Roland fórum
Nem vagy belépve.
Sziasztok!
Bizony csak megerősíteni tudom amit robrtzenesz írt a felhasználásról.
Nekem prelude van és vendéglátózok. Fél éve van meg a hangszer de szerintem még a felét sem tudom annak, hogy mit lehet kihozni belőle. A prelude-nél még egy kicsivel nehezebb zöldágra vergődni a MIDI-vel mert még nincs hozzá INS file.
A GW-8 INS pedig nem pont ugyan az mint a Prelude mert a prelude-ben több hangszín van. Szóval nem egyszerű, viszont mégsem bántam meg. A régi hangszeremnél (E-16) két gombnyomásra váltottam hangszínt, most ez nem olyan
egyszerű ezért élőben is nehezebb a zenélés. A gagyi MIDIket el kell felejteni és sajátokat szerkeszteni azok úgy fognak szólni ahogy várta az ember. Most már azért én is tudok egy két trükköt ami meg könnyíti az élő játékot. JA, szaxi!
nekem a 415-ős nagyon bejön, persze csak lassúhoz. Mindezek ellenére én jó hangszernek tartom mind a kettőt.
Kilépett
SAMPLER írta:
Robrtzenesz látom te nagyon vágod a GW-8-at....Tudnál adni E-mail elérhetőséget??Priviben lenne még pár kérdésem,te biztos tudnál segíteni....Üdv!!
robertzenesz@freemail.hu
Kilépett
Robrtzenesz látom te nagyon vágod a GW-8-at....Tudnál adni E-mail elérhetőséget??Priviben lenne még pár kérdésem,te biztos tudnál segíteni....Üdv!!
Kilépett
beejaybudai írta:
Jó szaxi tényleg nincs benne, de azért ez is használható valamennyire:
http://www.4shared.com/audio/QaqoTtW0/GWnyc_Twist.html
Ez a csúcs.. én is ezzel próbálkozom..azaz próbálkoztam amíg volt..
Kilépett
Jó szaxi tényleg nincs benne, de azért ez is használható valamennyire:
http://www.4shared.com/audio/QaqoTtW0/GWnyc_Twist.html
Kilépett
beejaybudai
Köszönöm, tetszik a stílus.
Kilépett
Én csak annyit tudok mondani változatlanul, bárkinek aki Gw8-Prelude vásárlás előtt áll,hogy ha lehet,saját fülével hallgasson meg 1 ilyen hangszert, méghozzá úgy , hogy a gyári stílusokat, hangzásokat, mert így egy kicsit becsapós a dolog, hogy húúú, milyen k...rva jó, aztán megveszi, hazaviszi,és rájön arra,hogy hát ez nem is úgy szól, meg az a stílus sem az, amit a neten hallottam... ahhoz minimum:1 év felhasználói tapasztalat kell,hogy a gw8-at megfelelően ki tudjuk használni,valamint cakewalk-sonar legalább középszintű ismerete..azok, akik a vendéglátó-ipari zenélésükhöz szeretnének egy újabb Roland hangszert,amit akár már a hétvégén maximálisan ki fognak tudni használni,nos azokat el kell keserítenem,főleg a midik szempontjából, hát azok alapból a "full gagyik",és mondjuk egy komplett műsort átirogatni, mondjuk több ezer midit, hát az nem kis idő, meg energia...amúgy a stílusai, meg a hangszínei azok tényleg nagyon jók,de mondjuk egy tisztességes szaxofon hangszínt sehogy nem tudtam összehozni,meg nem lehet elmenteni a beeffektezett hangszínt, ill. el lehet perf.ként a stílus mellé,de akkor csak az szól, ha váltasz,akkor eltűnik,vissza hívni nem lehet..stb.
Kilépett
Taylor írta:
Sziasztok!
Köszönöm Csavar a linket. Megnéztem a videót meg még többet is találtam, de igazán a stílusokra vonatkozókat nem találtam. Valami ilyen kellene nekem több: http://www.youtube.com/watch?v=-0T4sdhj … re=related Ahol csak a stílus szól az segítene nekem abban, hogy mennyire tudnám használni, mert nemcsak midi-ket szeretnék lejátszani vele.
Üdv!
Ezt a videót még én készítettem anno...
A GW8-al nagyon jó stílusokat lehet készíteni, nagyon jók a hagnszínei és az effektjei. Csak a felhasználótól függ, hogy mennyire tudja kihasználni a hangszer adta lehetőségeket. Sokat kell vele foglalkozni, ez igaz.
Mutatok egy saját készítésű stílust (hozzáteszem, hogy én szinte csak saját stílusokat, és beállításokat használok):
http://www.4shared.com/audio/WgIu4aIh/GWnyc_Dance.html
Csak lefogtam egy H-mollt és végig nyomkodtam a 4 variációt.
Utoljára szerkesztette beejaybudai (2010-11-29 18:15:28)
Kilépett
Nos robrtzenesz megelőzött, ami nem baj, sőt
Kilépett
SAMPLER írta:
Sziasztok!!GW-8-al kapcsolatban lenne pár kérdésem....Az mitől van,hogy az effektet ráteszi a kíséretre is??Ezt hogy lehet kiküszöbölni??A másik gondom,hogy a bemásolt midik felülírják az előző performance beállításokat.Kb.mennyi midi fér a belső memóriába??Midiknél is lehet 16 karaktert használni??Amúgy nagyon jó kis gép,profi midiket lehet vele csinálni!!A válaszokat előre is köszi!!Üdv!!
Az effektet a kíséretre is ráteszi ez érdekes,nem is igazán értem, de amúgy azt külon is be lehet állítani(style mfx),azt megint nem értem, hogy a midik a performance beállításokat írják felül,de amennyiben arra gondolsz, hogy az áthangszerelt midi pendrive-ról beolvasva nem a megszerkesztett hangszíneken szól, hanem a "fapados" gm.ben ,az azért van,mert elsődleges számára a gm(ezt szeki programon belül törölni kell). a belső memóriába 200 dal fér, ez független a dalok méretétől, itt a számozás miatt van így. Mindíg arra kell törekedni, hogy 16 karakternél ne legyen több, sőt, inkább minél kevesebb.
Kilépett
Sziasztok!!GW-8-al kapcsolatban lenne pár kérdésem....Az mitől van,hogy az effektet ráteszi a kíséretre is??Ezt hogy lehet kiküszöbölni??A másik gondom,hogy a bemásolt midik felülírják az előző performance beállításokat.Kb.mennyi midi fér a belső memóriába??Midiknél is lehet 16 karaktert használni??Amúgy nagyon jó kis gép,profi midiket lehet vele csinálni!!A válaszokat előre is köszi!!Üdv!!
Kilépett
Sziasztok!
Köszönöm Csavar a linket. Megnéztem a videót meg még többet is találtam, de igazán a stílusokra vonatkozókat nem találtam. Valami ilyen kellene nekem több: http://www.youtube.com/watch?v=-0T4sdhj … re=related Ahol csak a stílus szól az segítene nekem abban, hogy mennyire tudnám használni, mert nemcsak midi-ket szeretnék lejátszani vele.
Kilépett
Üdv!
Innen letölthető némi stílus és dal bemutató: http://www.rolandce.com/eu/en/products/ … version-2/
Itt pedig videó, ugyanarról: http://www.youtube.com/watch?v=yBBDfPdPP6c
De természetesen a személyes kipróbálás a leghitelesebb!
Kilépett
Sziasztok!
Régóta olvasgatom ezt és más fórumokat ahol a Korg PA-50 és a Roland GW-8 a téma. Ugyanis rémélem a karácsonyfa alá sikerül tenni egyet valamelyikből. A gw-8 stílusairól szeretnék többet tudni, vagy hallani. Keresgéltem olyan mp3-akat ahol hallhatóak a stílusok, de nem igazán találtam. Főként a magyaros vonatkozásúak érdekelnének, de a többit is meghallgatnám. És csak ezek után mennék a hangszerboltba egy utolsó próbára. Más érvek is érdekelnének ami a gw-8 mellett szólnak. Szeretném ha meggyőznétek arról, hogy sokkal jobban járok vele mint a PA-50-nel. Ha ebben a stílus dologban segítenétek nagyon örülnék. Sok hasznosat olvastam már itt amiket írtatok régebben, ezért gondoltam hogy tudtok segíteni. Előre is köszönöm.
Kilépett
Én már régen vettem olyan elosztót, amiben túlfesz. védelem van, és azt használjuk főtápként. Vagyis: a színpadon MINDEN onnan kapja az áramot. A hellyel kapcsolatos dolgokat pedig MINDEN ESETBEN a szerződésbe foglaljuk:
"A helyszínen megbízott önhibáján kívüli okokból (szándékos, vagy gondatlanságból elkövetett rongálásból, nem megfelelő technikai feltételekből, stb.) eredő károk teljes egészében megbízót terhelik!
Megbízó szavatolja, hogy az általa választott, a szerződésben megjelölt helyszín a zeneszolgáltatás lebonyolítására (kialakításilag, érintésvédelmileg, stb.) alkalmas, megbízott testi épségét, életét, tulajdonát képező hang, fény, és egyéb technikai felszerelését rajta kívülálló tényezők nem veszélyeztetik!
Ezek bármelyikének hiányában, megbízott a szolgáltatást megtagadhatja, és az ebből felmerülő költségeit megbízóra hárítja!"
Remélem tudtam segíteni ezügyben!
Üdv
Robi
Utoljára szerkesztette robimid (2010-11-19 13:09:56)
Kilépett
robrtzenesz írta:
Hát sajnos ilyen ez a mi "szakmánk"... és ha neked ott besz...ik valamid, mehetsz a pékhez.. senki nem fizet, sőt, még ha nagyon dumálsz meg is vernek..a konnektor szikrázik, kilóg a falból, természetesen legtöbbször a zenész (ha nincs színpad) közvetlenül a wc mellé van elhelyezve, vagy egy olyan ócska színpadon, hogy majd leszakad a zenész alatt.. hely a cuccodnak nincs,épphogy beférsz a hangszered mögé..5 percenként pedig aranyeső, meg hosszú fekete haj.... és csodálkoznak, hogy iszik a zenész??
Akkor nem csak velem történik mindez........
Kilépett
Köszönöm a válaszokat.
Ez nálam pontosan így működik, ahogy írod Robrtzenesz!
Mondjuk én nem szoktam inni a vezetés miatt.
Üdv.
Utoljára szerkesztette zsolesz (2010-11-18 17:59:27)
Kilépett
Hát sajnos ilyen ez a mi "szakmánk"... és ha neked ott besz...ik valamid, mehetsz a pékhez.. senki nem fizet, sőt, még ha nagyon dumálsz meg is vernek..a konnektor szikrázik, kilóg a falból, természetesen legtöbbször a zenész (ha nincs színpad) közvetlenül a wc mellé van elhelyezve, vagy egy olyan ócska színpadon, hogy majd leszakad a zenész alatt.. hely a cuccodnak nincs,épphogy beférsz a hangszered mögé..5 percenként pedig aranyeső, meg hosszú fekete haj.... és csodálkoznak, hogy iszik a zenész??
Kilépett
Ilyen esetben a helyszínen is érdemes "körbenézni"!
Kilépett
zsolesz írta:
Sziasztok. Nagyon befürödtem a buli kellős közepén, elszállt a Behringer "csoda" a PMH 1000-es.
Visszamentem pihiből és már nem is működött.
Bekapcsoltam újra és akkor levert ott mindent égett szag stb...
Utána be a hangszerboltba, majd a szervízbe.
Átnézték és egy trafó, egy nyáklap, két végfok leégett benne.
Nem is javíttatom, mert a fene tudja hogy más sérült-e még benne.
Ja meg azt is mondta a szervizes illető, hogy túláramot kapott.
Nem tudom mennyire van köze a témához, de gondoltam megosztom veletek,
nehogy más is hasonlóan járjon.
Így hát most veszek egy jobbat, amúgy sem a legjobbak között tartják számon.
ÉS
Venni fogok még egy olyan elosztót, amiben van védelem.
MERT MÉG AZ A SZERENCSE, HOGY A HÁROM HETES ROLAND E-50 NEM MENT UTÁNA.
Húúúú! Ez is idegtépő dolog, hát még ha az E-50 is elkezd olvadni!!!
Utoljára szerkesztette bartizen (2010-11-17 22:26:45)
Kilépett
Joe írta:
Nincs információnk arról, hogy ez a helyzet változna....
Köszi,a gyors választ
Kilépett
Nincs információnk arról, hogy ez a helyzet változna....
Kilépett
Egy nagy kérdés: a gw8 fog valaha dalszöveget kiírni, vagy végleg felejtse el mindenki???
Kilépett
Többeknek!
A GW-8-nak nincs USB keresztül elérhető belső memóriája, mint például az E-50nek (még szerencse!).
Adatokat bevinni csak pendriveon keresztül az USB import funkcióval lehetséges.
Az USB port a MIDI csatlakoztatásért felelős!
Ezek az információk a használati útmutatóban is megtalálhatóak!
Kilépett