Roland fórum
Nem vagy belépve.
Mert a General MIDI-ben (szabvány) nincs MFX. Gondolom ezért. Majd utána nézek, hátha...
Kilépett
Kösz Csavar ,de ebben a chorus/reverb-en kívül mást nem találok..nem a V2 előtti
állapotokat tükrözi ?
Kilépett
Áh, a rendszerüzenet nekem mást takar
Bocsánat...
Ami neked kell az a MIDI Implementációs táblázat!
Azt le tudod tölteni:
http://www.roland.com/products/en/_supp … ODUCT=GW-8
Remélem most már jól értelmeztem a kérésed
enigma írta:
Szia csavar ,kösz a választ . Jól értem hogy a több száz midit a hangszer sequencerében kell átszerkesztenem ha az mfx-eket használni akarom
és nem tudom számítógéppel mert a sysex üzenet szervizinformáció ?!?
Vagy totál rosszul értek valamit ?
Kilépett
Szia csavar ,kösz a választ . Jól értem hogy a több száz midit a hangszer sequencerében kell átszerkesztenem ha az mfx-eket használni akarom
és nem tudom számítógéppel mert a sysex üzenet szervizinformáció ?!?
Vagy totál rosszul értek valamit ?
Kilépett
Szia enigma,
bocsánat, elsiklottam felette
Szóval nincs átjárhatóság a Latin és az Európai verziók között. Az update után annyi történt, hogy a GW-8 kapott pár új stílust, jó pár latin van köztük.
A hangszínek verzió specifikusak és hardver függőek. (Ez még a Prelude-ra is igaz, ő is egyedi).
Rendszerüzenetekről meg csakis a szervízkönyvben szoktak komolyabban említést tenni, az pedig nem publikus, szervizdokumentáció.
Kilépett
Sziasztok!
Ha már nem adtatok tanácsot gw-vel kapcsolatban legalább árulja el valaki hol
van leírás az effektek rendszerüzenetekkel való kezeléséről.Y-hám is van ott
pontosan dokumentálva vannak ezek a dolgok, itt miért nincs ?
Köszönöm.
Kilépett
Sziasztok!
Szerintem is a GW8 az egyik legjobban eltalált szinti. Nekem az ár-minőség arány ami marhára tetszik, bár számomra másod hangszer lenne. Én Vst hangszínekkel dolgozom a színpadon, erre megfelelő hangszerem van, de mégis azt gondolom, hogy a GW8 hangszíneit belehet építeni ezek közé.
A szöveg kijelzés szerintem nem egy rossz funkció, és szerintem nem kellene függenie, hogy szinti, vagy vendéglátós. Az hogy benne van vagy nincs nem változtat a funkciónális használatán. Ezt nem bírálatként mondom, hanem inkább mint vélemény. Bár ezzel kapcsolatban is a mende-mondák elindultak, hogy a GW8 következő szoftver frissítése már tartalmazni fogja a szöveg kijelzést. Bár tudjuk azt is, hogy ...... nem zörög a harasz........ .
Üdv.
Zoli
Kilépett
Üdv,
abban igazad van, hogy a GW-8 egy nagyon jól sikerült koncepció és ezt nem mi állítjuk, hanem a vásárlóink (tényleg sikeres, legalább is itt a Zenegalériában így látom).
A szöveg kijelzés a Preludeben. Miért is?
Most akkor az én tapasztalataim alapján:
- nagy százalékban a GW-8-at nem igazán a "klasszikus vendéglátós" muzsikusok vették csak, sőt többségében nem. A hangszóró hiánya, a komor/komoly külső és a szintetizátor funkciók, valamint a szokatlanul összeállított, de profi szintetizátorokra hajazó hangszínpark. Nos ezek olyan tulajdonságok, melyek sok zenész/billentyűs érdeklődését felkeltette. Ők nem játszanak le MIDI fájlokat, a klasszikus értelemben. Nincs karaoke-zés, vagy hasonló a szövegkijelzést indokolttá tévő történet!
Pont az ehhez hasonló dolgok miatt lett Prelude és lett népszerűbb a fentebb említett vendéglátós körökben. Bele is került a 2.0 verzióval a szövegkijelzés.
Bár ez csak egy észrevétel, biztos van némi köze az események alakulásához
Kilépett
Sziasztok!
A 2.0 szoftverrel már egészen jól lehet használni a stílusokat, szerkesztés után nagyon jól szólnak a midik is (bár véleményem szerint számítógépen egyszerűbb ezt is szerkeszteni), de a lyric funkció hiánya hatalmas csalódás. Nem elég a sokszáz midi között a tárcsával manőverezni, közben lapozgatni is kéne....
Már az 1.0 verzióban is értetlenül álltam a szövegkijelzés hiányával szemben, és nagyon vártam a 2.0-át. Hiába.....
Nekem úgy tűnik (már csak ezen fórum hozzászólásainak száma alapján is), hogy kategóriájában, az utóbbi évek legsikeresebb hangszere lehetne a GW-8, és így nem értem a Roland fejlesztőmérnökeit, miért másodrendű a szövegkijelzés számukra.
Kedves Hegedűs Zoltán Barátom!
Lehet hogy csak én szerencsétlenkedem(bár nem igazán hiszem), de ha spontán szerkeszted a műsorod, a Prelude - szerintem- jobb választás, annak ellenére is, hogy a valós idejű hangszínmódosítás nála tényleg nehézkesebb.
Üdv.
Kilépett
Sziasztok!
Csak megerősíteni tudom Robi és Csavar állítását, valóban nem tud dalszöveget megjeleníteni a GW-8 VER2., viszont a Prelude VER2 igen.
Üdv:
Gabesz
Kilépett
Hegedüs Zoltán írta:
Szia Csavar!
Nem azért kérdetrem mert értetlen vagyok, hanem mert egy hangszer boltban monták nekem, hogy egy srác GW8-t most frissítették a 2.0-s verzióval és már az is tudja a szöveg kijelzést.
Akkor ez hogy lehet? :-)))
Üdv. Zoli
Szia!
A GW8 sajnos a 2.0 software-el sem tudja a szövegmegjelenítést
Üdv
Robi
Kilépett
Üdv,
nálunk is 2.0 verzió van, de nem jeleníti meg a szöveget.
Ha lehet nézd meg az a GW-8-at, mert szerintem az nem az lesz
Bocs az önismétlésért, de visszaolvasva nem voltam egyértelmű, azért írtam le 2×
Hegedüs Zoltán írta:
Szia Csavar!
Nem azért kérdetrem mert értetlen vagyok, hanem mert egy hangszer boltban monták nekem, hogy egy srác GW8-t most frissítették a 2.0-s verzióval és már az is tudja a szöveg kijelzést.
Üdv. Zoli
Kilépett
Hali !
Szeretnék egy gw8-at vásárolni,de nem tudok dönteni.Az L-es verzióban van plusz sok olyan SRX hangszín amit miatt azt választanám ,az E-ben viszont viszont ott a sok jó stílus.Kimentve tudnám ezeket használni a latinban is vagy mit tanácsoltok?
Kösz.
Kilépett
Szia Csavar!
Üdv. Zoli
Kilépett
Üdv,
mint lentebb írtam, szövegkijelzés csak a Preludeban. Pár hangszín és stílus különbség, de amúgy megegyeznek.
Kilépett
Szia Csavar!
Köszi a gyors és kielégítő választ.
Még egy kérdésem lenne, hogy ha most egy GW8 (szinpatikusabb) vásárolnék, és a 2.0-s verziót telepíteném, akkor tulajdonképpen ugyan olyan paraméterekkel fog bírni mint a Prelude, kivéve a hangszóró???
Mert hallottam olyan mende-mondákat, hogy a Gw8 belső memóriája egyes bonyolultabb midiknél nem elég, nem tudja betőlteni vagy valami ilyesmi kering, meg mégvalami, hogy a dalszövet nem jlezi ki a 2.0-s verziónál. Ebből mi igaz???
Előre is köszi a választ!
Üdv.
Zoli
Kilépett
Üdv,
jó pár különbség akad és inkább a Prelude szempontjából közelítem.
A Preludeben:
+hangszóró
+10 stílus (a verzió 2.0ben a GW-8 megkapja a Prelude bónusz stílusait - Gold sorozat)
+ több, mint 200-al több hangszín
+ szövegkijelzés arra alkalmas SMF esetében (csak a 2.0 verziótól)
A jó minőségű hangszóró és a plusz hangszínek a Prelude mellett szólnak, de a GW-8ban lévő szabályzók nagyon vonzóak lehetnek előadás közben.
Kilépett
Sziasztok!
A véleményteket szeretném kérni. Roland hangzservásárlás elött állok kettő hangszer ami képben van, az a GW8, és a PRELUDE. Hallottam ezt-azt, de ellentmondásokat is, de a ti véleményetek fogja megalapozni a döntésemet.
-Mi a különbség a két hangszer között?
-Dalszöveg kijelzést melyik tudja?
Hát igazándoból ha ezekre a kérdéseimre kaphatnék kielégítő válaszok, akkor biztos lennék abban, hogy melyiket válasszam.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv. Zoli
Kilépett
Tényleg benéztem
Kilépett
Sikerült!!!!! Örök hála! KÖSZÖNÖM a segítséget
Tisztelettel Nagyzse
Kilépett
Üdv!
Kilépéskor nem arra kérdez rá, hogy mentse-e, hanem, hogy biztosan kilép-e mentés nélkül...(Minden apó változtatásnál megkérdezi ezt a gép mikor kilépünk az adott módból)
A beállítás/szerkesztés után meg kell nyomni a "write" gombot a mentéshez és csak utána kilépni. (Megjegyzem, ha már elmentettük a songot vagy stílust akkor nem kérdez a gép semmit kilépéskor, innen tudjuk, hogy nem vész el a munkánk.)
Kilépett
Sziasztok!
Lehet hogy valamit rosszul fogalmaztam. Az SMF fájlokat amikor importálom, a hangszer alapból a song mappába menti. Én itt próbáltam állítani a csatornák hangerején. Kilépéskor rá is kérdez, hogy mentse-e, és hiába nyomok rá az enter gombra, ha visszahallgatom, akkor ugyanúgy az eredeti beállításokkal indul. Ezért gondoltam, hogy PC-n kellene valahogy megoldani, és utána importálni a hangszerre. Ebben kérném a segítségeteket.
Köszönettel: Nagyzse
Kilépett
Ez nagyon rossz hír!
Sajnos akkor az egyik (remélendő, hogy csak 1!) stílussal baj van. Neked kell megkeresni, hogy melyik az és orvosolni a hibát, hogy tudjon exportálni.
robimid írta:
Csavar írta:
Próbálj meg egy új (másik) pendriveot. Formázd meg a GW-8 al és exportáld ki arra... hátha a memóriamodullal van baja.
Próbáltam 2 pendrive-val is, ugyanaz az üzenet
Kilépett
Amennyiben a SMF-et importálod a Songok közé - hozzányúlhatsz és elmenthetőek lesznek a beállítások, mint Song. Ezután exportálható SMF-ként. Próbáld ki, hátha segít.
black0412 írta:
Sziasztok!
Roland Prelude-vel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Feltöltöttem a midi fájlaimat a hangszerre. (2.0 frissítéssel a dalszöveget is olvassa) Észrevettem, hogy a hangszínek hangereje nagyon eltérő. Ha hangszeren állítom a sávok hangerején, akkor a hangszer nem menti el a változtatásokat. Olyan programra lenne szükségem, amivel PC-n beállítom a sávok hangerejét és visszatöltve a hangszerre már a változtatásokkal szólal meg.
Ebben kérném a segítségetek.
Köszönettel: Nagyzse
Kilépett