Roland fórum
Nem vagy belépve.
Köszi,
ezek az igények nem jelentkeztek másnál? Csak nekem vannak ilyen elvárásaim a hangszerrel kapcsolatban? Bocsi , csak bosszantó mert nem lenne rossz hangszer a gw8 csak sok szempontból nem felhasználóbarát. Itt az előző felsorolásomra gondolok. Marad a remény hátha meghallja a Roland
Üdv,
Balázs
Kilépett
Szia!
Egyelőre erről még nincs információnk.
Üdv,
Kilépett
Sziasztok!
Tudtok arról, hogy jön-e esetleg újabb frissítés a gw8-hoz?
Van egy pár dolog amin szerintem lehetne javítani, ha esetleg tudtok igényeket közvetíteni vagy van valami híretek...
-realtime potik működjenek song és style makeup alatt is
-style mfx-et ne csak on/off lehessen állítani, hanem arányában is
-style makeup alatt is lehessen editálni a hangszíneket
-usb-ről közvetlenül lehessen betölteni vagy menteni (tallózni) akár egyenként is styletokat és performanc -okat. Ez most egy kicsit nehézkes.
Lehet kicsit nagyok az igényeim, de ezek véleményem szerint csak szoftveres kérdések, így talán megvalósíthatóak.
Köszi!
Üdv,
Balázs
Kilépett
Sziasztok!
@Gabi: tudtommal készül és hamarosan elérhető is lesz (ha még nem az).
@szzoli: természetesen jobb, mivel a SonicCell szintetizátor és Patch alapú( négy hangszínből áll egy Patch), míg a GW-8 Tone alapú (egy Tone egy hangszín).
Továbbá a SonicCell minden szinten részletekbe menő hangszín szerkesztést biztosít.
@Hegedüs Zoltán: alapjaiban különbözik a két hangszertípus (E-sorozat és a GW).
Itt a rolandee.hu-n találsz leírást bőven, így részleteiben is össze tudod hasonlítani őket.
GW-8: http://rolandee.hu/product.php?node_id=2004628
E-50: http://rolandee.hu/product.php?node_id=2004025
De ha mást nem is, a nagy és áttekinthető érintőkijelzőt érdemes kiemelni
A főkülönbség mégis a hangforrás, míg az E-sorozat a klasszikus és megszokott Roland hangzást nyújtja, addig GW-8 már egy modernebb, szélesebb hangzásspektrumot átfogó hangforrással rendelkezik, valamint több a kelet-európai vonatkozású stílus (így a Magyar is) a GW-8E-ben.
Kilépett
Sziasztok!!!
Azt szeretném megtudni, hogy a Prelude és az E50-60 között mi a különbség? Mert az E szériások drágábban. Mi ennek az oka????
Üdv.
Zoli
Kilépett
Szeretnék venni egy SonicCell hangmodult ami a GW 8 as is használ.De meglepetésemre volt szerencsém összehasonlitani egy GW 8-at egy Korg PA 50 el.Nem volt meggyőző a GW 8.A kérdésem az a SonicCell -ben se jobbak a hangszerek mint aGW 8-ban?
Kilépett
Sziasztok!
A 2.0 verzióhoz létezik magyar nyelvű használati útmutató?
(A G-1000-ből nagyrészt ismerősök a dolgok, de néhány részlet homályos.)
Üdv.
Kilépett
Helló
Miután a dalod a User Songok közt megtalálható, válaszd ki (játszd le). Majd nyomd meg a part view gombot, azt itt megjelenő ablakban (Song track) válaszd ki a Micro (edit) funkciót és írd át a programokat, majd mentsd el (write). A hangszíneket lejátszás közben (kiválasztott Part) megváltoztatva láthatóvá válik a Micro ablakban a program száma, nem kell keresgélni
Tehát! miután lejátszás közben át lettek állítva a hangszínek, el kell menteni és nem kell a dal elejére ugrani, mert valószínűleg a GM/GS reset és a sysex üzenetek felülírnák a még el nem mentett adatokat!
Exportáld és így működni fog.
Remélem
black0412 írta:
Sziasztok! Köszönöm, hogy ennyien rajta vagytok a témán. Csavar! A hangszeremen rajta van a 2.0-ás frissítés, olvassa a dalszöveget is. De most már semmit nem értek! Semmi mást nem szeretnék, mint hogy fogok egy midi fájlt, egy-két hangszínt és hangerőt megváltoztatni ebben a fájlban, majd exportálni pendrive-ra (hogy ne a hangszer song mappáját használja, mivel az tele van már dalokkal) és pendrive-ról lejátszani a fájlt úgy, hogy a hangszer a saját hangszíneit használja. Ebben kérem segítségeteket.
üdv: Nagyzse
Kilépett
Sziasztok! Köszönöm, hogy ennyien rajta vagytok a témán. Csavar! A hangszeremen rajta van a 2.0-ás frissítés, olvassa a dalszöveget is. De most már semmit nem értek! Semmi mást nem szeretnék, mint hogy fogok egy midi fájlt, egy-két hangszínt és hangerőt megváltoztatni ebben a fájlban, majd exportálni pendrive-ra (hogy ne a hangszer song mappáját használja, mivel az tele van már dalokkal) és pendrive-ról lejátszani a fájlt úgy, hogy a hangszer a saját hangszíneit használja. Ebben kérem segítségeteket.
üdv: Nagyzse
Kilépett
Üdv Zoltán,
A G-70, E-80 és most már a Prelude és a GW-8 rendelkezik Make Up Tools-al és Song Maker-el (16 sávos dalrögzítő) is!
Minden esetben a Make Up Tools beállításai lokálisan értendő.
A memória kártya más eset. mivel az egy háttér tár mappákkal, azonnali hozzáféréssel.
A pendriveról "csak" olvas (dal esetében), mint egy Media Player és nem olyan, mint a memória kártya ebben az esetben.
Kilépett
Hello Csavar!
Én úgy tudom, mert használtam, hogy a Discover, ill. a G70 is a Make Up Tools lehetőséggel dolgozik. Jól tudom? Ott ez a dolog ugy müködik, hogy amit a pl G70-el szerkesztek meg, és rajta van a PCMCIA kártyán, azt bármikor kiveszem, és visszateszem az mindíg megtarja a beállításokat. Viszont, ha egy SMF dalt amit már megszerkesztettem a G70-re, és kimásolom hogy egy másik hangszerbe használjam, akkor az eredeti nyers SMF dalt fogja odaadni, és a beállításokat nem. Ezt a Doscover 5m modulomnál is igy müködött. Ezt jól tudom? Mert akkor a Preludenél is (szerintem) igy kell hogy müködjön, hogy a pendrive-ra kimentett Make Up Tools-al megszerkesztett SMF dal mindig a beállítottak szerint fog müködni.
Mert ez egy fontos dolog!
Üdv.
Zoli
Kilépett
Örülök!
Amúgy nem teljesen voltam én a ludas, hanem a kétféle szerkesztési lehetőség, mivel a song make up tool továbbra is csak lokálisan kezeli a hangszíneket!
De a lényeg, hogy megoldható másként is
Kilépett
Uh Csavar!!!!
Ez picit erős volt basszus. Már reményvesztett lettem ettől az infódtól.
Nehezen tudtam volna elfogadni, hogy egy ilyen hangszer ekkora hibát ejtene, hogy nem irja be magát a midibe.
De mindenképpen dicséretes, hogy utánna kérdeztél. Köszi!!!!!!
Mégis maradok a Prelude mellett!!!!
Üdv.
Zoli
Kilépett
Nos a helyzet az, hogy én tévedtem!
Béres Józsi kollégám felhívta a figyelmem arra, hogy történt egy frissítés (ez a verzió 2.0)
(vagy csak simán figyelmetlen voltam)
Kipróbáltam.
Tehát, beleírja a hangszín információkat a MIDI fájlba!
vagyis: a GW-8 és Prelude dalai (song) exportálás után is megtartják a beállításokat.
Épp ezért, kérdés black0412-höz:
-hányas verziójú a hangszered?!
Elnézést kérek, így utólag is
Kilépett
Sziasztok!!!
Hát itt most egy-két fontos dolog kiderült.
"A belső memóriában a saját hangszíneket azért lehet használni, mert ott él a hangszered speciális beállítása (Performance).
Pendrive-ra exportálva viszont újra SMF lesz belőle, vagyis csak a GM/GS hangszíneket éri el.
Tudtommal ezen változtatni nem lehet..."
Ezt bocsi de nem értem!!!
Hogy lehet az, hogy elkészitek egy SMF-t egy hangszerrel, és nem jegyzi meg ha kimásolom????
Juj, most egy kicsit meglepődtem!!!!
Nekem ez érthetetlen. Nekem most amivel a midiket gyártom, az egy Yamaha PSR S500. Ez egy semmi a GW8 vagy akár a PRELUDE-hez képest. De ha elkészitem a midit a SONAR programmal, és kimentem pendrive-ra, akkor bármikor beteszem a hangszerbe, mindigy ugy szólal meg, mint ahogy elkészitettem.
Hát most elkell gondolkodnom, mert a müsorom óriási, és nem igazán hinném, hogy van akkora belső memoriája, hogy ezt eltudja nekem tárolni. Hetente 4-5 midit kell gyártanom, és nem tudom mennyit tudnék belerakni.
Üdv.
Zoli
Kilépett
Természetes, sőt majdnem minden Roland (beépített hangszórós) hangszernél így van. Mi egy átalakítót (fejhallgatókhoz adják - kicsiből nagy csatlakozót csinál) szoktunk bedugni, az nem annyira zavaró.
Kilépett
Szia! Még egy kérdés. Hangszer Roland Prelude. Ha bedugom az erősítő, (vagy keverő) jack dugóit a hangszer output aljzatába, nem tiltja le a hangszer saját beépített hangszóróit! A fülhallgató letiltja, tehát nem szól.Ez tök zavaró. Természetes ez a prelude-nél?
Köszönettel: NagyZse
Kilépett
Szia black0412,
A belső memóriában a saját hangszíneket azért lehet használni, mert ott él a hangszered speciális beállítása (Performance).
Pendrive-ra exportálva viszont újra SMF lesz belőle, vagyis csak a GM/GS hangszíneket éri el.
Tudtommal ezen változtatni nem lehet...
Kilépett
Sziasztok!
A problémám a következő. A hangszerem Roland Prelude. Fogok egy midi fájlt, teljesen mindegy, hogy milyet, betöltöm a hangszer song könyvtárába, a dalt újra hangszerelem, elmentem és ha visszajátszom az újrahangszerelt dal szólal meg. Eddig minden oké. De ha kimentem pendrive-ra, és pendrive-ről akarom lejátszani a dalt, akkor minden beállításom és hangszínem elveszik és az eredeti (gagyi) hangszíneken szólal meg a Roland. Ha viszont ismételten visszatöltöm, minden dal az általam beállított hangerővel és hangszínekkel szólal meg.
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ha exportálom és a pendrive-ról játszom le a dalt, az én hangszerelésem szólaljon meg, természetesen Roland hangszínekkel.
Előre is köszönöm:
Nagyzse
Kilépett
Hát azt a pergős dolgot csak külön MIDI csatornán tudnád megoldani, ami egy új sáv a GW-8ban, vagyis számítógép nélkül is meglehet. Egy MFX van és az globális (16 sávra).
Ha az európaiból a latinba átteszel stílus ugyan úgy meg kell majd szerkesztgetni, mintha nem a sajátja lenne... fizikailag hiányozni fognak hangszínek - erre legalább is nagy az esély.
Kilépett
Csavar írta:
Nem tudod felvenni számítógép szekvenszerében és megnézni eventben? addig is?
Még nem döntöttem,hangszerboltban próbálgattam és ott láttam song microscope
módban.Végül is annyit szeretnék hogy a például a pergőt átdobni külön sávra és effektezni a számítógépen mivel ott sokkal gyorsabb.(lenne ha tudnám hogy kell )
Egy kicsit még tamáskodom amit írtál az E/L verzióról.Szóval ha kimentek egy stílust az E-ből ami nem használja world hangszíneket az ennek ellenére nem lesz használható az L-ben ?
Kilépett
Sziasztok!
A problémám a következő. A hangszerem Roland Prelude. Fogok egy midi fájlt, teljesen mindegy, hogy milyet, betöltöm a hangszer song könyvtárába, a dalt újra hangszerelem, elmentem és ha visszajátszom az újrahangszerelt dal szólal meg. Eddig minden oké. De ha kimentem pendrive-ra, és pendrive-ről akarom lejátszani a dalt, akkor minden beállításom és hangszínem elveszik és az eredeti (gagyi) hangszíneken szólal meg a Roland. Ha viszont ismételten visszatöltöm, minden dal az általam beállított hangerővel és hangszínekkel szólal meg.
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ha exportálom és a pendrive-ról játszom le a dalt, az én hangszerelésem szólaljon meg, természetesen Roland hangszínekkel.
Előre is köszönöm:
Nagyzse
Kilépett
Nem tudod felvenni számítógép szekvenszerében és megnézni eventben? addig is?
Kilépett
Pedig gyártja a sysexeket rendesen a song master track-ben,csak van valami
megfejtés . Kösz előre is !
Kilépett