Roland fórum
Nem vagy belépve.
matrix!
Azzal nincs gond, hogy több lábon áll valaki, ha meg tud állni rajta. Az viszont már elég ciki, ha mindenbe belekap egy picit, és igazából semmiben nem tud az első lenni (Dobok, erősítők, keverők, szintik, hangfalak, stb). Ma már - a '90-s évekkel ellentétben - gyakorlatilag SEMMIBEN nem állnak az élen! Ár / érték viszonylatban pedig szinte a sor végén kullognak
Ez tipikus esete annak, amikor az ember fia nagyot akar fingani, és beszarik
Kilépett
Üdv Mindenkinek!
Urak egyvalamit elfelejtenek. ez a hangszer a GW-sorozat tagja (GW-7, GW-8)...tehát nem a Roland méltán híressé vált E-sorozatáról beszélünk. Ez miért is fontos?
Mert anno ez egy egyedi történetnek indult (GW-7), mivel a Roland addig nem kombinálta a szintetizátor funkcióit kíséretautomatikával. (Performance/Tone).
Szintén a G-sorozatra jellemző hangfal mentes -kissé komorabb kivitel- tette olyanná a hangszert, hogy a reklámokkal, demókészítéssel foglalkozó és olcsóbb, könnyen hordozható hangszerre vágyó zenészek is bemerjenek vállalni egy stílusokkal rendelkező gépet - ezért jött létre a GW-sorozat.
A GW-8E pedig valóban szem előtt tartja a honi zenei palettát! (azért ezt nem gondolom, hogy vitatárgya - stílusok nevei is utalnak sokszor)
A Prelude nem véletlenül nem GW!
Tempóváltásra a tap tempó gomb egyszeri megnyomása után is van lehetőség.
És akkor még egy kis szösszenet, ami az én szubjektív véleményem:
Elemes hangszerek: zenélni bárhol, bármikor! Az utcazenélés egy másik fajtája, ami kis-hazánkban valóban kevésbé ismert és népszerű megnyilvánulási forma, de más országokban már nem ez a helyzet.
Roland/kíséretautomatika: a Roland nagyon figyel a felhasználók igényeire, sőt igazán igényközpontú koncepcióra épít, vagyis mint minden eladásra épülő cég a Roland is szeret olyasmit gyártani, amire igény van. Ha egy termék, esetleg egy komplett sorozat lekerül egy palettáról, annak oka van.
Természetesen soha nem lehet mindenki igényét kielégíteni egyszerre, de erről Ti is írtatok.
Az itteni régióban lévő gyártói szereplésekről, beleértve más cégeket is, pedig tényleg felesleges teóriázni addig főleg nem, míg nincsenek tények
Ha valaki veszi a fáradtságot és "körbenéz" láthatja melyik cég milyen pozícióban van/volt/lesz.
Végezetül: igen, ez üzlet De nem mindegy milyen szellemiség húzódik meg a háttérben és azt gondolom a Rolandra igazából nem lehet panasz (elég csak erre a topikra nézni)!
Kilépett
NEKEM CSAK AZ NEM TETTSZIK, A HANGSZERBEN, HOGY HA A VENDÉGLÁTÓS ZENÉSZEK SZÁMÁRA KÉSZÜLT, AKKOR BELERAKHATTÁK VOLNA AZOKAT A DOLGOKAT, AMIT MÁS CÉGEK AKIK UGYANEZT A VEVŐKÖZÖNSÉGET CÉLOZTÁK MEG BELERAKTÁK...(PL:YAMAHA),EGY TÖK EGYSZERŰ ELŐBB EMLÍTETT GYÁRTÓTÓL SZÁRMAZÓ HANGSZERBEN BENNE VAN INDEN, ITT MEG ALAP FUNKCIÓK HIÁNYOZNAK....
Kilépett
matrix64 írta:
Nekem nagyon úgy tűnik,hogy nincs már kísérőautomatika fejlesztés és nem csak a kelet európai piacról vonul ki e téren Valószínű nem akarják rontani a még forgalomban levő hangszerek piaci kondícióit,ezért nem mondják ki.
Az nem feltétlenül baj ha egy cég több lábon áll,van itt aki motorkerékpárt is gyárt
Kicsit rácsodálkoztam erre az elemmel is működő synti vonalra is ,nekem egy előzőleg még nem említett gyártó jutott eszembe
CAAAASSSIIIIIIOOOOOO
Kilépett
Nekem nagyon úgy tűnik,hogy nincs már kísérőautomatika fejlesztés és nem csak a kelet európai piacról vonul ki e téren Valószínű nem akarják rontani a még forgalomban levő hangszerek piaci kondícióit,ezért nem mondják ki.
Az nem feltétlenül baj ha egy cég több lábon áll,van itt aki motorkerékpárt is gyárt
Kicsit rácsodálkoztam erre az elemmel is működő synti vonalra is ,nekem egy előzőleg még nem említett gyártó jutott eszembe
Kilépett
Természetesen, mint minden hagszernek, ennek is vannak hiányosságai. Azt meg senki ne is várja, hogy egyszer majd kidobnak egy olyan szintit, amiben minden benne van, és megvesszük, és soha nem kell többet költeni hangszerre! Ez ugyanis nagyon keményen ÜZLET! Az már más kérdés, hogy a Roland ezirányú üzleti magatartása a felhasználókkal szemben finoman szólva is hagy némi kivánni valót maga után (gondolok itt többek közt az "E" széria megszámlálhatatlan tagjára, amik nüansznyi paraméterkben különböznek egymástól, és jóformán egy SC55 modulra épülnek, mégis totál behülyítették a felhasználókat velük, és minden fillért kicsavartak ebből a sorozatból!).
Véleményem szerint a Roland kezdi belátni, hogy lassan behozhatatlan hátrányba került a kíséretautomatikás "harctéren" a Yamahával, és a Korggal szemben, a Ketronról már nem is beszélve, ezért az ezen a téren való fejlesztések hiánya szerintem a Roland a kelet-európai piacról való kivonulásának előfutára lehet.
Pedig ha belegondolok, mekkora egyeduralma volt még csak 10 évvel ezelőtt is ... érthetetlen, miért választották ezt a stratégiát! Talán nem kellett volna ennyi mindent "bevállalniuk", hiszen épp hogy csak nem már WC papírt is gyártanak (vagy ki tudja?? ).
Bár nem akarom temetni a Rolandot, de nagyon úgy tűnik, hogy (bár ne legyen igazam), mi, GW8 tulajdonosok, ismét be lettünk húzva egy félbehagyott Roland projectnek
Utoljára szerkesztette robimid (2010-09-03 09:27:59)
Kilépett
megnyugodtam, hogy nem csak nekem egyedül vannak kifogásaim, de persze ez olyan dolog, hogy akkor lehet venni olyat, amilyen megfelel mindenki úri kis ízlésének, félreértés ne essék,én nagyon szeretem ezt a hangszert, okos kis kütyü,csak amennyire ajnározzák,azért annyira nem..szerintem, sokan azért vették meg, mert már sokan vártak a Rolandtól, hogy kidobjon egy Pendrive-os kísérőrautomatikás hangszert, ami mondjuk nem 300-400 ezer forint,ja és reklámozva úgy volt, hogy kifejezetten a magyar könnyűzenére kiélezve.. és mp3? meg center cancel funkció? na ennek a c.cancel-nek én nagyon bedőltem,mert azt hittem hogy majd ugye 1 gombnyomással kiveszem az éneksávot,de aztán jól pofára estem,viszont buliban ha véletlenül mp3 előtt midit játtszottál le,és a minus one gomb benyomva maradt, hát akkor nagy szi..ásban lesz részed néhány pillanatig....
Kilépett
"egy frankó szóló hangszínt(saxofon)"
... hát beletrafáltál drusza
Talán az az egy hanxín nincs jó a GW8 ban. Max a special bankban az orient szaxik, de azok is csak ritkán, és csak nagyon kis hangterjedelemben használhatók, a többi meg 1 nagy rakás szar
Már elnézést a kifejezésért. Na jó, még a sopran solo szaxi jól szól, de Rózsaszentmártin, és Kenny G nótákat meg nem nagyon játszunk
A jó soft-szinti szaxofon itt kezdődik, és ennél már van jobb!!! (Tudom, mert hallottam a főnökömnél attól tényleg dobtam egy hátast, annyira élethű )
Ha van egy jó gyors procis laptopod telerakva memóriával, inkább ezt használd
http://www.sample-modeling.com/public_d … eoDemo.wmv
Modjuk az azért hozzátartozik a dologhoz, hogy a csávó olyan "szaxofonosan" játszik, hogy beszarás! A szaxinál mindig a játékstílus a legnehezebben utánozható billentyűn, na és persze fejben sem egyszerű
Ja és a demón jól látszik / hallatszik, hogy a teljes tartományban élethűen szól a dolog, nem csak 1-2 oktávon belül. Cubase -esek azonnal látják
Utoljára szerkesztette robimid (2010-09-02 18:58:33)
Kilépett
hát igen... megvettük a gw8-at, engem special azzal hitegettek,hogy most még nem ír ki dalszöveget,de néhány hónapon belül majd a wer.2-ben ...... azóta eltelt másfél év.... de ezt már írtam ide..,nem csak ez a bajom, néhány gomb eszméletlen sz...r helyen van, meg elég hülye megoldással lehet a tempót szabályozni.. ha nem vagy elég ügyes,akkor tempó helyett egy másik performance-ra váltunk át..(mondjuk mulatósból lassú..)és az elég kellemetlen..,vagy például azt hogy lehet megoldani,hogy van egy beállított stílus,hozzá egy hangszín, és dal közben hangszínt váltanék,ez idáig oké, de visszatérni a beállítotthoz már nem lehet.. pl:elmentek egy frankó szóló hangszínt(saxofon) a megfelelő effektezéssel,de szám közben átváltok,utána szeretnék még egyszer szólózni a sax.hangszínnel, de már csak egy száraz (gagyi) hangszínt választhatok ki ugye a hang könyvtárból.. tehát amit belőttem vagy azzal játszok egész végig, vagy csak addig amíg nem váltok egy másik hagszínre... a midikről ne is beszéljünk... azt ti is halljátok.. de az mondjuk sok komolyabb hangszerben is sokszor sz...r... viszont a hangszínek a stílusok azok nekem nagyon bejönnek.....
Kilépett
Prelude ezenfelül is különbözik
Amúgy érdeklődéssel figyelem, hogy milyen elvárással vagytok a frissítések irányába ...
Természetesen ha lesz infó a frissítésről, azonnal beírom.
Kilépett
Üdv ! Szerintem a gw8-ban nem is lesz szövegkijelzés.Ki adna akkor +45e forintot egy gyenge minőségű beépített hangosításért és kottatartóért a Prelude esetén ?
Valószínű ez az oka...
Kilépett
nekem is megvan még a roland e300, akáki akármit mondd,nekem 9 évig megbízható társam volt,nem is adom el,meg ahogy abban egy midi szól.... hát igen ezekre a hangszerekre csinálták...
Kilépett
Nagy a csend a 3. frissítéssel kapcsolatban, pedig én tényleg úgy hallottam, hogy kiadják nemsokára, és az már támogatni fogja a dalszövegkijelzést is.
Lehet, hogy az én információm nem hiteles, nem tudom. Majd meglátjuk.
Gabi, én ez mellett egy régi E-600-t használok, nagyon szeretem azt a hangszert is, csak hát kicsit elavult. Ámbár a hangszínei még mai napig megállják a helyüket.
Egy gond van vele, hogy az érintőképernyős kijelzője nem világít már olyan szépen. Kiéghetett a hátérvilágítás vagy ilyesmi? Remélem nem túl drága a szervizelése, majd utánajárok.
Kilépett
megkaptuk a v.2 -t, és a gw8 kicsit magára lett hagyva, pedig rengeteg főleg szeintem vendéglátós zenész vette meg,és azért pl: az a fránya dalszövegkijelzés mondjuk jól jönne...többek között.
Kilépett
Üdv. Mindenkinek!
Hű de nagy a csend itt!
- Jó olvasni DrBrown hozzászólásodat. Gratulálok a sikeredhez, és a lelkesedésedhez. Én a 12 éves G 1000-remhez két éve vettem a GW-8-at, és biztosan mondhatom, hogy sok örömed lesz még benne.
- Megnéztem a Connect 2010 felhozatalát, és szomorúan tapasztaltam, hogy kíséretautomatikás hangszerek fejlesztése terén semmi nem történt.
Úgy tűnik tényleg a v.2 lesz a GW-8 vége, illetve hiába várunk felsőkategóriás automatikás billentyűre.
Valamelyik fórumon olvastam, hogy a Rolandnál ez a szegmens lehet megszűnik.
És tényleg .........??????
Váltani kell ??
Bocs a kételyekért:
Szép napot. jó zenélést Mindenkinek!
Gabi
Kilépett
Sziasztok!
Gyönyörűen szerepelt a hangszer Szombaton az első utcabálján! Kicsit eset az eső ugyan, de még így is hatalmas buli kerekedett.
A infrás érzékelőre beállítottam a dobpergést, tombola sorsolásnál nagyon nagyot szólt. Az emberek meg kerek szemekkel csodálkoztak, hogy a francba lehet, hogy elhúzom a kezem fölötte és pereg a dob. Mit röhögtem rajtuk. Páran ki is próbálták, mert nem hitték el. XD
Ez volt a legviccesebb fellépésem eddig.
Nagyon jó kis hangszer ez, jól passzol zenekarba is. Nem bántam meg, hogy megvettem!
Kilépett
köszi az infót, akkor egy ilyet fogok venni...
Kilépett
Amire használni tudod, az alant említett gyengébb processzor tehermentesítése...
Update: egyelőre nincs infó, ha lesz... ide be fogom írni.
Kilépett
Csavar írta:
UA-1G: 29.000.-Ft.
http://www.rolandee.hu/product.php?node_id=2004694
nagyon szép, az ára is kedvezőbb, de egy kis infót kaphatok, hogy pontosan mire tudnám használni? köszi,ja, meg felröppent itt a fórumon az a hír, hogy a gw8-hoz meg fog jelenni egy szoftwer frissítés,amiben már benne lesz a dalszöveg megjelenítés is.... tudsz-e erről esetleg valamit nekünk mondani? humbug az egész? köszi
Kilépett
UA-1G: 29.000.-Ft.
http://www.rolandee.hu/product.php?node_id=2004694
Kilépett
köszi, megnéztem mi is az, nagyon jó lehet, csak 67 ezer, azért már veszek egy másik laptopot majdnem.... valami olcsóbb megoldás nincs?
Kilépett
jurij.es.a.szakkor írta:
robrtzenesz írta:
van amikor akadozik, meg megugrik lejátszás közben...
Pontosan milyen Laptopod van, és milyen alkalmazásból játszod le a MIDI állományt? Az ilyen jellegű akadozást és ugrást sok esetben a gyenge processzor és/vagy konfiguráció okozza.
robrtzenesz írta:
gondolom valami külső hangkártya-interfész, na jó, de melyik?
Én ilyen célokra az Edirol/Cakewalk UA-25EX USB interfészt szoktam ajánlani. Jó hangminőségű, profi be/kimenetekkel rendelkező egyszerű, de nagyszerű modell.
egy elég gyengusz laptopot használok, mert egy komolyabba öntsék bele a piát...? compaq evo n600 típusú a gép,p3as, a van bascot használom,karaoke lejátszóként, roland virtual sound canvas-t ugymond hangmodulként..amit mondtál az hangkártya?vagy csak interfész,vagy ez hogy van?köszi a választ..
Kilépett
robrtzenesz írta:
van amikor akadozik, meg megugrik lejátszás közben...
Pontosan milyen Laptopod van, és milyen alkalmazásból játszod le a MIDI állományt? Az ilyen jellegű akadozást és ugrást sok esetben a gyenge processzor és/vagy konfiguráció okozza.
robrtzenesz írta:
gondolom valami külső hangkártya-interfész, na jó, de melyik?
Én ilyen célokra az Edirol/Cakewalk UA-25EX USB interfészt szoktam ajánlani. Jó hangminőségű, profi be/kimenetekkel rendelkező egyszerű, de nagyszerű modell.
Kilépett
Nem egészen gw8 téma, de hátha tudtok segíteni...:az a problémám hogy laptopról is lejátszok midiket,amin fenn van a virtual sound canvas, meg a yamaha xg softszinti,de elég gyengén szól, pl: az asztali gépemhez képest,meg van amikor akadozik, meg megugrik lejátszás közben...mit vegyek, hogy ezek a problémák megoldódjanak,tehát jobb minőségben szólaljanak meg a midik, meg ne recsegjen vagy akadozzon.. gondolom valami külső hangkártya-interfész, na jó, de melyik? ha tudtok tanácsot adni, előre is nagyon megköszönöm... üdv mindenkinek...
Kilépett