Roland fórum
Nem vagy belépve.
Üdv!
Érdemes igénybe venni a GW-8 ins adatait. Egyébiránt a stílus lejátszás nem küld exclusive üzeneteket. Ezt érdemes a belső szekvenszerével felvenni és a dallal operálni. Könnyebb lesz sokkal.
Kilépett
Sziasztok!
A GW-8E2 midijét a Sonar 8.5 felveszi - midi kábelen - de csak egy csatornára - forma 0 - de sem a stílus sem a hangszin nem stimmel.
A MUSICATOR felveszi format 1-ként /több midi track/ , de a stílusok és a hangszin ott sem stimmel.
Ha valaki segítene.
Köszi.
Kilépett
Mondjuk ha van egy 3000 dal pl, ami a műsorod fixen,akkor az a 200 dal nagyon szopik.... ráadásul ha lejátszás közben le is fagy.... a pendrive-ról meg max 999 dal játszható, 1 mappán belül, de ha 2gigás pendinél nagyobbat használsz, akkor olyan 200 dal után kb 1 perc lesz 1 dal betöltése... ez meg mondjuk egy buliban rohadt nagy gáz.....nekem usb audioeszköz -ként jelent meg a gw8 pc-n, és ennyi..
Kilépett
Ja,így igaz,de most már legalább megnyugodtam,nem töröm tovább rajta a kis
fejem,oszt annyi!
Kilépett
morgensternfelder írta:
Sziasztok,köszönöm,hogy reagáltok a kérdésemre,akkor most ezt úgy
vehetem,hogy nincs rá megoldás,marad a ki-be-be-ki teszegetés?
Kis csalódás részemről,na de azé szeretjük a gévényócat,továbbra is,nem olyan
nagy gáz azért,ez van!
Így igaz! Ki-be, ki-be...De pendrive-ról felraksz pl 200 zenét az nem olyan kevés és az a gépben van.
Kilépett
Sziasztok,köszönöm,hogy reagáltok a kérdésemre,akkor most ezt úgy
vehetem,hogy nincs rá megoldás,marad a ki-be-be-ki teszegetés?
Kis csalódás részemről,na de azé szeretjük a gévényócat,továbbra is,nem olyan
nagy gáz azért,ez van!
Kilépett
robrtzenesz írta:
morgensternfelder írta:
Sziasztok mindenkinek,kellemes jó estét kívánok!
Olyan problémám merült fel a Gw8-cal kapcsban,hogy a Windows valahogy nem
ismeri fel mint külön meghajtót nem jelenik meg a My Computer-sajátgépben.
Driver telepités,hanxer beállitás rendben,hibaüzenetet sem ír ki,csak épp nem
jelenik meg a meghajtó a többi közt!Ne kelljen már mindig kiráncigálnom a
pendrive-ot,ciki lenne a mai világban!!!
Egyik kedves kollégának volt ilyen gondja itt a fórumon,egy éve valamikor,
visszaolvastam,csak nem éppen reagált rá senki.Nagyon szépen megköszönném,
ha segítenétek egy-egy tippel,ötlettel!szia, nekem ugyanezt csinálta, nem tudom miért....
Szia! Nekem is volt ilyen gondom. Nem is fogod látni meghajtóként, mert ez az USB port csak MIDIzésre való. Fájlcsere csakis pendrive-on lehetséges. Érdekes megoldás legalább egy évet kínlódtam vele mire minden tisztázódott. Nem gondoltam volna, hogy nincs vezetékes adatkapcsolat a MIDI-n kívül.
Kilépett
morgensternfelder írta:
ha segítenétek egy-egy tippel,ötlettel!
szia, nekem ugyanezt csinálta, nem tudom miért....
Kilépett
ha segítenétek egy-egy tippel,ötlettel!
Kilépett
Üdv:tanácsotokra beszereztem a Sonar LE programot, amit úgy néz ki valahogy könnyebben meg fogok tudni érteni, ám az a tiszteletteljes kérése lenne,hogy akinek van ilyen, vagy tapasztalt a program használatát illetően,szánna-e rám némi időt és energiát, hogy az alapokról kioktasson.. pl: összekötöttem a gw8-al usb midi kábellel,de hogyan kell kijelölni, hogy a gw8 szóljon?(Most a virtual sound canvas szól).Valamint a gw8 hangszíneit hogyan tudom elérni?Stb.... segítségeteket előre is köszönöm.... üdv mindenkinek...
Kilépett
Sziasztok.Tudna valaki GW-8 ra szerkesztett
vendéglátós/csárdás,mulatós,fox,bossa../stílusokat és midiket küldeni?Megköszönném...Címem: animal74@citromail.hu
Utoljára szerkesztette animal74 (2010-10-29 23:19:06)
Kilépett
Sziasztok
Nekem Yamaha PSR1500-m volt,ezt cseréltem el egy GW8E-re!
Hát mit mondjak,úgy megbántam,mint a kutya,melyik 9-t kölykedzett:
Sikerült elcserélnem egy E50-re,na ez már sokkal jobb,de mégis fáj a szivem a Yamaha után.Annak egyszerű kezehetősége,stilusai,hangszinei messze jobbak.
Remélem senki érzékenységét nem sértettem meg.
Viszont érdekelne,hogy lehet egy SMF-t áthangszerelni az E50 stilusával?(erre a Yamaha alkalmas)
Köszi előre is
Kilépett
Sziasztok!
Köszi srácok a hozzászólásokat! Bár Nogyjo2000 Preluderól alkotott véleményével nem értenék egyet! De ez mindegy! mindenki másképpen gondolja! Természetesen a GW-8 és Prelude nem egy szériacsaládból származik! A kettő nem ugyanaz, Roland márkaszakértőket megkérdeztem mielőtt megvettem,hogy melyiket érdemes megvenni, és hogy mi a külömbség, és ők is egyöntetűen a Prelude-ot jobban ajánlották! De ez lényegében nézőpont kérdése! Köszi mégegyszer a hozzászólásokat.
Kilépett
Üdv!
Gyári csomagolásból nem hagynak ki semmit. Az angol nyelvű leírásban megtalálható a hivatalos tartozék lista és aszerint érdemes ellenőrizni!
Atosz1208 írta:
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne hozzátok! A Roland Prelude hangszer specifikációk között fel lett tüntetve egy olyan dolog,hogy "Music player pad" és "Usb memória védő"
Namár most, ezek mit jelentenek?Mik ezek?Mert pl. én nem kaptam ilyeneket, pedig gyári csomagolású hangszert vásároltam! S a tartozékom:Maga a hangszer,kottatartó, adapter, cd , magyar nyelvű használati útmutató! És ennyi!
Várom a hozzáértők válaszát!
köszönettel:Atosz1208.
Kilépett
Szia,
A prelude vélhetően a hátlapon hordozza mindkét usb csatlakozóját. A gw8 esetében az USB MEMORY csatlakozó felül van, mint ahogy látható itt:
http://www.danweem.com/admin/photos/upl … spegrd.jpg
A GW8-on a felnyitható fedél helyett lehetett becsavarozni ez a védő lapot, ha jól emlékszem. Nem használtam soha otthoni prüntyikélőként, de vendéglátós kollégáknak jól jöhet egyébként ez a védelem.
A Prelude speckójában simán csak bennemaradt tévedésből, hiszen egy hangszórósított gw8-ról van szó. Bár egyébként inkább mínuszokkal, mint pluszokkal - de nem szeretném a prelude tulajoknak elrontani ezzel az estéjét :-).
Üdv Nagy J
Kilépett
Sziasztok!
Köszi srácok! Igazatok lehet! Csak azt nem értem,hogy a www.rolandee.hu weboldalon ott van a Preludenál is tartozékként és ott van a Gw-8-nál tartozékként! Mondom a gyári csomagolásból tutira nem lophatták ki mert én bontottam fel előszőr! Ott is van a doboz belő felén egy kis táblázat,hogy mik a tartozékok, és ott bizony már ez nincs feltüntetve sem!
Köszi a hozzászólásokat!
Üdv.
Kilépett
beejaybudai írta:
Igen ám, de most Prelude-ról van szó nem GW8-ról, ott hátul van az USB csatlakozó, nincs semmilyen fedél... Ezért nem értem a dolgot, lehet, hogy egy egyszerű elírásról van szó, pl. összekeverték a GW-8 és a Prelude specifikációit...
akkor valószín, hogy ezek a kiegészítők csak a gw8-hoz járnak, lentebb olvastam, hogy nem is kaptál ilyet, pedig gyári csomagolású volt, nekem gw8 van, ahhoz járt. a Prelude-t nem ismerem, csak képen láttam.. de valószínű, hogy akkor a gépkönyvben történt elírás, ill. nem vették ki belőle, ilyen szokott lenni, csak akkor odaírjék mellé, hogy pl: csak gw8-nál, vagy ilyesmi,nem? bár ami a gépkönyvben le van írva, az egy rakás sz..r
Kilépett
Igen ám, de most Prelude-ról van szó nem GW8-ról, ott hátul van az USB csatlakozó, nincs semmilyen fedél... Ezért nem értem a dolgot, lehet, hogy egy egyszerű elírásról van szó, pl. összekeverték a GW-8 és a Prelude specifikációit...
Kilépett
beejaybudai írta:
Üdv!
A GW8-hoz kaptam egy öntapadós, szilikonszerű lapkát, gondolom ez lehet a "Music player pad". Arra való, hogy a hangszer felületére tapasztva megálljon rajta pl. egy iPod, amit az EXT Input-ba csatlakoztathatunk.
Az "USB memória védő" viszont nem tudom mi lehet...
A lapka valóan arra szolgál,amit írtál, bár egy mp3 lejátszására alkalmas szintinél miért van erre szükség, azt nem értem,(dehogyisnem),az usb memória védő viszont egy igen hasznos kis dolog, ugyanis ha lezárod bele az usb mem. fedelét, illetéktelenek nem férhetnek hozzá, és esetleg amikor nem figyelsz(mondjuk szünetben),ők ott kolbészolnak a szintinél, és olyan fura gondolatuk támad, hogy nekik most nagyon kéne egy pendrive... és hopp, már el is lopták.. pl: a yamaha psr 1500-nál elöl van az usb bemenet, és bizony járt már úgy zenész kolléga, hogy buli közben húzták ki neki onnan.. de ezzel a fedéllel,amit a gw-prelude- hoz adtak, biztonságban tudhatjuk az usb memóriát az illetéktelen "kedves vendégektől" is...
Kilépett
Üdv!
A GW8-hoz kaptam egy öntapadós, szilikonszerű lapkát, gondolom ez lehet a "Music player pad". Arra való, hogy a hangszer felületére tapasztva megálljon rajta pl. egy iPod, amit az EXT Input-ba csatlakoztathatunk.
Az "USB memória védő" viszont nem tudom mi lehet...
Kilépett
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne hozzátok! A Roland Prelude hangszer specifikációk között fel lett tüntetve egy olyan dolog,hogy "Music player pad" és "Usb memória védő"
Namár most, ezek mit jelentenek?Mik ezek?Mert pl. én nem kaptam ilyeneket, pedig gyári csomagolású hangszert vásároltam! S a tartozékom:Maga a hangszer,kottatartó, adapter, cd , magyar nyelvű használati útmutató! És ennyi!
Várom a hozzáértők válaszát!
köszönettel:Atosz1208.
Kilépett
Szia Joe!
Előre is nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget a gépkönyv ügyében!
Amint megérkezik jelezni fogom!
További szép napot mindenkinek!
Úgy tudom, hogy a hangszerhez eredetileg mellékelt szoftvereket le tudom tölteni a roland honlapjáról. Sajnos azokat sem kaptam meg. Ha esetleg mégsem, akkor még ez ügyben kérem segítségeteket.
Üdv lacilala
Kilépett
Szia Joe!
Kösz. Belevetem magamat. :-)
Kilépett
Szia Pollux!
Az Audio menüben az Advanced pontban tudod kiválasztani a Driver tipusát, nézd meg WDM-el, ellenőrizd a drivereket a driver menüpontban, hogy egyeznek-e és ki vannak-e választva. A General ablakban van egy wave profiler gomb, ha rákkatintasz optimalizálja a hangkártya beállításokat. A szoftver mixer nézetében is ellenőrizheted, hogy a sávok ill. a master kimenetének ki van-e választva a hangkártya.
Üdv.
Joe
Kilépett
Sziasztok,tanácsot, ill.segítséget szeretnék "ismét"kérni tőletek. kaptam stílusokat,be is importáltam szépen,de ugye rettentő gagyin szól, és akármit csinálok velük, akkor sem az igazi, tudtok-e valami trükköt, vagy tanácsot adni, ti hogy szoktátok csinálni ezeket a dolgokat? köszi
Utoljára szerkesztette robrtzenesz (2010-10-14 11:14:20)
Kilépett