Roland fórum
Nem vagy belépve.
Hello!
Az eredeti kalapácsok már nem rendelhetők, de a márkaszervizben van kb. 10 egész és kb. 30-40 félhang kalapács, ha ez elég. Azonban ezt csak velük tudod kicseréltetni. A helyettesítő alkatrészek közül a teljes billentyűzet, kalapácsokkal, tartószerkezettel kb. 200.000.- Ft lenne+ munkadíj. Ha Te akarod csinálni, akkor 1 db kalapács kb. 1.200.- Ft, de az új kalapács kicsit könnyebb ezért, ha nem cseréled az összeset, akkor zavaró lehet billentéskor, bár a lehetőség meg van, hogy csak a leginkább rászorulókat váltod fel újakra. A 88 db kalapács kb. 105.000.- Ft és ahogy írod a filcet is cserélni kellene. Arra még felhívnám a figyelmed, ha Te végzed a cserét nincs garanciád a beszerelt alkatrészekre és, ha szerelés közben véletlenül egy sztatikus kisülés miatt pl. meghibásodik az alaplap, akkor további költségek lépnek fel, ha egyáltalán még rendelhető az alkatréz. A szerviz munkadíja egyébként a beszerelt alkatrészek árának töredéke lenne. Erről a 06/23 511-010-es telefonszámon érdeklődhetsz. Persze Te döntesz, nem rábeszélni akarlak, csak tájékoztatni a lehetőségekről.
A korábbi kérdésedre látatlanul pontos választ nem tudok adni, de lehet kábel probléma- ahogy írtad- és lehet számítógép ill. szoftveres ok. Pl. egy feltört szekvenszer program esetén nincs megfelelő szinkron, késik stb....
Üdv,
Joe
Kilépett
Szia Joe!
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Ma volt időm, és kipróbáltam a régi MC-50 szekvenszerrel, és teljesen úgy tűnik, hogy hibátlanul működik minden. Gyári kábellel kötöttem őket össze, nem volt toldás-foldás (lehet, hogy itt a hiba?). Gondoltam a számítógép újratelepítésére is, de ez egy viszonylag hosszú dolog, és lehet, hogy nem is oldaná meg a problémát. Sajnos én Gyöngyös mellett lakom, nem tudom megoldalni, hogy "belátható időn belül" megjelenjek nálatok a hangszerrel.
Viszont van egy másik problémám is!
Ismét eltört egy kalapács az RD-500 ban! Jelen pillanatban már 9 billentyű nem használható emiatt (kivettem a kalapácsokat, cserélgettem, hogy a jobban használt területek működjenek). '97 óta van nálam ez a hangszer, volt pár év, amikor nagyon intenzíven gyakoroltam rajta - akusztikus hangszer hiányában. Sajnos szinte mindegyik kalapács meg van repedve, bármikor eltörhet. Mivel nincs pénzem egy új hangszer vásárlására, ennek a felújítását szeretném valahogy megoldani. Tudsz-e valahol lehetőséget arra, hogy a kalapácsokat megvegyem? (ill. a filcezés is szerintem cserére szorulna) És mindez kb. mennyibe kerülne - gondolom, azért olcsóbb, mint egy új hangszer.
Segítségedet előre is köszönöm!
T. András
Kilépett
Hello!
Elég érdekes, amit leírsz. Ha nem állítottál el semmit és nem csinálsz semmilyen műveletet, akkor nem kellene magától MIDI üzeneteket küldeni. Hozd be a Zenegalériába egy előre egyeztetett időpontban és megnézzük, hogy mi lehet a jelenség oka.
Kilépett
Sziasztok!
Olyan problémám adódott, hogy az RD-500 digitális zongorám magától küld jeleket a számítógép felé (Program Change, Pitchbend, Aftertouch, stb.). Cubase programmal használom, eddig, minden jól működött, de most valami történt a rendszerrel. A leütött hangok késnek, össze-vissza ritmusban szólalnak meg. Közben mindenféle állítások történnek a Cubase-ben. Teljesen használhatatlan. Van egy szintim is, ezzel viszont minden jól működik. Nem tudom, hogy mi lehet a hiba! Tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
T. András
Kilépett