Roland fórum
Nem vagy belépve.
Köszönjük!
Kilépett
Sziasztok!
Én most vásároltam egy ilyen kütyüt, és nem bántam meg. A legjobb amit eddig használtam. Én egy EDIROL M10DX-vel használom, és Mac-vel. Szóval amit felnyomok a gépre, az tutti jó. Annyira tökéletes a cucc és még valami, ennyiért!!!!!!
Gratu a Rolandnak, hogy kitalálta szuper kis házi studiózásra.
Üdv.Zoli
Kilépett
Amit írtál igaz. Kérdésem: Te USB 1.0-ás(vagy 1.1) csatolóval dolgoznál 24biten?
Kilépett
Denio>> Az Edirol UA 1EX USB 2.0 vagy 1.1 kapcsolattal rendelkezik?
Szerintem USB 1.1, és a visszafelé kompatibilitás miatt működni fog USB 2-es (HighSpeed USB) foglalatba csatlakoztatva is.
Csavar>> De tudsz vele dolgozni 1.0 csatolóval is, ekkor azonban le kell mondanod a magasabb hangminőségről. Marad a 44.1kHz/16bit.
Ez nem az USB-től, hanem az Edirol eszközökön található hardver "Advanced Mode/Driver" kapcsolótól függ.
Advanced Mode/Driver = ON esetén, azaz bekapcsolt állapotban az eszköz a saját nevében (egyedi USB azonosítójával) mutatkozik az operációs rendszer felé, így az operációs rendszer az eszköz specifikus meghajtóprogramját fogja alkalmazni a működtetéséhez. Advanced Mode/Driver = OFF esetén, azaz kikapcsolt állapotban az eszköz Generic (általános pl. USB Audio/MIDI azonosítóval) mutatkozik az operációs rendszer felé és ennek megfelelően az operációs rendszer saját Generic Audio/Midi/egyéb driver-e fogja működtetni azt (már ha van ilyen). Windows XP operációs rendszer esetén ennek a Microsoft által készített "gyári általános" driver-nek az egyik korlátja az említett 44.1kHz/16bit-es maximális mintavételi frekvencia és felbontás, arról nem is beszélve, hogy az ilyen általános meghajtó szoftvereknek a teljesítménye majdnem minden tekintetben alul marad a specifikus gyáriakétól: lassúak, nem hatékonyak és gyakran hibásak is (pl. a Win XP SysEx kezelése).
Denio>> A késéssel nincsenek gondok, a hozzá járó ASIO és CORE driverek mennyire megbízhatóak?
Az Edirol eszközök atomstabil, megbízható és már sokszor bizonyított Win/Mac driver-ekkel rendelkeznek.
Arra ügyelj, hogy egyazon USB HUB/láncra más eszközt (pl. egér, billentyűzet, nyomtató, fényképező, HDD) már ne csatlakoztass, akkor nem lesz gond.
Kilépett
Szia. USB 2.0. De tudsz vele dolgozni 1.0 csatolóval is, ekkor azonban le kell mondanod a magasabb hangminőségről. Marad a 44.1kHz/16bit. A hozzáadott driverek teljesen jók. Amennyiben gondod akadna vele (szoftvertől függ) használd az ingyenesen letölthető Asio4All nevezetű drivert.
Kilépett