Roland fórum
Nem vagy belépve.
Szia Joe!
1: Realtek HD audio ouput 1/2
A Cw is ezen szól, de ott nincsenek ilyen 1/2 stb. választási lehetőségek.
Köszönöm, hogy reagáltál.
Esetleg más ötlet?
üdv.: pollux
Kilépett
Szia Robson!
Nekem nincs már Cakewalk Pro audio-m, de SONAR 8.5-ben megnézetem a dolgot.
A legegyszerűbb, ahogy már korábban beejaybudai írta a GW-8 ins fájlal megoldani a kérdést és magán a sávon kiválasztani a hangszínt, de előtte ugyebár hozzá kell rendelni a GW-8 Tone-okat az Options/Instument menüpontban.
Ha az Event listben akarod beírni, akkor is hozzá kell rendelni az adott sávhoz a GW-8-at instrumentként és a következő utasításokat beírva előhívhatod a 187-es Hurtling Guitar-t:
Control 0 87
Control 32 65
Patch Normal 11201 187 Hurtling Gtr
A Patch váltásnál a lenyíló ablakban tudod kiválasztani az értékeket.
Üdv,
Joe
Kilépett
Szia Pollux!
Nézd meg az Options/ Audio menüpontban,hogy ki van-e választva valamilyen audio eszköz.
Üdv
Joe
Kilépett
Lacilala!
Küldünk a címedre egy magyar nyelvű használatit.
Üdv,
Joe
Kilépett
Üdv. mindenkinek!
Hobbi GW-8-as vagyok.
CW pr8 audio 8-al szórakáztam eddeig, de most felkerült a gépemre egy Sonar 8.5 Producer.
A képernyő szerint működik, de megszólalni nem óhajt.
Bár itt ez OFF, de kérném a hozzáértők segítségét, ha mód van rá.
Előre is köszönöm: pollux
Kilépett
Szia,hátul a PCM slot mellet van egy kis kapcsoló..
Kilépett
Sziasztok. Roland E-50 van nekem és a segítségeteket szeretném kérni.
A belső SSD memóriába nem tudok másolni mert azt írja, hogy védett.
Pedig a gépkönyv szerint lehetne.
Aki tud segítsen nekem.
Köszönöm.
Kilépett
Joe, vagy Csavar!
Esetleg tudnátok segíteni a lentebb írt problémámban?
Üdv
Kilépett
Mély tiszteletem Mindenkinek!,
A nevem Balla László. Erdélyben élek. A közelmúltban jutottam hozzá egy gw8E hangszerhez. Sajnos, mivel kéz alól vásároltam, nem kaptam hozzá kézikönyvet. Ha valaki tud ebben segíteni, előre is köszönöm szépen.
A hangszer száma: T761294408162
zx51442
Legalábbis ezeket a számokat találtam az alján.
Cím: Balla László
RO - 537145
str. Valea Capelei
nr. 199.
jud. Harghita
Mégegyszer előre is köszönöm!
Kilépett
robimid!
Köszönöm a segítséget! Így szoktam beírni a hangszíneket, de most megakadtam. Ha esetleg megpróbálnád a hangszereden beállítani ezt a hangszínt, és megírnád, hogy az szólal-e meg, mint ami a billentyüzettel megköszönném. Kíváncsi vagyok, hogy én csinálok valamit rosszul, vagy a hangszerem rakoncátlankodik. A 0187-es Hurting Gtr.
Nekem egy akusztikus gitár szólal meg helyette cakewalk-kal.
Nagyon Köszi
üdv
Robi
Kilépett
robson!
Ha a Cakewalk saját Bank, Patch ablakában be van állítva egy hangszín, akkor hiába írod be az event list-be a hangszín kontrollerjeit, és program change -ét, azt veszi figyelembe, ami ott be van állítva.
Én is inkább az event list -es becontrollerezést szeretem, mert egy esetleges hangszercsere esetén könnyebb lesz majd átírni a dalokat így. Ha tehát ezt az utat választod továbbra is, a megoldás a következő: A kívánt sávon a "Bank" és a "Patch" beállításokat állítsd " --- " -ra (NE 0 -RA, MERT AZ IS EGY PROGRAMHELY!!!)! Ugyanez vonatkozik a hangerőre, panorámára, zengetőre, kórusra, stb.
Remélem sikerült érthetően leírnom, mert így leírni nem olyan egyszerű, mint megcsinálni
Sok sikert hozzá!
Üdv
Robi
Kilépett
Szia beejaybudai!
Köszönöm a segítséget! Leírnád egy kicsit bővebben, hogy kell beírni a hangszíneket?
Előre is köszönöm!
Üdv
Kilépett
Üdv!
Töltsd le a Cakewalk-hoz a GW-8 .INS fájljait és akkor nem kell számokkal beírogatnod, csak kiválasztod név szerint a használni kívánt hangszínt.
http://www.roland.com/synth/GW/download_E.html
Kilépett
Sziasztok!
Volna egy problémám, ami lehet, hogy csak nekem az. Egy midit hangszínezek, és a cakewalk pro audiot használom. Az egyik csatornára egy gitár hangszínt akartam beállítani, a 0187 Hurtling Gitárt. Az event list-be beírtam az adatokat, amik a táblázatban szerepelnek: Patch normal- 11201-58. Sajnos nem az a gitár hangszín szólal meg, mint amit kiválasztottam, hanem egy akusztikus gitár. Megpróbáltam úgy is beírni, hogy
CC 00 87
CC 32 65
PC 58
A helyzet azonos, megint az a hangszín szólal meg.
Nem tudom, mi a módja, hogy ezt a hangszínt tudjam használni?
Ha valakinek volna ötlete, hogy mit rontok el, megköszönném!
Üdv
Kilépett
Matrix 64!
nagyon szépen köszönöm, azt hiszem megértettem és sikerülni is fog! majd írok neked,köszönöm segítséged,rengeteget segítettél!
Atosz1208
Kilépett
A copyright bejegyzést a midi "gyártók" teszik a fájlba,File/ Info-nál lehet megnézni,törölni a cakewalkban .Ha a hangszer szoftvere is úgy akarja,akkor felülírás elleni védelmet ad.
Egy song makeup kezelés azért nem ugyanaz időben egy érintőképernyős kijelzőn,mint itt.Ezt is figyelembe kell venni.
Kilépett
matrix64,nem tudom,hogy az összes midivel ez-e a helyzet most már kíváncsi vagyok én is. copyright nem igazán tudom, hogy ez minek vagy is mit jelent másolás?pc-röl hangszerbe? bocsi nem értek hozzá mert az e60-ban csak annyit csinálok,hogy kártya olvason keresztül ráteszem a midit a kártyára belépek a SONG MAKEUP-ba és beállitom. Mikor kész mentem, tökmindegy hogy hova kártya vagy belső memoria úgy szól ahogy elmentettem. Eddig megcsináltam kb.150midit de egyiknél sem tapasztaltam ,hogy nem mentette volna el azokkal a hangszinekkel amiket beállitottam.
Kilépett
Csak a problémás midikre gondoltam,nem hiszem, hogy az összes midivel ez a helyzet a Prelude-nél. Vagy igen ?? Ha például a copyright miatt úgy is meg kell nyitnod a fájlt,akkor már tök mindegy ez a pár kattintás
Kilépett
Sziasztok! Azért ez durva,hogy áthangszereled kiteszed penre és mindent elfelejt,és csak úgy müködik ha elötte összekötöd pc-vel...... vagy a hangszerben...... ez gondolom egy csomó idöt vesz igénybe,ha kb. 100-midit megakarsz csinálni. Kérdem én miért nem tudták úgy megcsinálni mint az e50 60 80 g70-be van áthangszereled kimented memo-kártyára és kész nem kell külön szarakodni,ja és fiatalabb hangszer a gw8 és testvére ez felháboritó!!
Kilépett
Szia !
Miért nehezíted meg a saját dolgodat mikor van telepített cakewalkod ?
Innen töltsd le a gw8 ins fájlt.tudod használni mert az alaphangszínkészlet ugyanaz.
*http://www.roland.com/synth/GW/download_E.html*
Így kell a cakewalkba bevinni:
*files.keyfax.com/download/sonarinsimportV2.pdf *
Kösd össze a Preludot a számítógéppel usb-vel.A hangszernél Song mód,128-as init performans.
A cakewalkban Option /Midi devices-nél állítsd a Midi outot az usb-re.
-Nyiss meg egy midit, Edit/Select All
-Views/Event list :töröld az összes kontrollert ami találsz az elején
-Views/Sysx : töröld sz összes sysex üzenetet
-File/Info : törölj mindent csak a Title maradjon
Mentsd el a fájlt Midi 0-ás formátumban,zárd be,majd nyisd meg újra.
Hangszíneld át,aztán mehet a Preludbe finomításra,ha kell.
Ilyen egyszerű
Ez a hangszerben minimum tízszer ennyi ideig tart.
Kilépett
Szia Robi!
én csak azt nem tudom megérteni,hogy ha a (SONG MAKEUP) segítségével áthangszerelem a dalt a preludon, akkor kimentéskor miért ugrik vissza a gagyi hangszínekre????Miért nem marad olyan szuper hangszíneken mint amit beállítottam a preludon! Hát 2010.ben ezt kell megérnünk?HOgy csak a belső memóriából használható a hangszer a saját hangszíneivel? A saját hangszínkészlete. Egyszerűen nem értem! A cakevalk szerkesztéssel az a probléma,hogy a General Midi 128 dbos hangszínkészletét használja, a jó hangszínek meg nem azon vannak, hanem a GM2-n! Csavar, kérlek, segítst,hogy ezt a gondomat kiküszöbölhessük! Köszi ROBI a jótanácsot, de nem akarom elhinni,hogy nem tudok egy dalt áthangszerelni úgy hogy kimentés után az úgy maradjon a pendreuvon! Aki járt már hasonló cipőben kérem,hogy írjon és segítsen!Üsv:Atosz1208.
Kilépett
Atosz1208
Én azt javaslom, szerkessz külső sequencerrel, vagy PC-n egy sequencer programmal (pl.: Cubase, Cakewalk, stb), majd a Playlist Editorral töltsd fel a pendrive-ra a dalokat! Én a GW8 -at így használom, és tökéletesen működik.
Üdv
Robi
Kilépett
Sziasztok!
Kaptam egy ilyen variációt:
Miután a dalod a User Songok közt megtalálható, válaszd ki (játszd le). Majd nyomd meg a part view gombot, azt itt megjelenő ablakban (Song track) válaszd ki a Micro (edit) funkciót és írd át a programokat, majd mentsd el (write). A hangszíneket lejátszás közben (kiválasztott Part) megváltoztatva láthatóvá válik a Micro ablakban a program száma, nem kell keresgélni
Tehát! miután lejátszás közben át lettek állítva a hangszínek, el kell menteni és nem kell a dal elejére ugrani, mert valószínűleg a GM/GS reset és a sysex üzenetek felülírnák a még el nem mentett adatokat!
Exportáld és így működni fog.
Namármost! Eljutottam odáig,hogy átírtam a programokat majd elmentettem (write).De miután elmenetettem a gagyi MIDI hangszín nem íródott át és onnan tovább fölösleges is dolgoznom vele mert, éppen úgy fog szólni mint ahogy eddig. Ebben segítsetek!Hogyan tudom áthangszerelni a dalt úgy hogy az kimentéskor pendreuvera úgy maradjon a prelude gyönyörű hangszínein!Előre is Köszi.Várom válaszotokat!
Kilépett
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Roland Prelude V.2.0 szinitit használok! A kérdésem a következő: ha megszerkesztettem egy dalt a SONG memóriában,hogy tudom azt Pendreuvera kimenteni úgy,hogy utána a Prelude saját beállításaival szólljon ne pedig a MIDI gagyi hangszínein?
Segítsetek egy két jótanáccsal, köszönet! Atosz!
Kilépett
Hello!
Küld el a GW-7 gyári számát és a postacímedet a zenegaleria@rolandee.hu-ra és küldünk Neked egy magyar nyelvű használatai útmutatót.
Üdv
Joe
Kilépett