Roland fórum
Nem vagy belépve.
beejaybudai írta:
Üdv!
Sajnos song-ban csak egy MFX-et lehet használni. Viszont a kórust lehet pl. delay-ként is használni + még ott van ugye a reverb és így már rögtön 3 különböző effektünk van. A kórus és a reverb jelszintjét minden parton változtathatjuk, az MFX-et viszont csak ki/be kapcsolhatjuk az egyes sávokon, így érdemes előre beállítani (MFX-en belül) a megfelelő értékeket.
idáig értek mindent, de hogy lehet a chorust delay-ként használni?
Kilépett
Üdv Prazo!
Nagyon tetszenek a zenéid!
Ha megengeded én is megosztanék egy kis szösszenetet, amit a GW8-al hoztam össze: http://www.4shared.com/audio/rRWLLwcK/K … _2010.html
(letöltve jobb minőségű, mint stream-elve)
Kilépett
Üdv!
Sajnos song-ban csak egy MFX-et lehet használni. Viszont a kórust lehet pl. delay-ként is használni + még ott van ugye a reverb és így már rögtön 3 különböző effektünk van. A kórus és a reverb jelszintjét minden parton változtathatjuk, az MFX-et viszont csak ki/be kapcsolhatjuk az egyes sávokon, így érdemes előre beállítani (MFX-en belül) a megfelelő értékeket.
Kilépett
azt szeretném még megkérdezni, hogy pl. van 1 midi amire mfx-et akarok tenni, csak egy áll rendelkezésre az összes sávra,? tehát,pl.reverb megy a dobra, akkor mondjuk a 2-es csatornára, nem lehet más mfx-et rendelni?
Kilépett
na, basszus... ezért jó ez a fórum, így már oksa.. sokat segítettél, mert ezt azért hiányoltam, mert ugye,van egy performance, amihez hozzárendelek egy hangszínt kíséretre, és a tone bankból játék közben ha váltok egy másik hangszínt, akkor az csont szárazon szólal meg, és hiába tekergettem a reverb gombot, elég kevés volt az a reverb,amit ott tudtam állítani... megpróbálom amit tanácsoltál, remélem sikerülni fog, hálás köszönetem mindenkinek...
Kilépett
Üdv!
Leírom hogy mit kell állítani.
Performance mód - (kiválasztassz egy performance-t amit nem használsz:))
EFFECTS gomb - (belép a performance-hoz tartozó MFX menübe)
(a jobbra-balra nyilakkal lehet váltani a menüpontok (lapok,fülek) között)
REVERB fül kiválasztása
(itt lehet választani 5 féle reverb közül + OFF:; pl. SRV Plate)
(különböző paramétereket lehet beállítani pl. Output level jól felteker:)
EFFECT SEND fül kiválasztása
(itt lehet megadni, hogy a hangszínre mennyi effekt kerüljön (reverb, amit az előbb állítottunk))
UPPER MFX REVERB SEND- felteker kb. 100
(ha most tekersz a külső potin (a select gomb az effect-en áll), akkor látod hogy ezt a paramétert állítja)
EFFECT SOURCE fül kiválasztása
(itt adható meg a Jobb/Bal kéz Tone effect forrása)
UPPER MFX SOURCE - PERFORM-ra állítani
WRITE - gomb
Performance - enter
Adhatsz nevet a gyereknek
enter
rákérdez, enter (elmentjük a beállításokat egy Performance-ba)
Ha most eltekered a külső potit (jól maxra:), akkor hangszín váltáskor nem tűnik
el a reverb beállítás.
(csak a jobb kézre fókuszáltunk, ugyan ez elvégezhető a Lower szekcióra is)
Remélem sikerülni fog!
Én ezért szeretem a GW-t http://prazo.uw.hu/1492-GW8.mp3
Jó tekergetést:)
Kilépett
bár kicsit kínai volt amit írtál,megpróbáltam,de el is akadtam....
Kilépett
Sziasztok!
A Gw8 szerintem univerzális hangszer. Én a hangszíneket variálni is szoktam a
cc72, cc73, cc74 üzenetekkel, + rengeteg mfx közül lehet válogatni. Egyik
zenész kollégám szerint még nem hallott ilyen szépen szólni Yamaha
Tyrost sem. Persze rengeteget kell vele foglalkozni, hogy előcsalogassuk a
kívánt hangzást.
Amikor megvettem, két hétig azzal kisérletezgettem, hogyan is használjam majd:)
Ennél a hangszernél az MFX működésének a megértése a legfontosabb szerintem.
pl. ha a performance mfx beállításainál, az Upper Mfx Source-t Perform-ra állítjuk,
akkor érhető el - robrtzenesz - , hogy hangszín váltáskor a Prformance mfx
beállítás kerül minden hangszínre. pl. váltáskor marad a reverb
!!! De!!! érdemes azt is figyelembe venni, hogy némelyik hangszín igényli
az általa eltárolt mfx-et pl. elektromos gitárok, kvázi nem lesz rajta torzító.
Jut eszembe! mfx! A Performance-hoz tartozik kettő (Gm szabány ezt a kettőt reseteli song módban), kettő tartozik a Tone-hoz,(Tone Upper/Lower váltáskor beváltja a gyárilag eltároltat). a külső reverb poti határozza meg hogy a performance mfx
-ből mennyit küldjön a Tone ra. No ennek is van gyári értéke minden Tone-ra,
ami hangszín cserekor betöltődik. (ezért kell folyton csavargatni)
+ Song módban van még egy az un. song mfx ami választható bónuszként a a
kijelölt sávokra. (de csak a belső seq használatakor)
Ezek közül kell eltalálni a felhasználásnak és az adott zenésznek
leginkább megfelelő kombinációt.
Bocs! egy kicsit hosszúra sikerült, de
remélem tudtam ötleteket adni.
A zene legyen veletek!
Kilépett
köszi a választ, nem adom a va7-ért... se, csak bedobták nekem, hogy belemennék-e, de valószínű akié,az nagyon jól tudja mi a különbség a két hangszer között.. és ő járt volna jobban...
Kilépett
Huh! Két ok ami miatt nem engem kéne meginterjúvolnod
1. Nagyon szeretem a GW-8 hangját (szvsz az eddigi legjobb kíséretautomatikás hangforrás)
2. Nem szerettem a VA-sorozat hangszereit.
Más: sok zenésztől hallottam már, hogy szereti a VA-kat.
Szubjektív: GW-8
Kilépett
Csavar írta:
GW-8 a szintetizátor hangforrása miatt ("felezett" Sonic Cell, ugye) remekül használható zenekarban. Sőt, valójában a "komorabb" külső is ezt hívatott prezentálni.
Remekül helyt fog állni, nem fog eltűnni a hangja a zenekarban
itt ragadnám meg az alkalmat, hogy mint Roland szakértőt, megkérdezzem tőled, hogy a gw8 jobb, vagy a va7, tudniilik ajénlottak nekem egy va7-szintit, a gw8-ért, mit tegyek, sürgős választ... köszi
Kilépett
GW-8 a szintetizátor hangforrása miatt ("felezett" Sonic Cell, ugye) remekül használható zenekarban. Sőt, valójában a "komorabb" külső is ezt hívatott prezentálni.
Remekül helyt fog állni, nem fog eltűnni a hangja a zenekarban
Kilépett
Ja, még abban hasonlítunk, hogy én meg e300 -at használtam 10 évig(volt más is), de a világ minden kincséért sem adnám el..
Kilépett
Szia, én pont tegnap próbáltam a korg pa 50 szintit... a nyomába se jöhet a gw-8 hangjához, "papírhangú hozzá képest.. zenekari játékra kifejezetten ajánlom, legutóbb Márió zenekarában is a gw8 at láttam a szintisnél... egyébként ha venni akarsz, nekem eladó(G70-et veszek..) küld e-mailt, megdumálhatjuk.. üdv
Kilépett
Sziasztok!
Még nem írtam ebben a fórumban, engedjétek meg, hogy most megtegyem.
Még nem volt GW 8-asom, és most azon filózom, hogy vajon megvegyem-e. Eddig minden infóm mellette szól, de nem beszélgettem még
GW 8 tulajdonossal. Olvasom lentebb, hogy panaszkodtok a midijére, meg hogy nem írja ki a szövegeket, de nekem ez igazából nem is kellene.
Én egy öt tagú zenekarban játszom és leginkább a hangszíneit használnám ki. Persze fontos, hogy kísérőautomatikás legyen, mert én is mint sokan mások, egyedül is el szoktam vállalni kisebb bulikat. A nagy vetélytárs nálam a Korg PA-50, de eddig a Roland mellett szólnak az érvek az USB, meg az MP3 miatt. Árban egy picit drágább mondjuk a Roland.
Eddig egy öreg E-600 -al játszottam. Mondanom sem kell, kicsit idejétmúlt, de amikor megvettem csúcs hangszer volt. El sem adom. Dögös az orgonája.
Szóval Ti jól ismeritek a hangszert. Szerintetek zenekarba jól használhatnám? 100 és 150 ezer forint között tudok csak hangszert vásárolni pillanatnyilag.
Kilépett
Csá, meg szeretném kérdezni, hogy a gw8-nál hogy lehet megcsinálni azt, az upper hangszínek ne legyenek olyan szárazak.. alapból, mert azt tudom, hogy ha egy performance-hoz hozzárendelek egy hangszínt, beeffektezem, és úgy elmentem,akkor az úgy is marad, de hogyha,mondjuk egy perf.belül más hangszínt is akarok, akkor az csontszárazon szólal meg,aztán kapkodok az analog m.potikra, de erre azért nem mindíg van idő,(főleg élőben, ) tudtok valami tanácsoz-tippet adni, vagy fogadja el ezt így,ahogy van? röviden: tegnap próbáltam egy Korgot, ott akármelyik hangszínt választottam, volt rajta zengető... valami ilyesmi kéne nekem a gw8-nál, megoldható? köszi előre is mindenkinek.
Kilépett
Üdv mindenkinek!
Tegnap előtúrtam egy régi midi-fájlomat, amit annó kb. 15 éve szerkesztettem sk.
Gondoltam kipróbálom a Gw-n mit szól. Persze bele kellett nyúlnom rendesen,
de nagyon vicces volt újra hallani:)
Nem árulom el, hogy mi az, legyen meglepetés.
http://prazo.uw.hu/LOVGW8.zip
Kilépett
Hát az biztos,hogy nem olyan szép mint a gw8,azt pedig nem tudtam,hogy a dalszöveg megjelenítés nem az igazi, de mindegy is, én mondjuk fejből nyomom a szöveget(nem azért,mert olyan okos vagyok..),csak jó lett volna,ha a Gw8 is tudna ilyet, azt hiszem sokunknak ez egy kicsit hiányzik, de rengeteg dolog van rajta,és benne,ami vígasztal,pl: a hangzása.. tegnap éjszaka "adtam neki", úgy szólt mint az állat......
Kilépett
Leírtad a kulcsszót: Üzletpoliktika!
Amúgy nekem nem kéne prelude. A dalszöveg megjelenítésről hallottam már azt is róla, hogy inkább ne is lenne benne, merthogy nem az igazi még. A hangszórókat, a kottatartót és a két fejhallgató kimenetet nem hiányolom, viszont az analog modify hiánya nagy érvágás lenne, és nem utolsó sorban: aGW8 SOKKAL SZEBB!!!
Kilépett
Teljesen egyetértek, és én úgy vettem meg ezt a hangszert,azt mondták az eladók(Békéscsaba Zenecentrum),hogy ez a hangszer a wersion 2. szoftwer telepítésével már a dalszöveget is meg tudja majd jeleníteni a kijelzőn... megvettem,aztán jött a frissítés, dalszövegről szó nem volt.... ilyenkor kit hibáztassak, az eladót mert hazudott? vagy inkább magamat,mert bedőltem.. persze kijött a Prelude is, amiben dalszöveg, hangszórók, sőt,még kottatartó is van...,persze, addigra már rengetegen megvették a gw8-at,és akkor lehet eladni a hangszert váltani Prelude-re, és ez csak a Roland cégnek jó,nekünk nem... én kitartok azért a Roland mellett, a 4-ik hangszert fogyasztom tőlük,..tehét a cég,ha annyira a zenészekkel törődik, alapból beletesi azokat a dolgokat, ami ma már egy 60 ezer ft-os szintiben is megalálható, de hát üzletpolitika is van a világon, meg hát ne legyünk telhetetlenek.....
Kilépett
Csavar írta:
Közös kedvencünk: Roland, mindig is legfőképpen a zenészekhez intézte hangszeres szavait, mely feltételez némi törődést. Cserébe a hála sem marad el
Szép, szép, de sajnos van ám sz*** a palacsintában...
Én úgy fogalmaznék, hogy "Közös kedvencünk: Roland, mindig is legfőképpen a zenészekhez intézte hangszeres szavait..." de miután csinos mennyiséget eladott egy viszonylag jól sikerült hangszeréből, magára hagyja, s vele együtt a zenészeket, a felhasználókat, és ezzel együtt értelemszerűen a vásárlókörét, ami több, mint gusztustalan
A 2.0-s software óta (ami ha jól tévedek 2009 év végén jött ki!!!), írd és mondd SEMMI fejlesztést nem kaptunk tőlük, még csak egy árva stílust sem!!! Azért ez sztem durva! Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy csúcskategóriás hangszer, amire annyira rá kéne feküdni a kedves gyártónak, de nem tudom, ki hogy van vele, szerintem ezért az árért elvárható, hogy minimum évente / félévente néhány új, használható dologgal úgymond "meglepjenek" rolandék!
De elég a sajnálkozásból! Ha ők nem, akkor majd én adok nektek
Mostanában divat ez a dal esküvőkön, és sztem egész jó is. Egy régi country nóta feldolgozása, (Ronan Keating - When You Say Nothing At All) én meg összevágtam gyorsan (muszájból, mert tőlem is kérték lagziba nyitótáncnak (*-#>#<@!!!!)), olyan, amilyen, sok sikert hozzá
Fikázni nem ér, éjjel csináltam nagyon
Üdv
Robi
http://data.hu/get/2838171/Ronan_Keatin … l.zip.html
Kilépett
Csavar írta:
Közös kedvencünk: Roland, mindig is legfőképpen a zenészekhez intézte hangszeres szavait, mely feltételez némi törődést. Cserébe a hála sem marad el
Csavar! Ez olyan megható volt! ÉS IGAZ! :-)
Kilépett