3 éves kortól 99 éves korig ajánlott

MIÉRT NE LEHETNE EGY HANGSZER AZ, AMELY MEGVÁLTOZTATJA AZ ÉLETÉT?

Az aktív zenélés pozitív hatása ma már tudományosan bizonyított. Megszabadít a stressztől, fejleszti a kreativitást, növeli a terhelhetőséget és csökkenti a szakmai kiégés esélyét. Sőt, semmihez sem fogható élményt és örömöt ad egyénnek és szeretteinek egyaránt.

Sokan félnek elkezdeni a hangszeres tanulást, például idő hiányában. Pedig higgyék el, az aktív zenélésre való tehetség mindannyiunkban megvan azon a szinten, amellyel képesek vagyunk önmagunknak és családunknak örömöt szerezni, sőt ez már az első néhány leckét követően megadatik. Ne feledjék, sohasem késő elkezdeni!

 

 

 

Az aktív zenélés mentális, fizikai, pszichikai és szociális előnyöket nyújt valamennyi korosztály számára. Azt mindenki tudja, hogy zenélni szórakoztató dolog. De azt már kevesen, hogy az aktív zenélés jótékony hatásai az emberi szervezet számára tudományosan bizonyított tények.

Zenélni jó! Nemcsak otthon, hanem a munkahelyen is.
Az alkotás, az együtt zenélés oldott légkört teremt, a résztvevők felszabadulnak, figyelmük egymás felé irányul. Közös élményük, majd ennek emléke tartósítja új kapcsolódásaikat.
A zenetréning során fejlődik a kommunikáció, a csoporton belüli és csoportok közötti együttműködés, oldódik a stressz és a feszültségek, tisztázódnak a szerepek, felszínre kerül a kreativitás.
A "Zenélni jó" tréningekről bővebben partnerünk, az InMusic Tréning és Terápia honlapján olvashat: www.inmusic.hu

 

 


Fiatalok
– Az aktív zenélés kedvezően befolyásolja a kognitív képességek fejlődését. Javítja az önkifejezőkészséget és a kreativitást. Fontos, hogy a szociális készségek, kapcsolatépítés  területén is fejlesztik a gyerekeket.
Felnőttek, időskorúak – Az aktív zenélés segíti a memória-működést. Csökkenti a stresszt és csökketni a vérnyomást. Segít a depressziós panaszokban és csökkenti a magányérzetet.

Bővebb információ, zeneokatatás:
Roland Zeneiskola

Kihelyezett  zongoraoktatás (cégek számára):
Horváth Ildikó 06/30 297 6773

Néhány tudományos tény:
A hangszeres zenélés molekuláris szinten tesz ellenállóvá minket a stresszel szemben.
(Állapítja meg a Loma Linda University School of Medicine and Applied Biosystems kutatása.)

A zenélés megakadályozza a szakmai kiégést és javítja  a kedélyünket.
(Advances in Mind-Body Medicine)

A hangszeren való játék növeli az emberi növekedési hormon (HgH) termelést felnőtt amerikaiakban.
(University of Miami)


»» összes hír 2010.11.02


Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.