www.rolandee.hu

Roland fórum

Nem vagy belépve.

#1 2008-11-19 10:29:59

Csavar
Guru
Küldő: Roland Zenegaléria
Regisztrált: 2007-03-20
Üzenetek: 921

Edirol UA 1EX

Köszönjük! cool

Kilépett

#2 2008-11-18 17:04:46

Hegedüs Zoltán
Tag
Regisztrált: 2006-03-13
Üzenetek: 160

Re: Edirol UA 1EX

Sziasztok!

Én most vásároltam egy ilyen kütyüt, és nem bántam meg. A legjobb amit eddig használtam. Én egy EDIROL M10DX-vel használom, és Mac-vel. Szóval amit felnyomok a gépre, az tutti jó. Annyira tökéletes a cucc és még valami, ennyiért!!!!!!

Gratu a Rolandnak, hogy kitalálta szuper kis házi studiózásra.

Üdv.Zoli

Kilépett

#3 2008-11-12 22:56:19

Csavar
Guru

Amit írtál igaz. Kérdésem: Te USB 1.0-ás(vagy 1.1) csatolóval dolgoznál 24biten? hmm

Kilépett

#4 2008-11-10 01:23:50

jurij.es.a.szakkor
Tag
Küldő: Székesfehérvár
Regisztrált: 2006-02-19
Üzenetek: 67
Weblap

Denio>> Az Edirol UA 1EX USB 2.0 vagy 1.1 kapcsolattal rendelkezik?

Szerintem USB 1.1, és a visszafelé kompatibilitás miatt működni fog USB 2-es (HighSpeed USB) foglalatba csatlakoztatva is.

Csavar>> De tudsz vele dolgozni 1.0 csatolóval is, ekkor azonban le kell mondanod a magasabb hangminőségről. Marad a 44.1kHz/16bit.

Ez nem az USB-től, hanem az Edirol eszközökön található hardver "Advanced Mode/Driver" kapcsolótól függ.
Advanced Mode/Driver = ON esetén, azaz bekapcsolt állapotban az eszköz a saját nevében (egyedi USB azonosítójával) mutatkozik az operációs rendszer felé, így az operációs rendszer az eszköz specifikus meghajtóprogramját fogja alkalmazni a működtetéséhez. Advanced Mode/Driver = OFF esetén, azaz kikapcsolt állapotban az eszköz Generic (általános pl. USB Audio/MIDI azonosítóval) mutatkozik az operációs rendszer felé és ennek megfelelően az operációs rendszer saját Generic Audio/Midi/egyéb driver-e fogja működtetni azt (már ha van ilyen). Windows XP operációs rendszer esetén ennek a Microsoft által készített "gyári általános" driver-nek az egyik korlátja az említett 44.1kHz/16bit-es maximális mintavételi frekvencia és felbontás, arról nem is beszélve, hogy az ilyen általános meghajtó szoftvereknek a teljesítménye majdnem minden tekintetben alul marad a specifikus gyáriakétól: lassúak, nem hatékonyak és gyakran hibásak is (pl. a Win XP SysEx kezelése).

Denio>> A késéssel nincsenek gondok, a hozzá járó ASIO és CORE driverek mennyire megbízhatóak?

Az Edirol eszközök atomstabil, megbízható és már sokszor bizonyított Win/Mac driver-ekkel rendelkeznek.
Arra ügyelj, hogy egyazon USB HUB/láncra más eszközt (pl. egér, billentyűzet, nyomtató, fényképező, HDD) már ne csatlakoztass, akkor nem lesz gond.

Kilépett

#5 2008-10-30 10:07:51

Csavar
Guru

Szia. USB 2.0. De tudsz vele dolgozni 1.0 csatolóval is, ekkor azonban le kell mondanod a magasabb hangminőségről. Marad a 44.1kHz/16bit. A hozzáadott driverek teljesen jók. Amennyiben gondod akadna vele (szoftvertől függ) használd az ingyenesen letölthető Asio4All nevezetű drivert.

Kilépett

#6 2008-10-29 19:30:41

Denio
Tag
Küldő: Budapest
Regisztrált: 2008-10-29
Üzenetek: 1
Weblap

Sziasztok!

Az Edirol UA 1EX USB 2.0 vagy 1.1 kapcsolattal rendelkezik? A késéssel nincsenek gondok, a hozzá járó ASIO és CORE driverek mennyire megbízhatóak?

Előre is köszi a választ!

Kilépett

Fórum lábléc