Roland fórum
Nem vagy belépve.
Szia kissata!
Megnéztem az általad leírtakat és érdekes módon nálam nem hallgatnak el az MBS partok, de van egy szemlélet amit mindenképpen figyelembe kell venni ennél a játékmódnál. Amennyiben az MBS után bekapcsolod az LW1 vagy az LW2 az MBS monofónikussá válik méghozzá, oly módon, ha leütsz egy hangot és a következő hang az előzőtől felfele indul el akkor az első hang még polifónikus a következő már monofónikus. de ha lefele inulsz el akkor polifónikus. Ezt nem egészen értem miért van így, de a magyarázatom talán az lenne, hogy ha C-ben gondolkodunk és van egy C em F G köröd akkor a basszus a valahogy így nézne ki: C - felfele D - lefele E - lefele F - lefele G!!! Ha ezt így kipróbálod és eszerint építed fel a basszusmenetet más dalokban is nem lesz vele gondod.
Üdv:
Teddy
Kilépett
Sziasztok !
Nemrég lettem én is G70 (OS 2.02 ) tulajdonos és a következő jelenséget tapasztalom:
UP1 bekapcsolva ( pl.zongora )
LW(1 vagy 2) bekapcsolva ( pl. strings )
MBS bekapcsolva ( pl. fingered )
Tehát automata kíséret nélküli split mód. Key touch funkció minden parton "low".
Játék közben elhalkul a MBS mégpedig akkor, ha egyszerre van leütve a jobb kézen egy akkord és a bal kézen egy basszus hang.
A dolog érdekessége, ha kikapcsolom a MBS-t, majd a LW2-re basszust jelölök és a LW1 strings, nincs ilyen probléma.
Egyébként auto kíséret mellett is mintha volna egy két hangkihagyás, de ezt még nem vizsgáltam tüzetesebben.
Nos, utánanéz ennek valaki ?
Utoljára szerkesztette kissata (2006-09-05 10:34:56)
Kilépett
Szia dsanyi!
Valóban fejtegetnek valami okosat a Dánok:-) Az tény, hogy az E-80 stílusok alaphelyzetben nem szólnak jól a G-70-en, mivel az E-80-nak van egy nagyon részletes EQ szekciója amitől a stílusok meglehetősen jól szólnak. Ezen felül a hangszínek kiosztása és száma sem teljesen egyeznek meg. Ezért van az, hogy a két hangszer stílusai alaphelyzetben nem kompatibilisek egymással. Kövesd figyelemmel a Dánok oldalát, mert nagyon hasznos infókat lehet tőlük megtudni.
Üdv:
Teddy
Kilépett
selskabsmusikeren.dk
Szia Teddy!
Na itt van az oldal ahol néztem az infót!!!!!!!!!!!
Szia!
dsanyi
Kilépett
Szia Teddy!
Megjött a cucc most fogom beállitani remélem majd sikerül.és a régi Rolandos tapasztalat átsegit a nehezén!
Most láttam a dán rolandos oldalon hogy van valami stilus konverter ami az új E-80 stilusait lehet konvertálni a G-70-es formára!Miért kell ez a cucc a kettö nem kompatibilis egymással?Vagy teljesen más a hangszerkiosztása!
Lehet egyáltalán az E-80-as stilusait megvenni a G-70-hez!
Válaszod várva!
üdv:
dsanyi
Kilépett
Szia dsanyi!
Elnézést, hogy csak most írok, de szabadságom alatt nem mindenhol volt internetlehetőség:-( Remélem azért sikrült megvásárolnod a G-70-et. Amúgy a Menü - Utility pont alatt találsz egy INFO oldalt melyen minden iformáció kiderül a hangszerről (kártya, szoftververzió, szabad hely...)
Ha a továbbiakban is segítségedre lehetek keress nyugodtan.
Üdv:
Teddy
Kilépett
Szia Teddy!Még az lenne a kérdésem hogy tudom megnézni hogy tényleg beletették a hangszerbe a SR-G01 kártyát?Tudom azon kivül hogy lecsavarozom az alján lévö kis lapkát ahova a cuccot kell betenni!Ja a nagy bátyám küldi kintről,ö nem ért a hangszerekhez!
Elöre is köszi a válaszod!
Üdv:dsanyi
Kilépett
Szia Teddy!
Holnap lesz meg a hangszerem.azt kérdeném töled, hogy hogyan ellenörizhetö melyik softver van fenn a gépen!Annyit tudok valamilyen billentyü kombináciot kell
lefogni és kiirja a gép!
Válaszodat várva!
Üdv:dsanyi
Kilépett
Szia majeure!
Az álmatlan éjszakákkal teljesen egyetértek, de hát egy jó csajjal is így van az ember nem?:-)
Elnézésedet kérem, de jelenleg szabadságon vagyok és nem tudom kipróbálni a hangszeren mi is történhet valójában a slicer effektel. Jövőhét közepe fele megvizsgálom a problémát:-) addig is szíves türelmedet kérném...
Ha esetleg kicsit jobban körül tudnád írni a hibajelenséget az nagyon megköszönném...
Üdv:
Teddy
Utoljára szerkesztette Teddy (2006-08-03 18:12:56)
Kilépett
Szia Teddy! (G-70 guru)
Miért van az, hogy a G-70 MFX effektjei közül, például a slicer effekt sokszor játék közben zavarossá válik, nem úgy szól, ahogy azt előzőleg beállítottuk?
Kilépett
Üdvözletem minden zenész kollégának!
Teljesen új vagyok itt, de máris szeretném megragadni az alkalmat, hogy én is hozzászóljak a G- 70-es témához, sőt kérdést is tegyek fel, hátha tudtok segíteni!
Néhány hónapja vagyok tulajdonosa egy 2.0-ás G-70-esnek. Szerintem egyből színpadra állni Vele nem egyszerű. Alaposan meg kell ismerni a hangszert. Ez az ismerkedés sokszor örömteli, sokszor kétségek merülnek fel, néha bánja az ember, hogy megvette, de legtöbbször Vele éjszakázik. Azt hiszem, ha sikerül kiismerni a hangszer minden csínját-bínját, akkor azért nagyot fog szólni:)!
Kilépett
Szia miklos!
Alaphelyzetben a stíluskonvertert "c" hangra kell állítani, így tudod univerzálisan kezelni majd a stílust. Természetesen konvertálhatod "g" hangra is, de ebbe az esetben g-ben lesz az alapértelmezett és, ha nem azt a nótát akarod majd eljátszani széteshet a stílus hangszrelelése:-( az meg nem lesz egy szép hangzás...
Üdv:
Teddy
Kilépett
Szia dsanyi!
Mindenképpen az SR-G01 kártyát ajánlom neked, ezzel ugyanis még dögösebb lesznek a dobok és a basszus hangszínek. Nem utolsó sorban kapsz hozzá rengeteg használható stílust is, ami már a kártya új hangszíneit használja.
Üdv:
Teddy
Kilépett
Szia Teddy!
Már fél éve hogy a G-70-et használom, roppant intelligens, kezelő barát hangszernek tartom. Egyetlen "problémám" van, amire még nem jöttem rá a style converter-rel kapcsolatban. Például ha g-moll-os a dal, akkor én milyen hangnemre állítsam a convertert? Előre is köszönöm a segítséget!
Miki
Kilépett
Szia Teddy!
Köszi az infót,biztos zargatni foglak!
Még az lenne a kérdésem melyik bővítő kártyát vegyem me hozzá hogy még ütőképesebb legyen a cucc!
Elöre is kösz!
dsanyi
Kilépett
Szia dsanyi!
Lényegi különbség a 2.0 és a 2.2 a Database Manager program ,melynek segítségével tudod a G-70-ben található adatokat számítógépen szerkeszteni. Letölteni a Roland Keyboard club-ról tudod, és a forumban találhatsz az oldalhoz hozzáférést. A Database Managar magyarnyulvű használatiját meg megtalálod itt az oldalunkon. Ha a továbbiakban is bármi kérdésed felmerülne keress nyugodtan.
Üdv:
Teddy
Kilépett
szia Teddy!
Régi Rolandos vagyok 1-2 kitérővel mert a G-800,EM-2000 után nem volt valami nagy durranás a cégnél!
Most tulaj leszek egy G-70 személyében ami nagy várakozással tölt el!
Olvasgattam a fórumor jó dolgokról van szó!
Kérlek mond meg mi a külömbség a 2.0 és a 2.2 szoftver között!
Nagyon várom válaszod akár priviben is!Ja és hol lehet a 2.2 letölteni,és van e magyar ismertetője hogy mit is tartalmaz!
Elöre is köszi!
dsanyi
Kilépett
A G-70 és még sok más Roland szinti is PCM szintézist használ. Gyakorlatilag mintavett hangokból dolgozik, így élethűbb hangszíneket kapunk.
Sziasztok, tudna segíteni valaki abban, hogy milyen szintézist használ ez a típus, vagy akár a többi Roland masina? Szakdogámhoz gyűjtök anyagot...
Üdv és köszi, Laca
Sziasztok!
Sokak kérésére és segítségére kreáltam egy RolandKeyboardClub egyszerűsített belépést.
innen tudtok linkelni
rolandkeyboardclub.com
e-mail(ID): forum@yahoo.com
password: forum
üdv:
teddy
Kilépett
Köszönöm sikerült a frissítés a többit még olvasgatom.Köszönöm még egyszer a segítségedet. Oci
Kilépett
Szia!
Pár hozzászólással alább "szuszies" hozzászólása között megtalálod a G-70 Database Manager letöltési oldalára utaló linket.
Üdv:
Teddy
Kilépett
Sziasztok!
Fontos, hogy a Database Manager használata előtt telepítsétek fel a 2.02 szoftvert!!! Ha nem boldogultok a szoftverfrissítéssel, keressetek telefonon...
A szoftvert letölthetitek az alábbi linkről:
rolandkeyboardclub.com/v/OS_updater_G70_2_01.php
Üdv:
Teddy
Kilépett
Sziasztok!
Felkerült a rolandee honlapra a G-70 Database Manager magyarnyelvű használati utasítása. Az alábbi linkre kattintva innen is letölthető.
rolandee.hu/news/g70%20dbm/g70DBM.pdf
Üdv:
Teddy
Kilépett
Sziasztok!
Látván a hozzászólásokat ezek szerint nem olyan egyszerű a G-70 Database Manager használata. A programhoz mellékelve van az angol használati utasítás, abból minden információ kiderül, de már kidolgozás alatt van egy rövid magyarnyelvű ismertető is, a program helyes használatához. Ezért minden felhasználót arra kérnék, hogy mielőtt használja a programot készítsen egy biztonsági másolatot a G-70 teljes internal/external memóriájáról.
Türelmeteket és együttműködéseteket megköszönve
Üdv:
Teddy
Kilépett