Roland fórum
Nem vagy belépve.
Nekünk nincs ilyen kiadványunk, érdemes böngészni a neten, mert léteznek ebben a témában értékes szakirodalmak.
"a midit,az audiót,PC-használatát,studiótechnikát,rögzítési,keverési eljárásokat,szal mindent,ami szükséges egy dal elkészítéséhez"
Speciálisan nem fogsz találni erre vonatkozólag könyvet, sok helyről kell összeszedegetni at info-kat.
8) Ismét én!..Lehet,hogy nem ez a megfelelő topic ennek a kérdésnek,de nem csinálok újat engedelmetekkel.Az érdekelne,van-e valamilyen magyar nyelvű kiadványotok,ami hasznos segítséget tudna nyújtani az elektronikus zeneszerzés minden területén. Értem ezalatt a midit,az audiót,PC-használatát,studiótechnikát,rögzítési,keverési eljárásokat,szal mindent,ami szükséges egy dal elkészítéséhez. Ha van ilyen,esetleg postai utánvéttel meg is venném.Előre is köszi!...
Kilépett
Valószínű a hiba a hálózatban keresendő, első körben a hiba elhárítására próbáld meg azt, hogy az egész cucc 1 db hálózati konnektorból legyen elosztva. Fontos, hogy tényleg a legutolsó kis adapter is ugyanazt a kört használja. Sztem megszűnik a búgás, de szólj ha nem.......
bocsi,hogy ujra zaklatlak,de rossz a helyzet...az m-100fx nagyobb hangerőnél "a fülesnél" furcsa zúgást hallat,pedig újra kábeleztem a rendszert(a felépitésről már irtam).nem alapzajra gondolok,hanem valami elektromos zúgás!sajnos muszály több hangerőt adnom a keverő partjára mert az mc-505 sokkal halkabb mint a V-synth vagy az Xa.
Mi lehet ez a ZAJ??a kábel?vagy kikészült a fejhalgató előerősitője?vagy az mc-ben keresendő a hiba?
válaszod előre is köszönöm
sajnos még nagyon nem vagyok képben audio téren,boccs a tudatlanságomért...
Kilépett
Van ilyen kábelünk, ha elő is fordul, hogy elfogy, általában próbálunk tartani. A kábel minősége fontos, de az RCA miatt nem lesz rosszabb.
8) Na ismét..Azt szeretném tudni,hogy van-é minőségileg külömbség az RCA,és a Jack dugó között. Az M-100FX csak két eszközt tud nagy Jack-en fogadni,így a többihez átalakítót kell használnom és RCA-n bevezetnem őket. Rontja ez a minőséget? Vagy esetleg van olyan kábel,ami 2Jack-2RCA? Én nem találtam sehol és nálatok is csak átalakítóval van,úgy tudom..Előre is köszi!
Kilépett
köszönöm válaszod!teljesen igazad van!utólag már én is rájöttem,-kipróbáltam mindenféle variációt,és a válaszod a logikus megoldás,-bár az mc-505 igazán jó szerkesztő,de lehet,hogy csak ezt szoktam meg.-az Xa még "friss" hangszer nekem,de majd kialakul.
Köszönöm gyors válaszod!
Kilépett
Bár egyáltalán nem tudom, hogy pontosan miként szeretnéd használni ezeket hangszereket, de nem egyszerűbb az Xa és az 505 között egy egyszerű szinkront csinálni, majd valamelyikről vezérelni a V-synth-et?
Csak mert miért ne használnánk akkor már az Xa szekvenszerét is...?
Kérdésedre: valószínű valamelyik másik part is azon bizonyos parton fogad, tehát bár kikapcsolod a rx-et, szól valami más. Lecsekkoltam, csak így tudtam előállítani a problémát. Normál esetben minden rendben van.
sziasztok.az érdekelne,hogy -- láncba van kötve a V-Synth,az Xa,az
mc-505,thru "V"-ből Xa-ba,az Xa valnely partjának rx ch-ja ki van kapcsolva,és mégis fogad az Xa üzenetet az mc-505 felől...miért?
b.....na vagyok vagy más gond van?!!!!!
Kilépett