www.rolandee.hu

Roland fórum

Nem vagy belépve.

#1 2010-03-01 11:37:13

Bfg10k
Tag
Regisztrált: 2010-02-27
Üzenetek: 3

Roland E-28 - General Midi használata

Üdvözletem!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Készül a kábel a szabadidőmben, hamarosan ki is fogom próbálni. Ha találok egy próbaverziós programot, akkor megtudom, hogy érdemes-e beruházni egy végleges verzióra.
Köszönettel:
Bfg10k

Kilépett

#2 2010-03-01 11:30:28

Csavar
Guru
Küldő: Roland Zenegaléria
Regisztrált: 2007-03-20
Üzenetek: 921

Re: Roland E-28 - General Midi használata

Rátölteni semmiképp és ha jól emlékszem letölteni sem lehet.
A zeneszerzéshez/szerkesztéshez érdemes szekvenszer programban gondolkozni. Vannak ingyenes és jó minőségű megvásárolható stúdió programok is. Nálunk (zenegalériában) már 10.000. Ft.-ért is kapható zeneszerkesztő szoftver. Ezzel és a korábban említett midi-kábellel (vagy MIDI interfésszel) összeköthető és alkalmas a zeneszerzésre.

Jó munkát!

Kilépett

#3 2010-02-28 10:21:58

Bfg10k
Tag

Üdözletem!
Köszönöm a segítséget, rajzot töltöttem, összekeresgélem hozzá az alkatrészeket és többet látok, ha össze is kötöm a géppel a szintit. Még esetleg arra lennék kíváncsi, hogy milyen programokat tudok használni, amik kezelik a szintetizátort. Illetve dobstílusokat találtam az Interneten, ezeket rá tudom tölteni az eszközre? Valamint a meglévő stílusokat le tudom róla menteni?
Köszönettel:
Bfg10k

Kilépett

#4 2010-02-27 11:03:09

Csavar
Guru
Küldő: Roland Zenegaléria
Regisztrált: 2007-03-20
Üzenetek: 921

Üdv,

MIDI-kábel forrasztása független a hangszertől, mert az szabvány. Érdemes rákeresni a neten, található hozzá segítség.
Ellenben a hangszer memóriája nincs összefüggésben azzal, ha számítógépen fognak elkészülni a dalok, mivel a hangszer csak a hangszíneket fogja szolgáltatni, minden más narad a számítógépen (midi fájlok).

Kilépett

#5 2010-02-27 07:27:18

Bfg10k
Tag

Üdvözletem!
Kaptam egy Roland E-28 típusú szintetizátort, de teljesen laikus vagyok a szintetizátorokhoz. Eddig a game portot nem is használtam semmire. Tudtam, hogy szintetizátorok csatlakoztatására való illetve, ha jól tudom analóg joystick csatlakoztatására. A kérdésem az lenne, hogy ennek a szintetizátornak milyen midizhető paraméterei vannak? Például mekkora a memória benne, ahol a midiket tárolja? Hogyan lehet rátölteni? Milyen program kell hozzá? A kábel rajza megvan, műszerész vagyok, összedobom gyorsan, ha a program is rendelkezésre állna... de sajnos fogalmam sincs, hogy mit tudok kezdeni vele. Esetleg, ha valaki tudna segíteni, legyen szíves pár szóval megmondani nekem a fenti dolgokat.
Köszönettel:
Bfg10k

Kilépett

Fórum lábléc