Roland fórum
Nem vagy belépve.
Sziasztok!
Most regisztráltam,és már is egy kis segítséget szeretnék kérni.GW7-hez keresnék magyar nyelvű könyvet,ha valakinek lenne,elküldené?PDF-ben is jó lenne.Sajnos nem igazodok ki az angol nyelvűn.
Köszönöm.
Kilépett
Sziasztok!
Hangszínt nem tudsz átvinni,sajnos,mert valóban nagyon jók vannak az L-ben.
A stílusok azon része átvihető szerkesztés nélkül,amelyik csak az alap hangszínkészletet használja,de ahol a world bankból is van,ott cserélni kell valami hasonlóra,de így már nyilván másképp fog szólni.
Nálam fordított volt a helyzet, E-ből L-be..
Kilépett
Köszönöm robrtzenesz.
Megfogadom a tanácsodat.
Kilépett
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy meg lehet-e azt tenni a gw8-al, hogy beletöltöm a gw8e stilusai mellé a gw8l hangszin bankjait?
Tehát, ha nem egyértelmű:
Az L-es sorozatban van sok hangszin a demoi alapján amik tetszenének, de szeretném megtartani azE-s kiadás stilusait, vagy esetleg mellé tölteni az L stílusait.
Köszi
Kilépett
lehet,hogy úgy tűnik,csak exr után egy gw8..... az tényleg nagy váltás.. méghozzá jó váltás... én nem adtam oda psr3000-ért sem a gw8-at, tehát akármennyire is"hepciáskodom",azért amikor leülök a hangszerhez, mindíg úgy állok fel :húúúúb....meg.. ez kib...jó.. tehát csak ajánlani tudnám mindazoknak akik most váltanának hangszert,tökölős,de 1 szer belövöd, utána csak élvezkedsz.. a hibák, amiket említettem,említettünk itt a fórumon,a hangszer egyes hiányosságait tárgyalta,amit reményeink szerint egy szoft.frissítés megoldhatna.. egyébként remek hangszernek tartom,főleg egy komolyabb gép mellé kiegészítésképpen...de persze önállóban is.....
Kilépett
robrtzenesz néha egészen ambivalensnek tűnik
Kilépett
zsolesz írta:
Roland exr-5 van nekem, de a gw-8 vagy a prelude lesz a közeljövőben a következő.
Én egy tipikus Roland fan vagyok.
Hallottam már más hangszert is, de mivel eddig még csak Rolandom volt, így maradok nála.
Az exr 5-tel csak annyi problémám van, hogy kicsi a flash memóriája.
Amúgy nekem nagyon bevált és szerintem jó kis hangszer.
akkor neked nagyon-nagyon be fog jönni a gw8.. nekem is volt exr-5, az után egy gw..... makó-jeruzsálem... ha teheted minél hamarabb válts.
Kilépett
Roland exr-5 van nekem, de a gw-8 vagy a prelude lesz a közeljövőben a következő.
Én egy tipikus Roland fan vagyok.
Hallottam már más hangszert is, de mivel eddig még csak Rolandom volt, így maradok nála.
Az exr 5-tel csak annyi problémám van, hogy kicsi a flash memóriája.
Amúgy nekem nagyon bevált és szerintem jó kis hangszer.
Utoljára szerkesztette zsolesz (2010-09-10 02:04:50)
Kilépett
Ez így nem túl szerencsés összetétel
Kilépett
engem sok minden hiánya bosszant... abszolút nem is áll kézre a hangszer, látatlanul vettem meg, mint szerintem sok mindenki,hát nem épp ezt vártam... ami nagyon jó dolog benne az nem kell,ami kéne az meg nincs...
Kilépett
Üdv!
Engem az RPN üzenetek hiánya bosszantott fel a drumkit-nél .
Nem tudok használni sok jó dobszettet mert nem küldhető ki az
mfx sínre!!! (cc91, cc93) gyakorlatilag le lett véve nullára a send paraméter.
Ill. nekem még jól jönne egy user bank, amibe pen-ről lehetne feltölteni
saját sf2 hangszíneket:) No ettől ütős gép lehetne!
Csavar! remélem jegyzetelsz!
Szerintem ötletek vannak bőven, csak egy kis akarat kéne!
Utoljára szerkesztette Prazo (2010-09-04 13:58:26)
Kilépett
Gabi kérésivel, véleményével,maximálisan egyetértek....
Kilépett
ezek a régi gépek eszméletlen jók voltak... akkor egy vendéglátós zenész csak Roland hangszeren játtszott, ill. ha máson le volt nézve, és jogosan... akkor aki yamaházott az max a restiben 2 sörért.. most meg akárhová nézek roland nem igazán van senkinek, miért? engem folyamatosan b...tatnak, hogy miért nem adom el, ez ilyen sz..r,meg olyan sz...r,és sok tekintetben igazuk is van, amikor pl:egy 50 000 ft os yamaha tud dalszöveget kiírni a gw8 meg nem, és nem is fog...?? ez a mai világban alap dolog kéne hogy legyen, de hát jött a prelude, abban meg analog modify nincs.. tehát amit adunk az egyik kezünkkel, elvesszük a másikkal...pedig szerintem néhány ilyen javítással ez a gép csúcshangszereket verne...
Kilépett
Csavar!
Köszi az infót!
Gabi!
Részben egyetértek veled (a kívánságos résszel), a csárdásban azonban asszem nem fogunk, de nem is baj, mindenkinek másképp tetszik (??? ... nekem mondjuk sehogyan sem, mert nem az én világom, de sajnos muszáj). Én csak a véleményemet mondtam el, de most rögtön helyesbítenék, nem szar, hanem egy betűvel kevesebbel is ki lehet fejezni: egyszerűen FOS!
Robi!
Nekem is van még egy Rolandom a GW8 mellett, egy igazi régi vas, egy vadállat, ütöm vágom, kapja, tűri szegény, de bírja, véleményem szerint ezt a vonalat is kár volt mexakítani rolandéknak, mert nagyon hálás kis szinti, soha nem adom el mégegyszer (egyszer már eladtam, de visszavettem ) az biztos. Az RS5 egy nagyon megcsinált szinti válogatott hangokkal, és így szól:
http://data.hu/get/2935269/RS5_Demo_Pack.zip.html
Kilépett
Sziasztok!
Én szeretném:
1. A lower hangszínnek SPLIT módban egy HOLD kapcsolót (pl. D BEAM )
2. Bass Inversion egyszerűbben kapcsolható legyen (pl. D BEAM) (a pedál aljzat
másra is kellhet, a perform. edit meg élőbe nyűgös)
3.A FAVORIT TONE az effektezett hangszínt tárolja!!!!!!!!
4. LYRIC funkció a penről beolvasott midikhez is ( Ha jól tudom a Prelude is csak
a belső memóriában tárolt daloknál tudja!?)
Többiek?
Komolyra fordítva ( Tudom, hogy nem kívánságműsor ):
Én úgy gondoltam eddig, hogy a GW-8 zenélésre (előadásra) készült, az utóbbi évek zenei sajátosságait lemodellezni hívatott. Ilyen reklámos dolgok nem jutottak eszembe (bár jobban belegondolva ebben is van valami), de a legtöbben mégis csak színpadra állunk vele.
Nem értek egyet Robimiddel a csárdás stl.-al kapcsolatba, szerkesztés után jól használható. (Bár én is a G1000-en csárdásozok, főleg a DRUM VARIATON miatt, /ezt is miért szüntették meg?/) ilyet is akarok a GW-8-ba
Nem vagyunk még lemaradva a Yamahától. Yamaha fórumon láttam: BeeJayBudai fórumtársunk "McHawer-os hangszínes" bemutatója után, az általam nagyrabecsült Yamahás kollégák igencsak elismerően nyilatkoztak.(pedig egymás márkáját nem nagyon szoktuk éltetni)
Kedves Csavar!
Picit úgy érzem izzik a fórum légköre (én kezdtem a hisztit), de gondolom Te is tudod, hogy ez nem Neked (Nektek) szól! Téged és Kollégáidat csak köszönet illethet az eddigi segítségetekért, hozzáállásotokért.
Mindenkinek baráti kézfogás
Gabi
Kilépett
Csavar írta:
Azért megtennéd, hogy a Caps Lock-ot kikapcsolod, mert így olyan, mintha kiabálnál
Remélem így megfelel, véletlenül maradt a Caps Lock bekapcsolt állapotban,... Én is nagyon szeretem a hangszert,bár sokan kiröhögnek érte,de én idáig CSAK Roland hangszerekkel dolgoztam, ezután sem szeretnék váltani(Pedig ajánlottak már Psr3000 is érte, még eleinte),csak vannak dolgok amik a régebbi termékekben is már megvoltak, és kiválóan működtek,így az ember azt várta, hogy egy ilyen újabb típusban majd azok is benne lesznek, meg még egy csomó új dolog.. ez az ami nem így történt,de kitartok a Roland mellett,3 hangszerem van ami Roland...köztük a GW8
Kilépett
Ez a "mi várható" dolog nem is olyan egyszerű. Természetesen valamilyen szinten kapcsolatban állunk, de mivel (ahogy előzőleg is írtam) sok fejlesztés igényszerűen történik egy-egy változást bármikor elkészíthetnek.
A rendszer úgy működik, hogy értesítést kapunk. Ezáltal sok mindenbe mi is belefolyunk, ilyenkor jön jól a zenészektől (Tőletek) kapott információk: ki mit szeretne...
Kilépett
Ja, jut eszembe!
Csavar!
Azt szeretném kérdezni, hogy ti milyen kapcsolatban álltok a fejlesztésekért felelős Roland csapattal? Úgy értem pl., ha e-mail -ben kértek infot tőlük, hogy várható e egyáltalán update a GW8 -hoz, és ha igen, milyen területen, illetve mikor, arra ti kaptok választ?
Mert ez sokunk kérdésére válasz lehetne
Előre is kösz!
Robi
Kilépett
Én azért azt gondolom, otthoni demok készétésénél többre hivatott, és képes ez a hangszer! Szerintem ez egy nagyon eltalált széria ... lenne, ha néha néha kapnánk hozzá a gyártótól néhány kiegészítést! Nem nagy dolgokra kell itt gondolni: legalább évente egy op. rendszer bővítést az apróbb gyermekbetegségek kiküszöbölésére, alkalmanként néhány letölthető - vagy ne adj' isten megvásárolható stílust kimondottan a hangszerre élezve.
Szerintem ennyit elvárhat a felhasználó, ha már kitartott a márka mellett, és azzal, hogy megvásárolta az amúgy "vadiúj" és "ismeretlen" hangszert úgymond bizalmat szavazott a gyártónak!
Én nagyon meg vagyok elégedve így is a GW8 -cal, de egyszer efölött is eljár majd az idő, és ha a fejlesztések ezen a szinten maradnak, akkor valszeg ez volt az utolsó Roland hangszerem
Utoljára szerkesztette robimid (2010-09-03 13:36:30)
Kilépett
Azért megtennéd, hogy a Caps Lock-ot kikapcsolod, mert így olyan, mintha kiabálnál
Kilépett
CSAVAR JÓL MONDTA, EZ A HANGSZER OTTHON DEMÓK MEG REKLÁMOK KÉSZÍTÉSÉHEZ VALÓ.MEG ILYESMIRE... ARRA TÖKÉLETES...
Kilépett
EGYET KELL ÉRTENEM ROBIMID BARÁTOMMAL....
Kilépett
Részben egyetértek csavarral! Pl hogy a stílusok nevei utalnak a honi zenei palettára. Sajnos magukról a stílusokról ez nem mondható el (pl. ezek a "csárdások" .... vasvillával kergetnének haza a lagziból, ha így szólna nálunk egy csárdás!)
Viccet félretéve, talán a roma kv stílus az (ami egyébként a TYROS -ból lett lekoppintva) ami "jellemzően" ... khm ... "magyar" manapság
Félreértés ne essék, nem fikázni akarom a hangszert, hiszen én személy szerint imádom, csak a Roland hozzáállása az, ami csípi a szememet!
Kilépett