Ha az EM-25H hangszerre azt mondtuk forradalmi, az új EXR-E2-re azt kell mondjuk: korszakalkotó. Igen, hiszen míg az EM-25H esetében „csak” 16 stílust cseréltünk ki a hangszerben, addig az EXR-E2 esetében új hangszín mintákat is vettünk, 74 új stílust szerkesztettünk és néhány panel funkciót is az igényekhez alakítottunk. Sőt, egy egyedi szoftvert is fejlesztettünk hozzá! A hangszer sajátságos neve az East Europe szavak kezdőbetűjéből származik.

A hangszer részletes ismertetője

Néhány mondat „étvágygerjesztőként”:
A 64 hangig polifonikus hangforrás 601 beépített hangszínt biztosít, köztük 26 dob készletet (GM2, GS és XG lite kompatibilis), valamint számos újonnan mintavett, speciális kelet-európai hangszer hangot (12), illetve gondosan kiválogatott hangszíneket a meglévő Roland könyvtárakból (42), hogy mindezek összessége kielégítse a kelet-európai kíséret-automatikás zenészek igényeit.
A Roland történetében először mérnökeink számos különleges Kelet-Európára jellemző hangszer hangját mintavételezték (cimbalom, népi klarinét, népi szaxofon, Frula, Fujara, Guerrini harmonika, Gajde, Tamburica zenekar, Truba), amelyek csak az EXR-E2-ben találhatók meg.
A gyári ROM memória szekció 99 zenei stílust tartalmaz, köztük 74 teljesen új kelet-európai stílussal, amelyek egyike sem szerepelt korábbi Roland hangszerekben! Ezeket az élő-hangzású stílusokat a kelet-európai lokális zenei műfajok szakavatott ismerői készítették. Ezen felül 50 nemzetközi stílust is találunk a 2 MB-nyi Flash memóriában. E tárhelyre egyébként további stílusok is rátölthetők floppy lemezről vagy a számítógépünkről. A hangszerhez mellékelt CD-ROM-on további 101 nemzetközi bónusz stílus található.

A hangszer november végén érkezett meg raktárunkba, ajánlott bruttó fogyasztói ára 198.000,- Ft.

A hangszer hivatalos kelet-európai bemutatója 2006. november 29-én, szerdán este 19 órakor volt a  Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban.


»» összes hír 2006.12.22


Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.