Roland fórum
Nem vagy belépve.
Csavar írta:
Na de, az egyéni minták betölthetőek mint sampler és elmenthető mint hangszín!
Üdv Csavar!
Kicsit megkésve bár, de (le)törve nem közben járt azóta nálam Juno DS és sajnos azt tapasztaltam, hogy 1 hangminta betöltése eleve elvisz egy patchet és így pl. 8 mintát szétosztani a billentyűzeten pl. 5 oktávon, az már 8 patchet emészt fel. Ezzel lőttek a multi mód normál jellegű felhasználásának is vele.
Azt meg lehet kérdezni, hogy ebben miért így gondolkodik a Roland régi önmagához képest is (pl. mikor multilayer patchek is gyárthatók voltak a samplereiben)?
Tulkép. a DS patch edit módjában a hullámforma kategóriáknál engedne user multisamplinget kiválasztani a hangszer, de sajnos oda valahogy nem lehet semmivel menteni felhasználói hangmintákat. Ezért is lenne igéretesebb, ha pl. az EXB ROM területet kinyitnák saját multisamplingek betöltéséhez is, mert őszintén szólva emiatt és a suta pattern seq. miatt nem döntöttem a DS megvásárlása mellett.
Sajnos az új Fantom izzasztóan drága, az FA széria meg még butább ilyen szempontból user samplinghez. Sajnálom, hogy a sampler témát ennyire hanyagolja a gyár, mert már alapvetőnek kéne lenni minden hangszerben a mai giga memóriák és SSD-k korában, hogy a felhasználó rugalmasabb eszközökhöz juthasson a kis szintikben is, mintsem csak a gyári minták lehetőségei.
Nem tudom ezt pl. hogy lehetne a Roland felé kommunikálni esetleg? Nem lehet egy wish list formot feléjük benyújtani?
Igaz a DS és a FA széria is lehet hogy lassan kifutó lesz és jön valami modernebb, de pont azért, ott jó lenne ilyenekre fókuszálni, hogy csak egyet említsek, ha már a 4 track audio recordert meg tudták korábban valósítani a Juno szériákban, hát egy mini BR80 feature a teljes körű samplinggel sem lenne rossz.
Hmmm?
Köszi!
Utoljára szerkesztette pwsp (2021-10-20 21:41:15)
Kilépett
Na de, az egyéni minták betölthetőek mint sampler és elmenthető mint hangszín!
Kilépett
Ha ilyen igény jelezhető, esetleg egyéni mintákból álló EXP kollekciót író program is jó volna!
Kilépett
Egyelőre nem tudunk Editor megjelenéséről, de ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz a közeljövőben... Mi azért az igényt leadtuk rá
Kilépett
Lesz végre egy a DS-re aktualizált, az EXP bővítések hangmintáit és Patch-eit is megjelenítő PC editor ?
(A Juno Di editora nem igazán használható a DS-re!!)
Kilépett