Index » Hírek » Pályázat

2012/13 tanévben is meghirdettük Roland hangszeres pályázatunkat zeneiskolák részére. Több mint 700 felhívást küldtünk ki az intézményeknek, amire 20 pályázat érkezett.

A nyertes pályázó zeneiskolák :

•    Budapest – Bornemissza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási    Intézmény és Sportiskola
•    Budapest - Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakkönyvtár
•    Budapest - Patrona Hungarie Általános Iskola, Gimnázium, Diákotthon és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
•    Csökmő – Faluház, Könyvtár és Alapfokú Művészeti iskola
•    Letenye - Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
•    Solymár - Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
•    Szentes - Lajtha László Zeneiskola
•    Vaja - Molnár Mátyás Általános Iskola


Pályázat óvodáknak és zeneiskoláknak

A ROLAND EAST EUROPE KFT. rendkívül fontos feladatának tekinti az elektromos zenei berendezések forgalmazása mellett a digitális hangszerek népszerűsítését, megismertetését az óvodás korosztály számára, valamint hazánk alap- és középfokú zeneoktatásában is. Ezért az oktatásban is kifejezetten jól használható Roland hangszerekből álló szettet indít útra a 2012-ben is.

•    A zeneiskolai összeállítás: HPi-6F digitális zongora, CD-2i CD/SD felvevő, MT-90U MIDI/Audio lejátszó, BA-55 hordozható erősítő, és RMP-5 virtuális dobfelület.
•    Az óvodás összeállítás: egy igazán formabontó, kis piros F-110PR digitális zongora, és egy BA-55 hordozható, akár elemmel is működtethető erősítő mikrofonnal.

Az intézmények a jelentkezési lap beküldésével vehetnek részt a pályázaton. A hangszerek használatára pályázhat minden óvoda, oktatási és művelődési intézmény, amely nyitott a korszerű technológiák felé, úttörőként szívesen felvállalja alkalmazásukat. A nyertes jelentkezők a megbeszélt időszakra ingyenesen kapják meg a Roland hangszereket, melyeket előzetesen egyeztetett időben a kért helyszínre szállítunk és bemutatunk. Az időszak végén az intézmények egy kis koncert, vagy írásos összegzés keretén belül számolhatnak be tapasztalataikról, eredményeikről.

Jelentkezési lap iskoláknak

Jelentkezési lap óvodáknak

 

Eszközökkel kapcsolatos visszajelzések

A szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont oktatói, tanárai

CD-2i felvevő - Több kollégánál is járt ez az otthon és zeneórákon is kiválóan hasznosítható eszköz. Hordozhatósága, elemről való működtetése, és a felvett zenei anyag minősége nagyon meggyőző volt.

A gyerekek örömmel hallgatták vissza a felvételeket, és mivel az SD kártyáról lementett zenéket akár a telefonjukon is hazavihették, nagyon praktikusnak tartjuk.

RMP-5 - Köszönjük a lehetőséget, örömmel próbáltuk ki a dobpadot. Növendékeink élvezettel használták, hasznos kelléke lehet az oktatásnak. Funkciói ötletesek, kezelése logikus és egyszerű.

Bár az állítható hálóbőr „igyekszik” imitálni az akusztikus dobokon történő játék érzetét, a „rebound” mégsem ugyanaz, amely rendszeres gyakorlás esetén „becsaphatja” a kezet. Ez a probléma természetesen nem jelentkezik, amennyiben elektromos dobfelszerelésen történő – rendszeres – játékról/ oktatásról van szó.

Mindezeket összegezve egy izgalmas és sokoldalúan felhasználható termék, amely jellegéből adódóan nem minden esetben képes a teljesen valósághű megszólalásra, ellentétben viszont ötletes és komplex felhasználást tesz lehetővé, egybeolvasztva a „clickstation” és a gyakorlólap funkcióit.

BA-55 hordozható erősítő - Erről a termékről csak dicsérő szavakat tudunk írni. Hordozhatósága, elemről való működtetése és a rádiós mikrofon lehetőség a zeneiskolai zenekarunk életét nagyban megkönnyítené...

 

Solymár, Hunyadi Mátyás Alapfokú Művészeti Iskola – Müller Dénes

A kapott eszközök nagy segítséget jelenthetnek a zenét tanulóknak: a médialejátszó segítségével például egyedül is tudnak úgy gyakorolni kamaradarabot, vagy akár zenekari művet, hogy közben hallják a zenemű teljes hangzását. Ebben segít a hangfelvevő is, amely CD-re és memóriakártyára egyaránt tud hangot rögzíteni, így a zenélő szinte azonnal vissza tudja magát hallgatni, és egyből meg tudja állapítani, mit kell még javítania. Az elektromos pergődob fő erénye a beépített metronóm, amellyel a gyerek azonnal, tisztán tudja érzékelni, hogy pontosan játszott-e, a digitális zongorának pedig nagyon nagy előnye, hogy rengeteg hangszer hangját, hangszínét tudja reprodukálni. Így a tanuló – például egy barokk zenedarab esetén – átélheti akár a csembalójáték illúzióját is.

Letenye Város Alapfokú Művészetoktatási Intézménye – Proszenyák Zsolt István

Tapasztalataink alapján elmondhatom, hogy az általunk kipróbált eszközökre egyformán megállapítható, hogy nagyon könnyen, egyszerűen kezelhetők, és élmény rajtuk játszani. Az eszközök magas színvonalon teljesítik mindazt, ami a termékleírásban szerepel. Nagyon fontos és hasznos dolog a hangszerekben lévő ellenőrző funkció, amely kontrolálja a gyerek játékát, és a hibákra is figyelmeztet.

A gyerekek részéről is hatalmas volt az érdeklődés. A zongora és ütő órák után az előtérben osztották meg egymás között élményeiket. Öröm volt hallgatni!

A digitális zongorát és a hordozható erősítőt nagyon jól ki tudtuk használni a városi koncertünk keretében, a felvevővel pedig az egészet rögzíteni tudtuk CD-n.

 

 

 

 


»» összes hír 2012.03.27


Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.