Roland fórum
Nem vagy belépve.
Ugyanaz másképp:
Xa: Master (internal clock)
V-Synth: Slave (external clock)
808: Slave (external clock)
Kilépett
azaz hogy? mert nem egészen vagyok ezekkel tisztában... leírnád ha megkérnélek?
mert azt hiszem beállítottam. az xa master aztán a v internal, azon át trhu-n a 808 pedig remote, de slave-be is olyan.( mellesleg innen outba pedig van egy radias, és az pedig teljesen jól megy a 808al). valahogy segíts légyszi mert megbolondulok tőle. biztos én vagyok .... de akkor is jó lenne....
Be lehet állítani egy ilyen kört hogy együtt hibátlanul szóljon?
Valaki segítsen légyszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
csak mert nem hiszem, hogy ennyi hangszert ne lehetne sorba kötni úgy, hogy együtt mozogjanak, egyszerre. tuti én vagyok bal... pedig olyan f...a lenne...
Utoljára szerkesztette wizard (2010-12-29 22:44:56)
Kilépett
wizard írta:
Van szinkron, mert ha elindul az xa, akkor a 808 is, de késik, egy idő (elég hamar) után.
Azaz érzékelik és reagálnak a MIDI Song Start/Stop üzenetekre. Ez azonban még nem a MIDI szinkron! A MIDI órajelet szolgáltató gép Master/Int(ernal), az ehhez MIDI-n igazodó gépek Slave/Ext(ernal) beállítások mellett fognak szinkronban dolgozni (a paraméter elnevezése gyártó és modell függő, én eddig ezekkel találkoztam). A kívánt konfigurációnak megfelelően beállítottad a MIDI Sync paramétert is a készülékeken?
Kilépett
Sziasztok
Egy fantom xa midizve van egy v-syth-el, és a v thru-ján pedig egy mc-808. Van szinkron, mert ha elindul az xa, akkor a 808 is, de késik, egy idő (elég hamar) után. Szerintem mindent jól állítottam be, de csak szerintem.. mi lehet a baj, vagy ez ugye kiküszöbölhető, és én vagyok ....
Válaszotok előre is köszi
kibővíteném annyival, hogy ha pl az xa 1 csatornájára rögzítek valami groove-ot a v-synth- ből akkor az is csuszik egy idő után( remélem érted mire gondolok, de biztos!). a 808 outjára pedig egy radias van és ahogy hallom az is késik, ha pl groove szól, és több is több helyről, akkor elkezdenek késni. segítséééég!
Utoljára szerkesztette wizard (2010-12-27 20:51:49)
Kilépett