Roland fórum
Nem vagy belépve.
Köszönöm a tel. hívást, probléma sikeresen megoldva!
Üdv.: zenezoli
Kilépett
Szevasz Joe!
Köszönöm a reagálást, de én is szivesen hívlak!
Tel.számom: +36 30/238-35-16
Üdv.: zenezoli
Kilépett
Szia Zoli!
Ha email-ben megadsz egy telefonszámot felhívlak és talán egyszerűbben megbeszélhetjük a témát.
Üdv,
Joe
Kilépett
Sziasztok Dream Team!
Egy kérdéssel fordulék hozzátok:
Régebbi hangszereim G1000 Zip et Zip-re másoltam,--működött...
VA-76 már szám.gépről Roland DataBase Managerrel egyszerűen átraktam a dalokat, stílusokat, működött...
Discover5 és E-60 van, a RDBM mégsem működik.
Már ott elakad a mutatvány, hogy biztonsági mentés érdekében másolatot készítenék a memory kártyáról.
Ha megnyitom a programot, a másolás ikonnál még mindíg "inzert from zip" áll.-talán ez miatt nem megy? vagy....?
Csak a song mappából tudok Pc-re másolni ömlesztve, de akkor ugrik a könyvtárazás!
Ha Pc-ről ömlesztve visszamásolok a RDBM-be, ott Könyvtárazom, visszatolom a memory kártyát a hangszer nem ismeri meg.
Akkor most mi van?
Esetleg van valami konkrét progi amivel kompatibilis a hangszer?
Valami okosságot írjatok Roland fórumba v. légyszi a zenezoli@vipmail.hu-ra
Előre is köszönöm,
Üdvözlettel: Czene Zoltán
Kilépett
Helló,
akkor már nem írom be
Viszont erről a cd-ről érdemes biztonsági másolatot készíteni! Vagy trezorban tartani
Kilépett
Sziasztok. Közben sikerült megoldanom a problémát. Letöröltem az összes mappát és a gyári cd-röl visszamásoltam, most már müködik.
Kilépett
Üdvözlöm, segítséget szeretnék kérni. A Roland e-50-el, olyan problémám lépett fel, stílusokat másolgattam floppyról a hangszer belső memóriájába(még nincsen cf-kártyám). Elég sok stílus volt, van a hangszeren és midi is. Ezért amit nem használok azokat törölgetem is. Mikor 2-db-stílust akartam törölni egyszerre,el kezdte törülni,50%-nál megállt és utána nem csinált semmit csak állt. 3-percmulva megelégeltem és ki,illetve bekapcsoltam a hangszert. Mikor rányomtam hogy megnézzem kitörölte-e azt látom,hogy az összes stílusnak eltűnt a neve illetve minden második stílus helyére kiírja "ingMy Favorites" ugyan úgy megmaradt a 25-oldal(mikor a Page)-el lapozom. Mikor rányomok egy stílus helyére akkor ezt írja "Style not found",ha törölni akarom egyesével a stílus helyeket (mivel ugye nevet nem ír hozzá) disk error-t ír,ha mindet egyszerre akkor törölni, kijön a kis csík és a elkezd számolni meg is csinálja 100%-ig de nem történik semmi. Az az érdekes számomra, hogy a stílust amit még napokkal ezelőtt elmentettem egy dalhoz a MUSIC ASSISTANT-ban ott müködik,de mikor megakarom keresni a stílust user-ban ott meg semmi. Mikor PC-vel összekötöm ott kiírja a stílus neveket. Már mindent kipróbáltam, letöröltem pc-vel,vissza másoltam, op.rendszert frissítettem usb-nkeresztül, de semmi eredmény. Kérem segítsen,hogy mi lehet a gond. Válaszát előre is köszönöm.
Kilépett
Szia! Köszönöm a segitséget.
Kilépett
Csak számítógépen látni a megformázott kártya mappáit. De kártyaolvasóval, ne hangszeren keresztül!!
De azért jobb lenne, ha egy gyakorlottabb emberke csinálná. Esetleg bevinni egy Rolandos hangszerboltba.
Kilépett
Köszönöm a segítséget.Még azt kérdezném, hogy mikor megformáztam a cf-kártyát akkor hol látom a Update mappát? Ezt csak pc-segitségével fogom látni,ugye? Tehát először megformázom a cf-kártyát a hangszerrel, usb-vel összekötöm a hangszert a totalkommander-ban megkeresem az Update mappát és bemásolom az sys-fájlt. Ha így csinálom jó lesz?
Kilépett
Így igaz. CF, vagyis Compact Flash - memória kártya.
dominik írta:
Szia. Köszi a segitséget. Neharagudj, hogy ennyit értetlenkedek de még ilyet nem csináltam. A cf-kárgya az az ugye, amit a hangszer hátuljába lehet tenni amire a stílusokat is lehet másoni,igaz?
Kilépett
Szia. Köszi a segitséget. Neharagudj, hogy ennyit értetlenkedek de még ilyet nem csináltam. A cf-kárgya az az ugye, amit a hangszer hátuljába lehet tenni amire a stílusokat is lehet másoni,igaz?
Kilépett
Hello!
Az E-50-nel meg kell formatálni egy Cf kártyát és az ezáltal keletkező Update mappába bemásolni az “E-50 OS version 1.11.zip” fájl kicsomagolásakor keletkező “.sys” fájlt. A memória kártyán min 6 MB helynek kell lenni. A hangszer hátulján lévő Internal Memory Protect kapcsolót Off-ra kell állítani.
1. Tartsd lenyomva a [DISK&MEDIA] gombot miközben bekapcsolod az E-50/E-60-t.
Egészen addig míg meg nem jelenik az “SYSTEM UPDATE” üzenet.
2. Nyomd meg a 8 BEAT / 16 BEAT gombot az E-50/E-60 STYLE részénél. Az E-50/E-60 el kezdi betölteni az 1.11 szofvert. Amikor elkészült, megjelenik a “Power Off and Power On again” üzenet.
Kapcsold ki az E-50/E-60, várj néhány pillanatot, majd kapcsold be újra.
Ezután már csak egy Factory Reset-et kell elvégezni és kész.
A frissítés előtt a saját beállításaidat, ha vannak és kellenek, akkor mentsd ki a memória kártyára, majd a frissítés után töltsd vissza.
Fontos, hogy frissítés közben még véleletnül se kapcsold ki a hangszert ill. ne legyen áramkimaradás, mert ellenkező esetben a készülék alaplapja meghibásodik és csak cserével javítható.
Kilépett
Szia! Köszönöm a gyors választ. Még abban kérnék segitséget ha lehetséges,hogy a hangszeremen 1.0.7-op.-rendszer található. Láttam a neten hogy van 1.11-es op-rendszer is(le is töltöttem). Azt szeretném kérdezni,hogy hogyan kell a hangszerre rátölteni?Elöre is köszönöm a választ.
Kilépett
Szia Dominik,
Nincs semmi baj a hangszerrel, az E-50 monochrom kékes-szürke színű kijelzővel rendelkezik, tehát nem "igazi" színes LCD-vel, mint például az E-80.
Üdv:
Gabesz
Kilépett
Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni. Használtan vásároltam egy Roland e-50 et(teljesen karcmentes, 2-éves hangszer). A használati utmutatója szerint, szines a képernyóje, az enyémnek csak szürke. Csináltam a hangszeren gyári visszaállitást,de ném értem el vele sikert. Azt szeretném kérdezni,hogy belehet valahogyan állitani,hogy szines legyen a képernyö vagy hibás a hangszer? Elöre is köszönöm a válaszotokat.
Kilépett
Üdv !
Próbáld meg a G70-ét:
http://roland-arranger.com/index.php?op … &id=34
Én is kértem már kb. egy éve ,akkor sem volt
Kilépett
Használj MIDI implementációs táblázatot, sokat segít!
Kilépett
Üdv Mindenkinek!
Sonart használok a midi háttereim elkészítésére, viszont néhány beállítást automatikusan el kellene végezni amikor a midit betoltom az E-60-as szintibe.
Úgy tudom hogy erre a SysEx üzenetek használata a megoldás.
Viszont, mivel a sysex gyártó specifikus ezért szükségem lenne a roland specifikációjára ahhoz hogy az E-60-asra megfelelő üzenteket írjak.
+Már vannak a szinti által lementett sysex üzeneteim is de nem tudom értelmezni őket (Tiszta hexa kód)
Ezzel kapcsolatban kérnék egy kis segítséget, hogy legalább el tudjak indulni.
Üdv.
Kiss Norbert
Kilépett