Weszely Ernő:  Az első lemezem
(lemezbemutató koncert)

1953. április 10.-én születtem Sümeg városában. Három éves koromtól kezdve nagyon vonzódom a zenéhez, ezt akkoriban egy Orion típusú rádió és egy lemezjátszó segítette.

Négy éves voltam, amikor apám elvitt egy vak kántorhoz Sümegen, ott kezdtem ismerkedni a zongorázás alapjaival. A 70-es évektől kezdve a vendéglátóiparban dolgoztam, jobb-rosszabb körülmények között. 1984 szeptemberében a Budapest Ragtime együttes meghívott tagjai sorába, tulajdonképpen ekkor indult el valódi zenészkarrierem. Bejártuk a fél világot, de 1986-ban kénytelen voltam kiválni az együttesből. Ezt követően sokat jártam ki külföldre dolgozni, egyedül, egészen 1992-ig. Azóta itthon próbálkozom.

Az utóbbi tíz évben sokat tanultam a digitális hangtechnikát, ebben nagy inspirációt adott az 1996-ban megjelent Ray Charles lemez, ahol  írva vagyon, hogy a keverési munkákat Ray Charles saját maga készítette.

Tíz éves korom óta vak vagyok. Nem zavar. A harmonikám édes-bús hangja minden gondot sutba dob. Ez az első önálló lemezem. Ez a koncert a meglepetések estéje lesz: Strausstól Ray Charlesig BÁRmi előfordulhat.

„Játszom Neked bluest, és bossanovát,
hadd legyen a Tiéd ez az éjszaka,
Ismered Ray Charlest? Én nagyon szeretem, vidd magaddal, ha elindulsz haza.”

Időpont: 2009. február 2. 19 óra
Jegyárak: 1.900,- Ft / 2.900,- Ft / 3.900,- Ft
Fellépnek: Csordás Ilona „Plexi”, Horoscsák Veronika, Jármai Edit, Hárs Viktor, Szeverényi Mátyás


»» összes hír 2008.11.04


Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.