Roland fórum
Nem vagy belépve.
sziasztok.azt szeretném kérdezni,volt már-e valakinek olyan problémája,hogy a pedrive-n tárolt anyagot kb a 200-ik dal után nagyon sokára inditja el. próbáltam már mindent,a dalcimeket leröviditettem,elötte megformáztam a gw8-al stb. ha valaki járt már igy kérem segitsen...köszi
Kilépett
Prazo írta:
Sziasztok!
"Már megint belefutottam valamibe...
Azt tapasztalom, hogy külső sequencerről használva a ch16-os
sávon nem tudok csak GM hangszíneket beváltani.
Van valakinek hasonló tapasztalat?"
Szia Prazo!
Én is találkoztam a problémával, de csak néhány fájlnál.(CH15, 16)
Hosszas kínlódás után sem sikerült rájönni az okára. Ugyanazt a fájlt pendrive-ról beolvasta GW hangszínen, laptopról csak GM-ben. Próbáltam Cakewalkkal, VanBascoval, de külső meghajtóról, nem működött. Szerintem - mivel csak néhány midinél jelentkezett - a fájlnál kellene keresgélni, bár nem tudom hol...
Üdv.: Gabi
Kilépett
Sziasztok! Szeretnék tenni egy helyesbítést, múlt hét pénteken tettem egy bejegyzést gw8 problémával kapcsolatban. Akkor hirtelen méregtől indíttatva egy kicsit más szemmel nézve a helyzetemet olyan megjegyzést tettem a Roland East munkájával kapcsolatban, ami úgy érzem nem volt eléggé megalapozott. Azóta viszont azt tapasztaltam, hogy mind a szerviz dolgozói, mind pedig Tóth Csaba úr megpróbálnak minden lehetséges szálat megmozgatni annak érdekében, hogy a problémámat orvosolni tudják. Bízom benne, hogy sikerül a hiba végére járni és újból használatba vehetem a hangszert. Ezúton szeretnék elnézést kérni Tóth Csabától és a szerviz dolgozóitól a bejegyzésben foglaltak miatt.
Tisztelettel: Enyingi Tibor
Kilépett
Üdv mindenkinek!
Az utóbbi időkben sajnos nem tudtam nagyon aktív lenni itt a fórumon, de örömmel látom, hogy az élet nem állt meg!
Kilépett
lackogw írta:
Nagyon köszönöm Bartizen a segítségedet nagyon sokat segítettél köszönöm!!!!!!!!Üdv lackogw
Örülök, hogy segíthettem. Én is sokat tanultam ezen a fórumon. Sok mindent köszönhetek a fórumozóknak...
Kilépett
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!! Közben sikerült nagy nehezen megegyezni velük, hogy elviszik és megnézik! Remélem megtalálják a problémát! Amúgy szerencsére tegnap sikerült több felvételt is készítenem videokamerával a hibáról. Még egyszer köszi a segítséget!!
Kilépett
Nagyon köszönöm Bartizen a segítségedet nagyon sokat segítettél köszönöm!!!!!!!!Üdv lackogw
Kilépett
Sziasztok üdv Tibi!
nekem is volt hasonló problémám,hogy játék közbe "hamiskásba" ment át......
énnekem a modulation kar mozdításával orvosolódott a probléma....
esetleg hátha segít,egy ötletnek!
üdv Csordi
Kilépett
Tibi73!
Nekem a GW8 mellett van egy RS5 (szintén Roland), amivel ugyanez volt a problémám, hosszú huza-vona és terelgetés után (azzal próbált érvelni, hogy "nem rendeltetésszerűen volt használva a pitch bender" (???!!!)), sikerült meggyőznöm Kui Istvánt, a Roland szervízvezetőjét (mellesleg Ő az egyetlen ember ebben az országban, aki hivatalosan belenyúlhat egy garanciás Roland hangszerbe), hogy nem kicsit gáz ez a jelenség, és tényleg nem szórakozásból rángatom! Megjegyzem ugyanez a tipus, de legalábbis ugyanilyen elven működő típus van a GW8 ban is. Szerencsére a GW8 nál eddig nem jelentkezett hasonló hiba. Akkor nekem kicserélték a komplett bendert, de azóta néha még mindig jelentkezik hasonló hiba, úgyhogy nem zárnék ki egy esetleges software hibát sem! Én azért még megpróbálnék egy software frissítést, és ha nem változik a helyzet, akkor (persze csak ha még garanciális) addig ütném az asztalt, amíg meg nem javítják!
Remélem sikerül előbbre jutnod!
Üdv
Robi
Kilépett
Üdv Tibi73!
Nekem a leírtak alapján én modulációs kerék hibás működése a legvalószínűbb!
Ezt ki lehet próbálni úgy, hogy csinálsz egy olyan performance-t amiben
a Menu/Perform Tone Edit/ PitchBend Range értékét 0-rta állítod (majd elmented).
Ha csak ezt a Performance-t használod tesztelésképpen és minden szépen szól, akkor biztos hogy a pitc bend kerék sz***kodik.
(Ez egyébként csak egy potméterből áll, ami viszonylag könnyen cserélhető)
((feltéve hogy lehet hozzá kapni azonos értékűt))
Szerintem a szervízben ezt meg tudják csinálni.
Én a helyedben csináltam volna egy pár audió felvételt a jelenségről
hogy a szervízben hallják, hogy miről is van szó!
Remélem sikerül megoldani a problémát!
Kilépett
Sziasztok!
Már megint belefutottam valamibe...
Azt tapasztalom, hogy külső sequencerről használva a ch16-os
sávon nem tudok csak GM hangszíneket beváltani.
Van valakinek hasonló tapasztalat?
Kilépett
Korrekt. Kiegészítésképpen: a stílusok kiterjesztése .STL, vagy .STH legyen.
Kilépett
Szia! A pendrive-ot megformázod a GW8-ban, majd a PC-be visszadugva a Pendrive-on lévő STYLE mappába egyszerűen áthúzod a stílusokat. A konvertert igazából nem is használom mert nem is tudtam kezelni .
Kilépett
Valaki segítene nekem hogyan kell gw8-ra új stílusokat feltölteni userba mert sehogy sem jövök rá azt tudom hogy stylekonvertel kell de nem tudom hogyan,segítségeteket előre is köszönöm!
Kilépett
sziasztok!ha valakinek lenne ideje és türelme,legyen szíves írja le hogy hogy kell elvégezni a gw-8 frissítését....
addig jutottam,hogy letöltöttem a frissítést
előre is köszönöm üdv csordi
jah és még annyi,én is szenvedtem a pendray-val:lejátszotta a midit és az mp3-at is,csak amikor ki akartam menteni a gw-ből az elkészített song-ot
sehogyse akarta elvégezni.... 4 gigás volt és ezt nem jól kezelte..... a 2 gigással tökéletesen működött... csak érdekességként,jó ezt szem elött tartani!
Kilépett
Természetesen elég, nincs is több kérdésem
Kilépett
Csavar írta:
Ugye a PC Din (vagyis szabvány MIDI csatlakozó) esetében két csatlakozás van a PC-n is, mert csak úgy teljes a MIDI-kör!?!
GW-8-nál is MIDI In és Out is!
Csak a biztonság kedvéért kérdezem.
Nekem csak Pc -> Gw8 irányú összeköttetésre lett volna szükségem,
ezért csak így próbáltam. Szerintem SMF lejátszáshoz ez is elég.
Nem de?
Kilépett
Ugye a PC Din (vagyis szabvány MIDI csatlakozó) esetében két csatlakozás van a PC-n is, mert csak úgy teljes a MIDI-kör!?!
GW-8-nál is MIDI In és Out is!
Csak a biztonság kedvéért kérdezem.
Kilépett
matrix64 írta:
Prazo írta:
Üdv!
Nekem a gw8 a hagyományos midi portról (din) nem kommunikál
a PC-vel, csak pl. egy másik hangszerrel.
A PC-hez usb-n keresztül használom.
Nemtom, ez normális?Nincs már meg a normál midi/game csatlakozóm,nem tudom kipróbálni, de én
is ezen gondolkodtam.Az E50/60-nál ugyanis ki kellett választani hogy usb-t
vagy din portot használjon. A gw-nél ez automatikus ?Ha nincs usb csatlakozás akkor áll át dinre ?
A gw-nél nem automatikus!
Igy próbáltam:
GW Usb -> PC Usb = OK!
GW Usb <- PC Usb = OK!
Gw Din <- Másik szinti Din = OK!
Gw Din -> PC Din = OK!
Másik szinti Din <- Pc Din = OK!
Gw Din <- PC Din = No!!!
No, de ki az a elvetemült aki manapság midis hangszert
midin keresztül szeretne vezérelni?!
Mindegy! Használom USB-n!
(csak azt nem értem, hogy tesz különbséget a jelforrások között...)
Kilépett
Szerinted is eljött az idő egy kis fejlesztésre? :-) Köszi a segítséget!
Kilépett
Ez jó hír.
Tulajdonképpen már nem a PC-hangja szól és ez a lényeg.
Jó munkát!
Kilépett
Köszi! Kipróbáltam , hogy a hangkártya helyett a gw8-ra küldöm a jelet, azt állítottam be kimenetnek. Érdekes, ott meg tökéletesen szól....
Azért köszönöm.
Utoljára szerkesztette bartizen (2010-03-22 14:12:04)
Kilépett
MIDI-zésre alkalmas már egy P4-es 2 GHz körüli, de audiózásra mindenképp annál nagyobb ajánlott. Sonar 8 esetében pedig a P4 éppen hogy elegendő a futtatáshoz, de munkára már nem alkalmas.
Kilépett
Köszi! Kipróbáltam ASIO-val is de semmi....
Egyébként milyen az "ideális" konfiguráció?
Kilépett