Roland fórum
Nem vagy belépve.
Közös kedvencünk: Roland, mindig is legfőképpen a zenészekhez intézte hangszeres szavait, mely feltételez némi törődést. Cserébe a hála sem marad el
Kilépett
ezek után a gw8-at semiképp nem adom el, eddig sem adtam volna,(újat,használtért? ha még egy e-80 lenne),csak bepipultam, de hallom,azokból a midikből amit robimid barátom küldött nekem, meg amit felrakott, hogy nagyon jó kis hangszer, csak valamennyi szakértelmet kíván,nemcsak zeneileg.... mert ugye nagyon sok hangszernél(pl korg pa) azt tapasztaltam, hogy a style-hez hozzárendelt hangszín már be van effektezve, ami a gw8 nál nem minden esetben sőt, alig van így, azt ugye nekünk kell,meg hát a midik... azoktól ki voltam borulva,hogy az nem létezik, hogy az ezeréves E300-ban jobban szólnak a midik, én ezt mondjuk, hibának tartom a cég részéről,hogy egy kicsit felhasználóbarátabb lehetne ez a hangszer.. bár nem tudom, egyáltalán vendéglátóipari dolgozóknak készült-e,nem valószínű.. de azért szeretjük;büszkék vagyunk rá,pedig sokan úgy álnnak hozzá,mint szegény Zámbó Jimmihez: a fél ország szerette, a másik fele meg utálta... nahát a gw.vel is így van, legalábbis az én zenész ismerőseim között... na,de visszatérve az eredeti témához, jó hangszer ez, ja,és robimidnek: steve vai, malmlmsteen,a legjobbak, de csak utánunk...persze ez csak vicc volt... de ez már egy másik történet............
Kilépett
ügyes srác ez a robimid,nem ?
Kilépett
Sőt! Szinte csak azokat használom! A World bank végéből (1578-1581), de néha beakad pár más is
Viszont általában 2-3 dobkészletet használok: pergő innen, lábdob onnan, tamok amonnan
Kilépett
Robimid,használod a world dobszeteket is az elejéről ?Nekem nem E van...
Üdv.
Kilépett
Hát igen,azok a ketron dobok
Nagyon jók a demók, robimid !!
Kilépett
Nah, úgy látom nagy itt az elkeseredés
Druszám, ne bomolj!
Az a Yamaha biztos nagyon jó kis hangszer, de ahogy én hallottam nagyon műanyag sound-ja van. Üvőlt belőle a z a jellegzetes yamaha hangzás. Főleg a dobjai olyan furcsa "yamahások"
Én speciel nem adnám oda egy yamaháért sem a GW8-at, de ez csak az én szerény véleményem. Ha mégis meg akarsz válni a gw8 -tól, akkor CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a Ketron MidJay -t ajánlom, bár az zsebbenyúlósabb masina, viszont szól mint az ítélet, és mindent tud, amit kell!
De mielőtt beleugranál egy hanxercserébe, javaslom, nézd át a fájlokat, amiket küldtem mailben, hátha rájössz a nyitjára belőle, de az is kafa lenne, ha tudnánk egyszer személyesen találkozni, és meg tudnám mutatni, hogy a leghatékonyabb. és legegyszerűbb áthanszinelni a dalokat.
Összeválogattam néhány SAJÁT "GYÁRTÁSÚ" midi file -omat, és csináltam belőle egy demo jellegű csomagot mp3 -ba, hogy halld, hogyan kell nagyjából szólni a GW8 -nak! Bár ennél még jobban is meg lehet csinálgatni, de az már elég sok macerával jár (külön MFX effektezgetés, és hasonlók).
Akit érdekel innen letöltheti:
http://data.hu/get/2827135/gw8_demo_pack.zip.html
Válasszátok az "ingyenes letöltés", aztán a "nem élek vele", majd a "letöltés indítása" opciókat!
Bár elég tetű a letöltés sebessége, de pillanatnyilag nem találtam jobbat
Ja, és ROBI: Nem Malmsteen a világ legjobb gitárosa, hanem Steve Vai !!!!
Üdv
Robi
Utoljára szerkesztette robimid (2010-08-04 02:07:20)
Kilépett
értem, nekem a cakewawlk van, ahhoz is sajna hülye vagyok(szerintem), de megnyugtat, hogy nem csak én dühöngök, csak minden zenész kollégám(yamahások),ba...tatnak,hogy szabaduljak meg ettől a szintitől,mert annyi pénzért,ammennyiért ez elmenne, már tudnék venni min 1500-a Yamahát, ami állítólag sokkal jobb,mi a véleményetek ,mit csináljak?
Kilépett
Szia,szerintem midit jól belőni hozzá csak Sonar-al lehet (esetleg Cubase),mert előbb-utóbb kezedben marad a dial és a finomításokat hangszerben végezni.
Sokkal gyorsabb is..
Én leginkább a pergők miatt dühöngök néha,de ebben az árkategóriában kompromisszumot kell kötni,ha jobbat akarsz min. egy százast még rá kell dobni és elölről kezdeni az ismerkedést egy másik márkával:)( ha nem volt előtte már) vagy valami használt.
Üdv
Kilépett
sziasztok, hát nem tudom ki hogy van vele,nekem 1 éve van meg ez a gw8, és azóta nem vergődtem zöldágra a midikkel, ti mit csináltok,hogy jól szóljon, mert én akárhová tekergetem, ez egy rakás fos így,én a hangszeren belül próbálom kicserélni a hangszíneket,kis effekt stb,de nem hogy jobb, egyre szarabb, kétségbe estem,hogy rossz választás volt, ez nem vendéglátós hangszer, szerintem, ha tudtok valami okos megoldást a midire,hogy mit csináljak, kérem osszátok meg velem, vagy az lenne az okos megold. ha gyorsan megválnék tőle?
Kilépett
Helló!
A cimbalom hangszín egy speciálisan a GW-8-ra fejlesztett történet, ezen hangszeren kívül ezt csak a Prelude-ben lehet megtalálni.
Kilépett
Üdv.!
Nagyon tetszik a gw8 cimbalom hangszíne, de most cserélem le egy fantom x7-re és nem tudom hogy abban benne van-e! Biztos ami biztos alapon kimenteném de nem tudom hogy kell és hogy egyáltalán lehet-e.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: Sempi
Kilépett
robrtzenesz!
Legutóbbi mailben elküldtem a számom!
Hívj fel, mondok egy okosságot az ilyen esetekre!
Üdv
Robi
Kilépett
gondolhatjátok mekkorát szívtam... bár az önkormányzat jelentette hogy a javítási díjat állja.reménykedek nagyon be vagyok tojva.. robimid neked köszi az együttérzést,frankó srác lehetsz,egyszer berúgunk...
Kilépett
húúúúbazzzzzz....
Attól tartok csere lesz.... bár ne legyen igazam
Kilépett
sziasztok,nagyon nagy gondom van. a gw-ba beleesett az eső.... a gombok működnek,de a kijelző elmosódott,pontok jelennek meg,mit tegyek? szervíz,vagy várjak,hátha
szárad?
Kilépett
Sziasztok,egy kicsit elakadtam... cakewalk expresszel hogyan lehet hangszíneket kicseréni,meg mit kell megnyomni hogy bejöjjön az az ablak...köszi
Kilépett
Küld el a hangszer gyári számát és a postai címedet mailben a b.jozsef@rolandee.hu címre és intézzük a dolgot.
Kilépett
Üdvözlök Mindenkit!
A nevem Balla László!
Gyímesközéplokon élek Erdélyben, ez a történelmi Magyarország utolsó faluja. A napokban jutottam hozzá egy GW-8 -hoz. Sajnos itt nem jár hozzá magyar nyelvű gépkönyv. Ebben kérek segítséget!
Előre is köszönöm!
epikeia@freemail.hu
Kilépett
Csavar írta:
Helló.
Csak számszerűsített mixer jelenlét van.
Reverbet, természetesen
Üdv,kösz, a 64-es MFX-el jó kis pergőt csináltam
Kilépett