Roland fórum
Nem vagy belépve.
Szia Csavar!
Érdeklődöm, hogy az 1194-1676 között lévő hangszínek listáját hol tudom letölteni?
Köszi
Kilépett
Kis segítség
http://www.roland.com/products/en/GW-8/specs.html
(tömörítve: User Memory Styles: 100, Songs: 200 )
Jó munkát!
Kilépett
Tiszteletem!
Ha valaki már tudja: a song könyvtárnak mennyi a kapacitása? / Már, mint a GW 8-ban./
A midi-ről song /edit/ song-ról- midi valahogy nem jön össze./pro audio 8 /
Gépen belül nagyon ok.
De meddig lehet töltögetni.?
Előre is köszönöm.
pollux
Kilépett
Szia!
Köszi! Akkor marad, a két kisebb pendrive.
Üdv
Kilépett
Szerintem két kisebb, mint egy nagy. Csere sem olyan nagy ügy szerintem, de MIDI fájlok esetében nem hiszem, hogy nem lenne elég a 2gigás.
A lassulást egyértelműen az okozhatja, hogy nagyobb területet néz át egyidejűleg. Rövidebb fájlnevekkel biztosan nyerhető idő bármilyen pendrive esetében (indexelés).
Talán a méret és a töredezettség (FAT miatt) is összefügghet...
Kilépett
Sziasztok!
Köszönöm, a reagálást. Sajnos nem tudom, mitévő legyek, mert így 2 gigánál több anyagot nem tudok használni, mert a 4 gigás pendrive rettenetesen lassú. Csavar mit tanácsolsz?
Köszi
Kilépett
Kösz Csavar!
Ennek fényében a fájlrendszeres fejtegetésem téves út.
Üdv.
Kilépett
Üdv,
a Roland szintik is FAT-fájlrendszert használnak.
Kilépett
Sziasztok!
A pendrive-okkal a következőt tapasztaltam:
1GB- os és 4GB-OS Kingston drive-okat próbálgattam. Ugyanaz a 600 midi az 1 GB-osról gyorsabban töltődött, mint a nagyobbról. USB MEMORY PLAYER üzemmódban egymás után indítva a midiket, a 4 GB-os 1-2 mp "gondolkodási időt" kért.(És tényleg a lista végénél, mintha lassabb lenne.)
A pendrive-ok számítógéppel lettek formatálva, az 1GB-os FAT, a 4GB-os FAT32 fájlrendszerre (mivel 1 GB felett FAT-ra nem lehetett). Ha az 1 GB-osat is FAT32-re formatáltam, az is lassult.
A szintivel nem próbáltam formázni, de kíváncsiságból megnézem. ( Vajon az milyen fájlrendszert használ?)( Vagy csak én magyarázom ezzel dolgokat.)
Tény: csak midiket töltök pendrive-ről, és az 1GB-os villámgyors az elsőnél, és a hatszázadiknál is.
Üdv.: Gabi
Kilépett
Üdv
Nekem még 2 giga anyag sincs rajt, és a 2 gigás pendrive-vel úgy is működik, ahogy a tiéd, de a 4 gigással belassul. Akkor valami gondja lehet a hangszernek. Egyébként én is Kingston DT100-as pendrivet használok.
Kilépett
Na ez a normális!
Kilépett
Üdv!
Ez érdekes...
Én egy 8 gigás Kingston pendrive-ot használok, de még nem tapasztaltam ilyesmit.
Bár a magasabb sorszámú fájlok esetében tényleg lassabban tölt be, de ez csak 2-3 másodperc eltérés. Egyébként kb. 2 és fél giga adat van a pen-en, többnyire vaw-ok és mp3-ak, ezeket bekapcsolásnál 4-5 másodperc alatt olvas be (illetve, pontosabban csak a playlist-et olvassa be, a fájlokat csak lejátszáskor). Midik esetében nem tudom mi a helyzet, azokat csak a hangszer belső memóriájában tárolok, a szerkeszthetőség miatt.
Kilépett
Sziasztok!
Esetleg, ha valakinek van még ilyesmi tapasztalata megírhatná, meg azt, hogy milyen típusú, és méretű pendrivet használtok. Előre is köszi!
Üdv
Kilépett
Milyen pendrivet használsz, vagy milyet ajánlsz?
Kilépett
Ez nagyon érdekes még mindig, de hiszek Neked mivel kipróbálni nem tudom. Ha lesz alkalmam, tesztelek majd egy ilyet.
Kilépett
Két különböző típusú pendrivet is megpróbáltam, és azonos az eredmény. Mikor beteszem a pendrivet a betöltési idő is sokkal több, mint a 2gb-os pendrive-nél, azonos mennyiségű adat esetén. Lejátszáskor pedig pl az első sorszámú nótát egyből betölti, és ahogy nagyobb a sorszám, úgy lassul le, és pl mondjuk a 200.-nál már majd egy perc, míg elindul a lejátszás. Ugyan ez egy 2gb-os pendrive-vel egy villanás.
Kilépett
Helló,
érdekes felvetés, de nem látom reálisnak.
Ebben az esetben a pendrive mérete nem kéne, hogy domináljon, mivel a fájlok számának mennyisége a korlátozott.
Esetleg teszteld le számítógépen is, nincs-e valami probléma a lassabb pendrive-al.
Kilépett
Szia Csavar!
Mi lehet az oka, hogy ha egy azonos méretű anyagot pl:2gb pendriver-ről töltöm be sokkal gyorsabb a hangszer, mint pl egy 4 gigással. A pendrive típusa azonos. Ez esetleg pendrive miatt lehet? Milyen típust használjak szerinted?
üdv
Kilépett
Igazából archiválni
Kilépett
Üdv,
de arra gondoltam, hogy összekészít egy kedvenc hangszíntárt és exportálva mint performance áttölthető.
Az import menüt kiválasztva a sound/system is behozható!
Kilépett
Szia Csavar!
Ezt a hang exportot hogy érted? nem csak performance készíthető? azt meg egyenként nem lehet exportálni sem importálni... sajnos.
Üdv,
Balázs
Kilépett
Üdv!
Abból kell gazdálkodnod, amit a hangkészletben találsz.
Ellenben, ha van ismerősöd aki készít hangokat és kiexportálja neked a saját GW-8-asából, te importálhatod a sajátodba. Persze az is a meglévő hangszínek valamilyen variációja lesz
Kilépett
Sziasztok !
A kérdésem az lenne, hogy hangszíneket (hammond, rhodes) valahonnan lehet-e letölteni GW-re, vagy a "gyári" készletből kell gazdálkodni.
Nem keveslem, csak szeretnék más hangszínt is kipróbálni, ha lehetséges.
Előre is köszi a segítségeteket !
Kilépett