Roland fórum
Nem vagy belépve.
Jól érzékelteted a különbségeket. Ügyes!
Most én is elkezdem effektezni a dolgokat! Köszi az eddigieket!
Kilépett
Üdv!
Készítettem egy kis demót, hogyan adagolom a sávokra
az effekteket.
Hallani hogy van bőven a reverb-ből, no meg a delay-ból is.
Én így szoktam a zenéket 'belőni".
http://prazo.uw.hu/GW-MFX-Mixing.mp3
Utoljára szerkesztette Prazo (2010-08-15 23:12:26)
Kilépett
jó tanács: ha csak hangszíneket használsz, mentsd el a beefektezett hangszínt performance-ként, és akkor jó lesz, meg lentenbb írták nekem is, hogyan kell a zengetőt úgy használni,hogy frankó legyen... gyerekek,én ma hallottam a tyrost, nem voltam elájulva...
Kilépett
A latin verzióban vannak -többek között -nagyon jó orgonák, viszont kevesebb a dobszett
Kilépett
Hát igen. Én ma próbáltam ki zenekarban a hangszíneit, hát elég szárazon szól. Mit mondjak, még az öreg E600-om is szebb még. Elsőnek a keverőt kezdtem állítgatni, de rájöttem, hogy az effektezéssel lehet a baj.
Az Orgonákat próbáltam (937), (940), meg a Piano-kat (897), de nem az igazi.
Most belevetem magam az effektezési lehetőségekbe, de fogalmam sincs hol kezdjem. Mit mondjak, még a két kis tekerős potit sem vágom...
Olvastam a lentebb írtakat, de még nem világos teljesen. Esetleg ha valakinek van egyszerű ötlete és megosztaná velem, hálás lennék.
Addig olvasgatom a használati utasítást...
Kilépett
Üdv ! Ez fontos dolog amit Prazo is írt,mert ha például Sonar-al szerkesztem a midit usb-n keresztül,akkor a 128-as init performance-ra kell állni,és ott a gm2 reverb van,ha ezt átállítod pl. SRV Plate-ra már sokkal jobban szól :)Az effektezésről legalább egy blokkrajzot összedobhattak volna,talán érthetőbb lenne..
Kilépett
DrBrown írta:
Hangszerboltos szaki mondta, bár még én sem hallottam máshonnan ilyen infót...
az kib...ott jó lenne,ha dalszöveget megjelenítene..
Kilépett
Ó gyerekek rájöttem!
A Song mappába kell betenni a midiket, majd onnan importálni a gépre, a Song-ban megnyitni és akkor már bármit lehet vele csinálni.
Király ez a masina.
Jól elvagyok itt magamban, de örülök mint egy kisóvodás..
Kilépett
Szeretnék kérdezni egyet.
Ha pendrive-ról betöltök egy midit, amit le is játszik frankón, hogy lehet kicsit belenyúlni a hangszerelésbe?
Az megvan, hogy a PART WIEW gombbal előhívom a 16 sávot és ott tudom állítani a hangszíneket, és el is tudom menteni
a változtatásokat vissza a pendrive-ra, de biztos ennél jobban is bele lehet szerkeszteni a midibe, csak nem tudok
rájönni hogyan.
Mondjuk ezt a midit nem töltöttem be a gép memóriájába azt hiszem, csak pendrive-ról futtatom. Lehet be kellene tölteni
a midiket a gépbe? Mondjuk azt sem tudom még, hogy-hogy kell...
A régi E600-ommal egész jól tudtam szerkesztgetni a midiket, de azok itt nem szólnak ugyan úgy.
Lentebb olvastam az effekzetési lehetőségekről, majd arra is rámegyek, de egyenlőre még kínaian hangzik. Nagyom friss a hangszer nekem.
Bár egyenlőre zenekarban használom a gépet majd, szóló szintiként, azért mondanom sem kell, hogy érdekel az automatikája is, hiszen
néha bele szaladok egy-egy buliba, amikor egyedül vagyok.
Ha hülyeséget kérdezek, bocsánat, de tényleg csak alsó osztályos tanuló vagyok ehhez a technikához...
Kilépett
Hangszerboltos szaki mondta, bár még én sem hallottam máshonnan ilyen infót...
Kilépett
DrBrown írta:
Rákötöttem a házimozirendszerre egy Jack osztóval, ami 2RCA-ra alakít át. Már csak az a gond, hogy pár tized másodpercet késik a hang,
ami ugye merőben rontja a zenélés élményét. De arra jó, hogy próbálgassam a kísérőautomatikát.
No kísérletezek tovább.
Egyébiránt úgy hallottam, hogy jövő hónapban kijön hozzá egy újabb frissítés, ami már lehetővé teszi a szövegek kiírását a kijelzőn.
Csak türelmeskedjetek még kicsit.
ezt milyen forrásból hallottad? mert nekem csak ez hiányzik a gw8-ból.. esetleg csavar tudna nekünk felvilágosítást adni??,
Kilépett
Rákötöttem a házimozirendszerre egy Jack osztóval, ami 2RCA-ra alakít át. Már csak az a gond, hogy pár tized másodpercet késik a hang,
ami ugye merőben rontja a zenélés élményét. De arra jó, hogy próbálgassam a kísérőautomatikát.
No kísérletezek tovább.
Egyébiránt úgy hallottam, hogy jövő hónapban kijön hozzá egy újabb frissítés, ami már lehetővé teszi a szövegek kiírását a kijelzőn.
Csak türelmeskedjetek még kicsit.
Kilépett
Köszönöm, közben rájöttem!
Azt hittem, hogy USB-n keresztül is küld hangot, persze nem így van. Külön kell rákötni a hangszórókat ahogy írtad is.
Most belevetem magam és megpróbálom megfejtegetni a titkait.
Első benyomás igen pozitív!
Kilépett
Üdv DrBrown!
A számítógépes kapcsolathoz USB kábelt kell használni. Olyat mint
a nyomtatóhoz.
A pc hangszóró összeköttetéshez a hangszer line out kimenetét kell
összekötni a hangkártya line in bemenetével.
Én is így használom, bár a hangkártyát én házimozira "küldöm" utána.
Szerintem olvasd végig ezt a fórumot, mert minden problémára itt
megtalálod a választ.
Jó zenélést!
Kilépett
Megvettem a GW8-at tegnap délután! Gyönyörű!
Most bajlódom egy kicsit, mert összekötöttem a számítógéppel, de nem igazán akar szólni. Úgy tudom, ha sikerül kapcsolatot teremteni a géppel
akkor a számítógép hangszóróin keresztül lehetne használni a hangszert. Telepítettem Drivert, fel is ismeri a gép, de hang az nem jön a hangszórókból.
No kísérletezem tovább... első bakik...
Kilépett
Egy régebbi melóm kicsit megszabdalva, eltranszponálva, most írtam át GW8 -ra csak úgy nosztalgiából
http://data.hu/get/2862574/Ballag_a_Katona_GW8.mp3.html
Kilépett
kedves fórumozók, szeretném a véleményeteket kérni,lentebb írtam,hogy csereüzletben ajánlottak nekem egy va7-et,akinek már volt hozzá szerencséje,meg a gw8-hoz is,nagyon örülnék ha megosztaná itt a tapasztalatait vlem, mert nagyon kétségek között vergődöm mit tegyek, 185-ért árulja a srác amúgy.. átverés? elsősorban vendéglátóra használnám...
Kilépett
beejaybudai írta:
Üdv Prazo!
Ha megengeded én is megosztanék egy kis szösszenetet, amit a GW8-al hoztam össze
Üdv beejaybudai!
én megengedem, de nem kell engedélyt kérned, főleg nem tőlem:)
Igen! Így kell szólni egy GW-nek! Profi munka, granulálok!
No, ha valaki feltölt még egy dögös rock demót, máris igazoltuk, hogy univerzális
hangszer:)
Kilépett
azt jól tetted,én most bűvölöm a gw-t.. csodákra képes.. tökölős,de most pl:átírtam a hun disco4-et, olyan frankó mulatós-dance lett, hogy le a kalappal..jó hangszer, meghálálja az időt amit ráfordítasz.. a pa 50 felhasználóbarát,de a hangja engem nem győzött meg,fél óra játék után elkezdte bántani a fülemet,hogy hú,hát ez meg az a hangszín a gw8-ban sokkal jobb.. meg minden... mondjuk 20 perc alatt kiismertem,ellenben a gw.el, amihez még most is,bevallom derekasan, hülye vagyok, már az itt fórumozó méltán tisztelt zenész kollékhoz képest... de hát azért van ez a fórum, hogy egymást segítsük...
Kilépett
És köszönöm az infókat! Szerencse, hogy nem kapkodtam el, és nem vettem meg a Korg PA50-et!
Kilépett
robrtzenesz írta:
Szia, én pont tegnap próbáltam a korg pa 50 szintit... a nyomába se jöhet a gw-8 hangjához, "papírhangú hozzá képest.. zenekari játékra kifejezetten ajánlom, legutóbb Márió zenekarában is a gw8 at láttam a szintisnél... egyébként ha venni akarsz, nekem eladó(G70-et veszek..) küld e-mailt, megdumálhatjuk.. üdv
Ma megyek megnézni egyet. Lehet, hogy hétvégére GW8 tulajdonos leszek?
Ha nem jön össze az üzlet írok Neked és megtárgyaljuk. Tudom, hogy nem illik itt üzletelni, de 140-ért akarja odaadni a zenészismerősöm, de azt
mondta, hogy alkudható az ár. Megmondom őszintén, nagyon meglepődtem az áron. Sokkal többre gondoltam, hiszen most újonnan 220.000Ft. az ára.
No majd meglátjuk...
Kilépett
igen ez így már érthető, köszi szépen...
Kilépett
Üdv!
A kórus beállításoknál gyárilag a 01-es van beállítva (chorus) ezt átállítod 02-re (delay). Ez egy egyszerű delay effekt, nem olyan komoly, mint az mfx-ek között található effektek, de azért használható. Néhány paramétert itt is lehet változtatni (tempóhoz igazítani, panorámázni).
Ja igen, ezt persze a stílusoknál is használhatod (beállítasz egy jó delay effektet, majd a style makeup-ban beállítod, hogy melyik partokra szeretnéd, és milyen mértékben, ugyan úgy, mint a reverbet is) és még mindig ott van egy MFX-ünk bónuszként
Kilépett