Roland fórum
Nem vagy belépve.
Megnéztem a használatiban és nem ír semmit arról, hogy kiküldené vagy hol kell beállítani, ha ki szeretnéd küldeni a Cut-off, resonance adatokat. Ezeket Part effektekként kezeli és a belső hangmodulra vonatkoztatja a hangszer. Mivel már nincs belőle egy mintadarabunk sem, megnézni nem tudom, de az upper part, ill. az egész billentyűzet alapból a 4-es MIDI csatornán ad és vesz, ha kiküld valamit ezen küldi....
Kilépett
Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem!
Az EG-101, nem küld MIDI-n cutoff és resonance jeleket? Minden mást úgy észlelem közvetít, de ez nem megy.
Tud Valaki valamit erről?
Köszönöm ha válaszoltok!
Kilépett
Nincs mit. Örülök
Kilépett
Szia Csavar! Beszereztem gyári adaptert és egy normális midi interfészt. Minden tökéletes!!! Nagyon nagyon köszönöm a segítséget!
Kilépett
Jaj! Szigorúan a gyári (ajánlott) adapter használd hozzá! Ahová csatlakoztatod ott látni a típust. Nem megfelelő adapterrel, főleg ennyire eltérővel nem működik helyesen a hangszer, sőt az alaplapot is tönkreteheted, ami drága mulatság.
Első a helyes adapter használata legyen!
MIDI: használj kérlek USB-Midi interfészt, például Cakewalk UM-1G. Az Roland hangszerek alapesetben multitimbrális módba vannak állítva.
Sem a tracker, sem a soundfont manager nem a legjobb és legegyszerűbb választás muzsikálásra.
Érdemesebb egy alap szekvenszer programmal, vagy stúdióprogrammal nekiállni.
Kilépett
Kösz, hogy válaszoltál! Renoise nevű programot szoktam használni, de kiprobáltam a hangkártya szoftverével (audigy) Sound Font manager, és az is ugyanazt csinálja. A midi kábelem egy "Simsonic" nevü kábel más állítás vagy felirat nincs rajta. Esetleg nem lehet, hogy az eg-101-en kell valamit állítani? Még egy kérdés: az adapter amit kaptam hozzá, az 9v 2a-es. De a szinti leírásban 12v 2a-s van írva, hogy ilyen kell hozzá. Érdkes módon a 9v-s adapterrel a D-beam se működik. Viszont én kipróbáltam egy 12v 1a-s adapterrel, azzal meg működik. Lehetséges esetleg, hogy ebbe a dologba is az zavar be, hogy nem 2amperes a táp amit kap? Köszönöm, hgy segítesz!
Kilépett
Számítógépnél lesz a gond, mivel hangszerrel működik. Kérdés: milyen MIDI interfészt, illetve zenei szoftvert használsz?
Kilépett
Továbbá érdekes az, hogy összekötve másik szintivel (D-20) minden normális. Nem értem...
Kilépett
Aki tud segítsen! Nemrég szereztem be ezt a gépet (eg-101). Amikor össze akarom kötni a számítógéppel, olyan mintha rossz midi jeleket küldene. Tehát érzékeli a gép a szintit, de nem szólal meg és ahogy nyomogatom a billentyűket, néhol fel-felvillannak beállítási paraméterek, mintha azokat állítanám.
Már többféle szintit használtam a számítógéphez, de ilyet soha nem tapasztaltam.
Valaki ötlet? Köszönöm!
Kilépett