Roland fórum
Nem vagy belépve.
Van itt bent a Zenegalériában. Ára: 11.500.- Ft.
Kilépett
Gabesz írta:
javaslom Neked a BCB-30-at, amibe 3 kompakt pedál belefér, és benne van egy kis hármas tápelosztó kábel, melyre rá tudsz dugni egy PSA adaptert.
Köszi a segítséget és a tippet!
Azt meg tudnád-e esetleg mondani, hogy ilyen Boss BCB-30 pedáltartó van-e a Radnóti utcai Rolandban, ha igen, akkor mennyi az ára?
Köszi!
Kilépett
Igen használható, akár 3 BOSS pedál is simán elmegy egy PSA adapterről. Kifejezetten ilyen tápelosztó kábel nem kapható, javaslom Neked a BCB-30-at, amibe 3 kompakt pedál belefér, és benne van egy kis hármas tápelosztó kábel, melyre rá tudsz dugni egy PSA adaptert.
A másik megoldás a háztáji forrasztgatás.
üdv:
gabesz
Kilépett
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy Boss PSA-230P adapterrel lehet-e működtetni két effektpedált egyszerre (BF-3, ODB-3) vagy mindkét pedálhoz kell külön adapter? Nem az effekttartó dobozos megoldásra (PCS-20A) gondolok, hanem azon felül...megoldható-e, és ha igen, milyen kábel vagy egyéb kiegészítő kell hozzá?
Előre is köszi a segítséget!
Kilépett
Sokszor, sok helyen lett már hangsúlyozva:
ha nem a gyári adaptert -abból is csak a javallottat - használjuk, a hangszerben komoly meghibásodás léphet fel!
Kilépett
Előfordul, hogy a hangszerhez nem a gyári adaptert használjuk, hanem egy univerzális adaptert. Érdemes odafigyelni, mert az, hogy odakapcsoljuk, ahány voltot igényel a hangszer rendben is van, de sokszor az amper figyelmen kívül marad. Így vásároltam én is egy hangszert. Eredeti roland tápot adtak hozzá, de furcsa volt, hogy nagyon melegedett. Ellenőriztem, hogy a gyár melyik tápot ajánlja hozzá, és kiderült, hogy: 12V 3.5A szükséges hozzá. Amivel használtam, az meg 12V 500mA volt...
Kérdésem is van: sokszor az ampert nem vesszük figyelembe, csak meglegyen a feszültség. Ha az adapter túlterhelődik, és leég, átengedheti-e a hangszerbe a 220V-ot?
Mert ugye érdekes meglepetés érheti az embert, hirtelen elfeketednek a billentyűk is! :-))
Előfordulhat-e ilyen, és ameddig kisebb amperrel dolgozó adapterrel működik a szinti, addig is érheti-e rejtett meghibásodás?
Üdv,mindenkinek
Kilépett