Nosztalgia és elegancia a Royalban
Beszámoló a Bárzongorista Verseny döntő-gálaestjéről

A Roland East Europe és a Filmmúzeum összefogásában megszületett verseny keretében immáron második alkalommal mutatkoztak be egy elfeledett szakma nagyjai az érdeklődőknek.
 
A versenyre jelentkező közel 100 zongorista közül 22-en jutottak be a zártkörű elődöntőbe, amelynek helyszíne a budapesti Roland ZeneGaléria volt. Az elődöntőből a szakmai zsűri 6 versenyzőt juttatott a döntőbe. A megmérettetés során semmilyen technikai kiegészítőt nem használhattak a résztvevők, csupán a kétkezi zongorajáték volt megengedett.

A zsűri tagjai: Szirmai László (OSZK), Körmendi Vilmos, Farkas Sándor (a tavalyi Bárzongorista Verseny nyertese), Szakcsi Lakatos Béla, Weszely Ernő
A döntőbe bejutott 6 versenyző (a képek sorrendjében): Bihari Bernadett, Gallyas Lakatos Róbert, Majoros László, Ökrös Ottó, Táborosi István, Taligás Tibor

         

       

A döntő-gálaestre november 29-én este, a Corinthia Grand Hotel Royal szálló különtermében került sor. A helyszín zsúfolásig megtelt (560 fő), már két héttel a rendezvény előtt elfogyott valamennyi belépő, az érdeklődők akár háromszor nagyobb termet is megtölthettek volna.
A bárzongoristáknak 15 perces szabadon választott szórakoztató műsorral kellett készülniük a megmérettetésre. A műsorokat hallgatva mindenki egyetértett abban, hogy felkészülésük szakmailag és művészileg is tökéletesre sikeredett: a zongoristák nem csupán a hangszerek urai, hanem az érzelmek közvetítésének mesterei is voltak. A döntő-gálaest remek hangulatban zajlott, a közönség lelkes vastapssal honorálta a zongoristák produkcióit. Amíg a zsűri tagjai a döntés meghozására visszavonultak, Szirmai Zoltán és Orosz János, a tavalyi verseny sztárjai szórakoztatták a közönséget.
A fődíj egy több, mint fél millió forint értékű Roland HP-7e-es digitális zongora volt.

A döntő-gálaest eredménye:
I. helyezett: Ökrös Ottó
II. helyezett: Taligás Tibor
III. helyezett: Táborosi István

Chivas Regal-közönségdíjas: Táborosi István
Polip Music-különdíjas: Gallyas Lakatos Róbert

Az est háziasszonya Prokopp Dóra volt.

A verseny együttműködő partnerei:

        

A szervezők, az együttműködő partnerek, a támogatók és a résztvevők abban a reményben búcsúzkodtak egymástól az est végén, hogy jövőre újra találkoznak!

A döntő-gálaestről készült 90 perces műsort a Filmmúzeum 2004. december 24-én 21.30-kor tűzi műsorára. Ismétlés: 2004. december 25-én 17.00 kor.

------------------------------------------------------------------------------------

A tavaly első ízben megrendezett Országos Bárzongorista verseny keretében egy elfeledett szakma nagyjait szerettük volna bemutatni az érdeklődőknek. A tavalyi verseny fogadtatásának ismeretében ma már bátran mondhatjuk: nem csupán a szakma, de a nagyközönség részéről is VAN IGÉNY a „kétkezi” zongoristákra. Ezért úgy döntöttünk idén is megrendezzük a bárzongoristák seregszemléjét.

A tavalyi verseny döntőjének résztvevőiről a Filmmúzeum exkluzív portéfilmet készített, amelyet azóta már több alkalommal műsorra is tűzött, néhányan fellépési lehetőséghez jutottak a kapolcsi fesztivál, a Volt Fesztivál és a Vidor Fesztivál keretében, az öt különdíjas Művész műsora megjelent CD-n, a győztes egy HP-7-es digitális zongorával lett gazdagabb, míg négy másik Művész vásárlási utalványt vagy egyéb díjakat nyert.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés személyesen a Roland Márkakereskedőknél, a Roland ZeneGalériában (1137 Budapest, Radnóti utca 9. Telefon: 239-9756, E-mail: zenegaleria@rolandee.hu) vagy postán a Roland East Europe Kft. címére (2046 Törökbálint, DEPO, Pf.: 83.) küldött hanganyaggal (lehetőleg CD-n vagy kazettán). Az előválogatás jogát a szervezők fenntartják. Akik óhajtják név nékül, jeligével ellátva is beküldhetik az anyagukat, azt kérjük csupán, hogy lehetőleg egy lenyomozhatatlan e-mail elérhetőséget adjanak meg, ahová az értesítésünket elküldhejük (freemail, hotmail, stb.)!

Jelentkezni lehet egy kötelező és egy szabadon választott mű beküldésével. A művek felvételekor semmilyen technikai kiegészítő (pl.: dobgép, kíséretautomata, SMF) használata NEM megengedett, pusztán a kétkezi zongorajátékot fogadjuk el.


Az egy kötelező művet az alábbi öt dal közül kell kiválasztani:

Hajdú Júlia - Halász Rudolf: Csak a szépre emlékezem

Ulmann Ottó - S. Nagy István - Hajnal Gábor: Lehet, hogy szép nem vagyok

Máté Péter - S. Nagy István: Azért vannak a jó barátok

Fényes Szabolcs - Szenes Iván: Csak félig lenne meg

Horváth Jenő - Szenes Iván: Mások vittek rossz utakra engem

Fődíj:                                 Roland HP-7e Digitális zongora A Chivas Regal által létrehozott Bárzongorista Verseny Közönségdíja a nézők szavazatai alapján kerül kiosztásra a gálaest keretében.

Jelentkezési határidő:      2004. október 15.

Középdöntők:                     2004. október 27. és október 28.

Döntő:                                2004. november 29. Corinthia Grand Hotel Royal  

Jegyigényeiket a döntőre, továbbá a rendezvénnyel kapcsolatos kérdéseket a barzongorista@rolandee.hu e-mail címen várjuk!

Együttműködő partnereink:

        


 


 


»» összes hír 2004.11.30


Impresszum  ::  Jogi nyilatkozat

Copyright © Roland East Europe Kft. 2008. Minden jog fenntartva.