Roland fórum
Nem vagy belépve.
Nem ugyanaz a két dolog,a vst egy plug-in,amit sequencer programokban tudsz használni,a yamahát pedig alapértelmezett midi lejátszóként tudod beállítani a windowsban, alapesetben az MS GS sw szinti helyett.
Felteszem valahova az xg-t,aztán elküldöm a linket a mailodra,de csak holnap tudom.
Kilépett
értem,hát egy elég gyengusz laptopról nyomom a midit p3-as,mert egy drágább készülékbe ontse bele a piát a vendég?.... ment is szépen egészen az elmúlt napokig,azt gondoltam hogy hangkártya gond van,meg aki ért ehhez a vst szoftwerszintihez,legyen szíves mondja már meg,hogyan lehet megcsinálni azt,hogy kicserélem ha hangszíneket,meg effektezem,úgy maradjon... mátrix64-től kérdezem hogy tud-e 1 linket ahonnan leszedhetném azt a yamaha szoftszintit...nagyon köszi,kib...rendesek vagytok..
Kilépett
robrtzenesz írta:
Ismét akadt 1 problémám,bár nem kifejezetten gw8,de ha tudtok segítsetek.. laptopot használok midik lejátszásához,van basco karaoke meg fent van a gépen a virtual sound canvas,és van amikor akadozik a lejátszás,vagy kicsit megugrik,mit tegyek?
A "közkézen" forgó canvas-al elég sok stabilitási probléma van,meg az sem mindegy milyen erős a géped mert ugye ez egy szoftveres szinti.Nálam például ha Cubase-ben használtam váratlan reseteket okozott.A yamaháé stabil,s-yxg50 vagy 100,nem tudom pontosan mert nem a saját gépemnél vagyok.
Üdv
Kilépett
Ismét akadt 1 problémám,bár nem kifejezetten gw8,de ha tudtok segítsetek.. laptopot használok midik lejátszásához,van basco karaoke meg fent van a gépen a virtual sound canvas,és van amikor akadozik a lejátszás,vagy kicsit megugrik,mit tegyek?
Kilépett
robimid írta:
robrtzenesz
Ha arra gondolsz, hogy hogy lehet a cakewalkban a sysex GM üzenetet kitörölni, akkor a megoldás: "View" -> "Sysx" -> "Delete"
Üdv
Robi
köszi,megpróbálom,amágy ti a midikre melyik dobot használjátok a legtöbbet?Mármint a gw8-bál,ja meg még annyit kérdeznék,hogy pl:van 1 smf aminek a dobszettjét ki akarom cserélni,de a másik dobszetten nem lábdob,pergő stb jön be,hanem nyihogás,meg vihogás... próbáltam transzponálni,az sem volt az igazi... hogy kell ezt csinálni,ha tudtok segítstek nagyon köszi...
Kilépett
Helló.
Csak számszerűsített mixer jelenlét van.
Reverbet, természetesen
Kilépett
Sziasztok,a song makeup-nál miért nincs olyan keverő típusú ablak ahol a hangerőket lehetne állítani,mint a stílusoknál ?Vagy nem találom ?
Pergőre melyik effektet javasoljátok,ha kidobom külön sávra?
Kilépett
robrtzenesz
Ha arra gondolsz, hogy hogy lehet a cakewalkban a sysex GM üzenetet kitörölni, akkor a megoldás: "View" -> "Sysx" -> "Delete"
Üdv
Robi
Kilépett
Igazából a Style Make Up-ban van lehetőség a Dob szekcióra reverbet adagolni, ha nem működik ott valami hiba van...a stílussal. Ezért írtam a szekvenszert de nem külsőt, hanem a GW-8 sajátját.
Macerás, mert: stílus > dal > hangszerelés > stílus. És igen ez azt jelenti, mintha SMF-ből készülne stílus. Nagy falat (nekem pölö ).
Kilépett
tehát a gw8-on belül a stílus dobhangszíneire nem tudok adni pl:reverb effektet? sőt semelyik hangszínre? at szeretném még kérdezni,hogy csavar írta,szekvenszerrel csináljam...a stílust? mert a midi az oké,de nem tudtam lehet stílust is áthangszerelni,nekem cakewalk expressz van,(szintén robimid jóvoltából),azzal is lehet,ja,ha már itt tartunk,azt meg tudnátok mondani,hogy a cakew.al a gm alapértelmezést pontosan hogyan lehet törölni?(hogy a gw8 hangszínei szólaljanak meg ha visszarakom a hangszerre a megcsinált dalt)?
Kilépett
Sziasztok!
@robrtzenesz: jól írtad, de választhatod a szekvenszert is, bár az egy időigényesebb és bonyolultabb feladat. plusz oda-vissza konvertálás is meló...
@Atosz1208: az exportálást egy teljesen üres (újraformázott) memóriára tedd, így elkerülöd a védett (vagy nem korrekt) tartalmak felülírásából adódó gubancokat (remélem "csak" ennyi a gond!)
...és amit matrix64 mond az sem elhanyagolandó
Kilépett
Szia !
Próbáld meg először a cakewalk-al rendbe tenni a midit,kiszedni a hangszer számára felesleges dolgokat : NRPN,sysexek..át hangszínelni,mert itt egyszerűbb és utána betölteni.Kicsit több meló,de biztos.
Üdv
Kilépett
Sziasztok!
Volna egy kérdésem! Roland Prelude v.2.0 szintit használok! Betöltöm a memóriájába a midi anyagot! Felhangszerelem, beállítom, stb, kimentem! Visszahallgatom! Pár nappal később újra meghallgatom de addigra már széttördelte a midit a hangszer! Miért van ez? Ha valaki tudna nekem segíteni megköszönném! Már többször előfordult! Kicsit kellemetlen, mikor élesbe megy a dolog!
Üdv:Atosz!
Kilépett
sziasztok,ismét van 1 kérdésem:nyomtam a hangszerbe stílusokat(robimidnek ezúton is köszi),ugye át kell hangszerelni,azt is tudom,csak a dobot lehet -e effektezni(pl.zengető),mert a make up.on hiába adom rá,semmi érdekes változás,bár a midiknél is ezt tapasztaltam,de ott ugy oldottam meg,hogy mfz zengető a 10-es csatornára,és kész..na stílusoknál lehet-e ilyet csinálni? köszi a választ...
Kilépett
Üdv!
Próbálta már valaki a 71-74-es kontrollokat a Sonar-ból?Nálam nem reagál rá a
gw.Látom a linkelt cubase eszközkezelőbe is beépítette a készítője.
Kilépett
Sziasztok !
Régebben belinkeltem már ezt a román oldalt,tag is lettem,de mindig variálnak
a letöltés engedélyezéssel .Valaki esetleg le tudná tölteni ezt a fájlt és megosztani ?:
**http://clape.ro/download.php?view.11400**
Kösz !
Üdv
Kilépett
Vannak Rolandosok,Korgosok,Yamahások... mindenkinek más hangzásvilág tettszik,ez így is van jól.De szerintem ennyi pénzért,ez a hangszer vetélytárs nélküli,csak tökölni kell vele.. de aztán...
Kilépett
Köszönöm a segítséget,nagyon királyok vagytok!Esetleg ha tudnátok küldeni egy pár mulatós,ill. hallgatókhoz való style-t megköszönném.Egyébként meglepően okos gép.Nekem már jó pár éve Korg-jaim vannak,azoknak a hangzásától messze van,de viszont a gw8 összes funkcióját kihasználhatom,ellentétben a Korg számtalan kütyümütyüjével.A hangszínek szerkesztésébe még nem merültem bele,de kíváncsi vagyok mit lehet kihozni belőle.A Korggal is eljátszottam egy-két hónapot,amire igazán ütős user bankokat varázsoltam rá.
Kilépett
ha nézegeted ezt az oldalt,fogod látni,én hogy jártam,már most cseréld le a 4g pendrive-ot 2 gigásra, adtak a géphez 1 cd-t, amin rajta van egy playlist editor nevű szoftwer,azt használva fogja látni a géped a dalokat... a midit teheted nélküle is egyből,csak azt a SONG mappába kell másolni,majd a gw8-ba importálni.. ott a song gomb megnyomásával lesznek elérhetők a midik,bemásolja,a gép a memóriájába,max.200 midit képes tárolni. a 2 gigás pendi meg azért ajánlatos,mert a 4gigásról nehezebben fogja beolvasni a dalokat,eltelhet 1-2 perc is(főleg a 250-ik dal után),2gigással 2 másodperc... nem mindegy. üdv
Kilépett
Sziasztok!Nemrég vettem egy gw8-at,nagyon jó kis cucc.De!Vettem hozzá egy 4G-s pendriveot megformáztam,töltöttem rá 3 midet,3 mp3-at,és nem látja őket a gép,pedig rajt vannak.Mi lehet a hiba?
Kilépett
robrtzenesz!
Nagyon szivesen!
matrix64!
Én, mikor megjött a hangszer, kicsomagoltam, kipróbáltam a legfontosabb hangszineket, pár stílusba belehallgattam, és tetszett. Aztán elindítottam rajta egy alap GM2 midi file-t, majd fél perc után megállítottam, kikapcsoltam, visszacsomagoltam, és mondtam, hogy másnap viszem is vissza
Aztán egy óra múlva megint előszedtem, és elkezdtem átírni egy dalt, majd lássanak csodát ... azóta is imádom ezt a hanxert
Kilépett
robimid írta:
Szia!
Én a Cakewalk legaljább 3.01 verziót használom. A system exclusive üzenetek szerkesztésén kívül midiben mindent tud, amire szükséged lehet. Nulla gépigény, egyszerű, áttekinthető felület, és ugyanúgy használja az .INS kiterjesztésű hanxín definíciós fájlokat!
Lassan tizenöt éve foglalkozom midifile-ok készítésével, ezalatt az idő alatt szinte az összes népszerű sequencer programot kipróbáltam, de az egyszerűsége miatt midire a mai napig ezt használom.
Átdobom mailben, ha gondolod, próbáld ki.
Üdv
Robi
Nagyon Köszönöm,megnéztem,ezzel talán most már boldogulok talán.. örülök nagyon,hogy egy ilyen tapasztalt csapat van itt,rengeteg segítséget kaptam,meg szerintem azok is,akik csak külső szemlélői a fórumnak,de ugyanilyen gondokkal küszködnek.(csak nem mernek kérdezni).. szóval köszike.. Robimid.
Kilépett
Sziasztok !
Érdekes hogy mennyi embernél az első gondolat ,mikor megveszi a gw8-at,hogy gyorsan túladni rajta..aztán mégis marad,én is így voltam
Meg az is hogy 30ezer felett a nézettség a témában.Gondolom akkor veszik is
Kilépett