2013-entry.html


»» összes hír 2013.03.18


Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.