Roland fórum
Nem vagy belépve.
Igen, minden oké, megy a gépkönyv postán
Kilépett
Köszönöm előre is a segítséget, elküldtem a mailt a megadott címre!
Üdv:Tomi
Kilépett
Szia Tomi,
Sajnos nem kaptunk tőled e-mailt, visszanéztem hetekre visszamenőleg. Kérlek, küldd el a gyári számot az s.gabor@rolandee.hu címre és egyből válaszolok.
Üdv: Gabesz
Kilépett
SZiasztok! már vagy két hete küldtem egy mailt a fantom serial-jával meg a címemmel, egy új használati miatt, és azt szeretném kérdezni hogy ez folyamatban van vagy nem ment el a mail, vagy csak a postán tünt el? mert sajna még nem kaptam meg!
Köszi : Tomi
Kilépett
Szia. Kapható. A programok felismerik és természetesen a stúdió progidon belűl kell beállítani.
Kilépett
Sziasztok még annyit tennék hozzá az előző kérdésemhez, hogy ezt az eszközt felismerik a szokásos programok: nuendo, vegas ...stb? Valamint hol kell beállítani Windowsban, hogy erről az eszközről szeretnénk rögzíteni? Hankártya kezelőfelületén? Vagy a rögzítőprogiban? mert eddig az usb-s dolgokat csak meghajtóként kezelte a gép.
Bocs hogyha ezek alapkérdések, csak még nem vagyok otthon a témában és inkább kérdezősködök előtte!
Köszi : Tomi
Kilépett
Sziasztok!
Azt szertném kérdezni hogy a már ebben a fórumban korábban emlegetett
EDIROL UA-1EX audio interface kapható még, ha igen akkor mennyibe kerül?
ha nem akkor mit tudtok helyette ajánlani számítógépre való (stereo) rögzítéshez(és ez mennyibe kerül)?
Köszönöm előre is!!!
Üdv: Tomi
Kilépett
Nagyon szépen köszönöm!!! küldöm a mailt!
üdv: Tomi
Kilépett
Szia Tomi!
Kérlek, küldd el a Fantom Xa gyári számát, valamint a postacímed a zenegaleria@rolandee.hu címre és gyári szám ellenőrzése után már postázzuk is a magyar gépkönyvet.
Üdv: Gabesz
Kilépett
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám... az a helyzet hogy sikeresen eltüntettem a magyar használatiát a fantom xa-nak, így kicsit bajban vagyok. Hogyan tudnék esetleg egy új (magyar) használatira szert tenni? Lehet hogy további gondot okozhat hogy Debreceni vagyok:)
Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném!!!
Előre is köszi: Tomi
Kilépett
Annyit még ehhez, hogy egyébként performance-ban 3 multieffektet MFX használhatsz függetlenül, magyarán elég sok mindent meg lehet oldani, nem kell megilletődni........
Persze plusz reverb, chorus, master (ezek is függetlenek
üdv
Szia Tomi!
Nos az első kérdésed egy alapvető szemlélet a munkaállomásoknál. Patch módban egy előre elkészített hangszín kombinációt tudsz használni és felvenni egy sávra. Itt gyárilag elkészítették az effekteket a tone kiosztásokat, de mint azt Te is tapasztaltad egyszerre csak egy sávot tudsz felvenni. Ezért van a Performance mód ahogy 16 független sávod van, de itt az effektek nem egyeznek meg a patch módban található effektekkel, és emiatt van az, hogy máshogyan szólnak a hangszínek a két módban. Ha szeretnéd megközelíteni azt a hangzást, mint patch módban akkor újra be kell állítanod az összes paramétert performance módban is az adott hangszínhez, viszont itt lesz a bökkenőd, mivel egyszerre nem használhatsz annyi MFX-et és egyéb effekteket, amivel minden hangszínt ugyan arra a hangzásra tudnál hozni, mint patch módban. Valahol kompromisszumot kell kötni :-(
A második kérdést pedig egy egyszerű USB-audió konverterrel meg lehet oldani (EDIROL UA-1EX). Ezzel a konverterrel nagyon jó minőségben audió formátumot tudnál rögzíteni a számítógépen bármilyen hangfelvevő szoftver segítségével.
Üdv:
Teddy
Kilépett
Hali!
egy kis segítségre lenne szükségem.
-a problémám-ill. kérdésem az hogy hogyan tudok felvenni saját számot úgy hogy akár minden hagszínt effectel használok mert eddig csak úgy sikerült effectelni hogy a sávon vagy rajta volt az effect vagy nem! ha egy másik sávra is ráakartam rakni valamit akkor megváltoztatta a korábban használt effecteket is, hiába váltottam tracket az effect beállításánál.
tehát az a problémám hogy hiába van annyi hagszinem nem tudok úgy felvenni hogy azok ugyanúgy szólaljanak meg mint patch-ben, mert a legtöbb hangszín effectes!
-a másik kérdésem, hogy hogyan tudok Cd minőségben számítógépre rögzíteni? kell midi kábel?vagy egy USB kábel már alkalmas rá? milyen feormátumban tudnám a gépre varázsolni hogy az lejátsza ill jó minőségben lejátsza?
Előre is Köszönöm a segítséget!!!
Üdv: Tomi
Kilépett