Roland fórum
Nem vagy belépve.
Hello!
Sikerült a telepítése, de második floppy után kiírja hogy "check..." és innen nem megy tovább. Ez miért van? És mivel tudnak többet ezek a verziók?
Köszi
Karesz
Javaslom ,hogy a német oldalról töltsd le a frissítést (service/downloads/updates),inteligensebben megoldja a frissitő floppyk elkészítését.Itt már a 2.0 is fennt van,de ezt csak az 1.03 ra lehet telepíteni !!
A letöltött fájlt kicsamagolod,kapsz két EXE fájlt és egy leírást.Az exe-ket külön külön inditva létrehozza a floppikat (disk1,disk2).
-a hangszer kikapcsolt állapotában tarsd nyomva a Function és a 2-es gombokat és így kapcsold be a készüléket.
-Insert Disk1,disk2 kiirásra tedd be a floppikat
-Complete kiirás után kapcsold ki a hangszert(disk2-est vedd ki )
-Következő bekapcsolás előtt a User Program gombot tartsd nyomva és
úgy kapcsold be a hangszert.
Mindenek előtt az estleges mentésekről ne feledkezz meg,factory setting van update után!!!
Utoljára szerkesztette Tomic (2006-08-07 14:34:15)
Kilépett
Le tudnád írni magyarul, hogy hogyan kell frissiteni az exr-5öt? mert én letöltöttem mindent, de nem tudom frissiteni! És még egy kérdés, hogy mivel tud többet az új verzió? Köszi
Meg ez is :
rolandmusik.de/hauptseite.shtml
Kilépett
Most ez a link:
rolandus.com/products/productdetails.aspx?dsection=d_downloads&ObjectId=578
Kilépett
Ezen a linken nem talál semmit!!!
Hakapeszik írta:
Ha valaki még nem találkozott volna vele ,(mert magyarul nem valószínű, hogy bárki is talált eddig utalást) megjelent a hangszerekhez patch.
rolandus.com/support/updatesdrivers/updates_details.asp?CatID=8&SubCatID=39
Kilépett
Szia!
Sajnos így látatlanban nem tudom neked megmondani mi lehet a probléma az installálásoddal, mert nekem minden probléma nélkül megy a MIDI és az adatkommunikáció is! Próbáld meg más számítógépeken is mert gyanítom, hogy nem a hangszerrel lesz a hiba!
Nos, a feltett kérdésedet a ki/be kapcsolásról nem értem! Az USB gomb megnyomásával a hangszer intelligensen átáll adatkommunikációra, majd kilépéskor visszaáll MIDI kommunikációra.
A Factory lemezzel kapcsoltban: én minden eddigi install cdmet azonnal learchiváltam, pontosan a Te általad felvetett probléma miatt. Az meg, hogy a Roland nem teszi fel a netre, csakis biztonsági okokból történi, másfelől mi márkakereskedők biztosítjuk a felhasználók felé a probléma elhárítását.
Az, hogy a hangszer jelenleg 1.0.0 szoftvert tartalmaz, nem jelenti, hogy bármi gondja lenne, hisz most jelent meg a piacon és általában az induló szoftvereket 1.0-ra keresztelik el. Valószínűleg lesz majd hozzá frissítés, mert minden hangszerhez idővel hoznak ki új szoftvereket, erről időben tájékoztatlak majd!
A User Programok használatára én a következő praktikát javasolnám. A 0, vagy a 99 programhelyre mentsd el a hangszer állapotát rögtön bekapcsolás után, ezzel egy teljesen alap beállítást kapsz és nem kell mindig ki/be kapcsolgatni a hangszert
Remélem tudtam segíteni...
Üdv:
Teddy
Kilépett
Szia !
Hát nem hajlandó továbbra sem mutatkozni a flash...
A vezérlőpultba beépült ugyan egy EXR driver, de pl. számomra még az is titok, mi az az opció a settings-nél, hogy "light load" . (le és visszainstalltam)
Én nem láttam erre utalást a gépkönyvben sem . Igaz csak német és angol nyelvű van
Azé tényleg igaz ám, hogy az 1.0.0-ás verzió a leglájtosabb, remélem már dolgoznak a fejlesztésén. Mi az, hogy ki-be kapcsolgatom a gépet, hogy átálljon midi interfészről flash-kommunikációra ? - mikor ott a hangszeren az a nyomorult usb-gomb?
A hangzásvilága miatt már én is a D10- E20 óta Roland fun vagyok, de egyre aggasztóbb a szoftverháttér és a support sajnos. Az egész neten nem lelhető fel az EXR-hez cd-n adott program. Mi van, ha a kutya megrágja a lemezt, és előtte elfelejtem archiválni?
Apropó... úgy látom Te kapcsolatban vagy a fejlesztőkkel, és az anyavállalattal. Igaz későbánat, de nekem is lett volna pár ötletem (ami aztán látom nélkülem is megvalósult) amikor kijött az EXR széria.
Nagy fájdalmam , hogy az új verzióba sem került bele a style és tone cancel funkció a User-programok kihasználhatósága érdekében.
Elnézést, ha cvíderre vettem a figurát, de bosszant, hogy nem tudom lementeni a stílusokat és a usereket a pc-re, na meg nem bánnám, ha látom, hogyan gazdálkodhatok azzal a hatalmas 4 Mb-tal
Sajna szombathelyi lévén nem tok tőled személyesen tanácsokat kérni, ha esetleg van még ötleted, várom. Amúgy kénytelen leszek a gyerek gépére csatlakozni, hátha ott összejön :-))
Üdv:Hakap
Kilépett
Szia Hakapeszik!
Sajnos ezt így látatlanban nem tudom neked megmondani, mi lehet a hiba, de mindenképpen valamiféle driver akadás lehet. Nézd meg légy szíves, hogy a gépeden van-e az előző EXR driver, amennyiben igen, vedd le mindenképpen és csak az új legyen fent. Amennyiben ez sem segített, vedd le az új drivert és manuálisan tedd fel újra, ne a windows végezze a műveletet. Remélem sikerül megoldani, amennyiben nem, kérlek keress a ZeneGalériában.
Üdv:
Teddy
Kilépett
Na most meg én vagyok meglőve :cry:
Lecseréltem az EXR5-ömet s-esre. Amióta ez van, és feltettem a drájverét a W98-ra, kitűnően kommunikál a midi adtokkal, de a flash tartalmát nem bírom felfedezni a meghajtók közt. Pedig a hangszer ki-írja , hogy létrejött a kommunikáció a pc-vel. Ugyanaz a C-D-E-F particióm van , mint korábban, meg 2 CD , de nem furaxik közéjük az EXR5s mint cserélhető lemez
Ugyanakkor bármilyen fotoapparátot, MP3flashplayert, Flashdiszket rádugok, mindet megtalálja...
Nem szándéxom újraparticiózni sem, és XP-t felrakni sem.
Valakinek ötlete?
Kilépett
Szia!
Elküldtem e-mailben a stílusokat neked
Üdv:
Teddy
Kilépett
Hello szeretném ha segítenétek nekem! :cry: Van egy EXR_5-ös szintim véletlen letöröltem a flash memoban található stilusokat .Honnan tudnék letölteni stílusokat ill. hangszíneket.
Kilépett
Szia!
Koszi szepen a tanacsot!Van gepkonyvem, csak hollandul van es nem igazan ertem ezt a nyelvet. Ha megis van masik lehetoseg, esetleg megvasarolhato, akkor kerlek jelezd.
Nagyon szepen koszonom meg egyszer a segitseget.
Hello!
Kilépett
Szia!
Nos, magyar gépkönyvet letölteni sajnos nem lehet, de a hangszered gyári számával igényelhetsz könyvet attól a kereskedőtől, ahol vetted a hangszert.
A szoftveres kérdésre, csak annyit jegyeznék meg, hogy legálisan nem igazán tudsz letölteni szoftvert, ellenben Cakewalk programokhoz már viszonlag olcsón hozzájuthatsz és ez legális :-). Érdeklődj a ZeneGalériában a szoftverek felől!
Üdv
Kilépett
Helló! Megint én . Csak még annyit szeretnék kérdezni, midi készitő software-t honnan lehet letölteni.
Üdv.
Kilépett
Helló! Köszi szepen a web-oldalt, hasznomra vált. Nekem is EXR-5-ösöm van, de nincs hozzá magyar nyelvü munkakönyvem. Nem tudjátok honnan lehetne letölteni? Köszi
Kilépett
Ha valaki még nem találkozott volna vele ,(mert magyarul nem valószínű, hogy bárki is talált eddig utalást) megjelent a hangszerekhez patch.
rolandus.com/support/updatesdrivers/updates_details.asp?CatID=8&SubCatID=39
Kilépett