Roland fórum
Nem vagy belépve.
wizard írta:
hai
....akkor megnyugothatok?nem a hangszerrel van valami!!!(ezt nem igen hinném el).
tudnál ajánlani valami okosat szűrő-ügyileg?(mondjuk árban elfogadható,de működik is a dolog....olyat!!!!).
Külön szűrőt -szvsz- ne vegyél, mert drága - túlságosan is! Keress olyan hálózati elosztót ami fel van "szerelve" mindenféle jósággal
Ezek is drágák, de még ésszerűség keretein belül.
És...sajnos (vagy nem) Macintosh...beépített szűrő a tápjában (illetve drágább pc-kben dettó).
Kilépett
hai
....akkor megnyugothatok?nem a hangszerrel van valami!!!(ezt nem igen hinném el).
tudnál ajánlani valami okosat szűrő-ügyileg?(mondjuk árban elfogadható,de működik is a dolog....olyat!!!!).
Kilépett
wizard írta:
szia jurij
Ezeket én is tudom !- és igaz ha kihúzom a tápot a laptopból eltünik az a zaj amit az okoz!de marad még !!! és az a baj hogy usb-t is muszály használni az editorok és az m16dx interface miatt szóval elég jó a helyzet ! és próbálom megszüntetni egy ideje ,-nem túl sok siekrrel(pedig még a földelést is leragasztottam az elosztón!!!).Kábeleket is cseréltem már!!!
Sajnos az igen rossz minőségű hálózati csatlakozók jellemzőek a legtöbb lakásban, ezek ellen csak szűrővel lehet maximális védelmet kidolgozni. Ez a földhúrok probléma kör bosszantó, de a felvételben nem lesz jelen.
Kilépett
szia jurij
Ezeket én is tudom !- és igaz ha kihúzom a tápot a laptopból eltünik az a zaj amit az okoz!de marad még !!! és az a baj hogy usb-t is muszály használni az editorok és az m16dx interface miatt szóval elég jó a helyzet ! és próbálom megszüntetni egy ideje ,-nem túl sok siekrrel(pedig még a földelést is leragasztottam az elosztón!!!).Kábeleket is cseréltem már!!!
Kilépett
wizard>> hordozható(laptop)-és sajna abból is gyengécske 1 1.4 dual acer
Feltételezem USB-s eszközökről beszélunk...
Próba: Töltsétek MAX-ra a telepet, majd húzzátok ki a Laptop-ot a hálózati aljzatból.
Az esetek nagy többségében megszűnik a zavaró "zaj" (sajnos ez a PC/Mac laptopok sajátossága és hibája).
Amennyiben ez nem segít, akkor vagy nagyon-nagyon rossz minőségű USB és/vagy audió kábeleket használtok
(AudioWorks TIPP: ügyeljetek arra, hogy az LCD/Monitor/egyéb VGA/DVI kábel véletlenül se keresztezze vagy fusson
közel és/vagy párhuzamosan az USB-vel) vagy a Csavar által is említett (és igen gyakori!) földhurok problémáról van szó.
Az új Edirol UA-25EX aluminium házas (!) audió interfész rendelkezik egy kis hátoldali "Ground Lift" kapcsolóval,
ez is sokat segít a zajos USB-s lapotopokon, mielőtt mást vesztek, érdemes kipróbálni ezt a modellt!
Üdv,
jurij.és.a.szakkor
AudioWorks / Szfvár
Kilépett
hai
hordozható(laptop)-és sajna abból is gyengécske 1 1.4 dual acer
Kilépett
@wizard: asztali, avagy hordozható?
Kilépett
hai
- nos nálam is zúg az mc-808 , és szinte biztos vagyok ,ogy nem a hangszer hibája(ez elég csúnya lenne, és nem hiszem hogy tenne ilyet a roland!!).már a 3 dik pc-m taposom (ebből egy asztali volt),és bizony zúg.de mi a f....ért , mert bizony idegesit.mit lehet tenni ennek teljes megszüntetésére????
és
- hajaj ez ugen kemény árnövekedés,szinte infarktust kaptam mikor megláttam a soniccell árárt sokáig lessz ez igy?(ugye nem?)
Kilépett
pclama írta:
Köszi a tippet
Megvettem a tápot este beszerelem és tesztelem
Kicsit off de azért kérek egy kis tanácsot
Lehetőségek GW-8 vagy Juno-G (egy árban vannak)
Ha a hangminőségre mennék szerinted mi lenne a nyerő
Ja és bővíthető is a Juno-G
Juno G egy fokkal (4-el egészen pontosan) komolyabb. Meg nem is igazán egy kategória, jobban hasonlít egy GrooveBoxoz. Viszont a GW-8-ban van 1-2 igazán meggyőző új hangszín. "Sajnos" () bitang jól szól a GW-8!
Kilépett
Köszi a tippet
Megvettem a tápot este beszerelem és tesztelem
Kicsit off de azért kérek egy kis tanácsot
Lehetőségek GW-8 vagy Juno-G (egy árban vannak)
Ha a hangminőségre mennék szerinted mi lenne a nyerő
Ja és bővíthető is a Juno-G
Kilépett
pclama írta:
Nem laptop sima asztali gép, számítógép, erősítő, MC-808 egy elosztón (földelés tutijó)
"Sajni" földhurok kilőve (ez volt az első tippem)
Még a szgép táphibán filózok, ha nem fordult még elő senkivel ez a búgás csak valami egyedi eset lehet
Nagyon szeretnék egy GW-8 billenytűt is de ha az is búgni fog kiszedem a hajam
Ha tud valaki használtan GW-8 at szóljon (Lex Luthor képet majd küldök)
Rossz hír lehet (vagy jó?) hogy amennyiben önállóan nem búg az MC, csak ha számítógépre kötöd, akkor a PC-d a ludas.
Továbbá itt bent sem az MC sem GW nem búg
Ne aggódj nem fog...
Kilépett
Nem laptop sima asztali gép, számítógép, erősítő, MC-808 egy elosztón (földelés tutijó)
"Sajni" földhurok kilőve (ez volt az első tippem)
Még a szgép táphibán filózok, ha nem fordult még elő senkivel ez a búgás csak valami egyedi eset lehet
Nagyon szeretnék egy GW-8 billenytűt is de ha az is búgni fog kiszedem a hajam
Ha tud valaki használtan GW-8 at szóljon (Lex Luthor képet majd küldök)
Kilépett
pclama írta:
Nemrég vettem egy MC-808 as cuccot
Ha öaazsekötöm az usb csatival a számítógéppel, egy zaj jelenik meg a kimeneten ez mitől lehet?
Valakinek van valami ötlete?
Köcce!
Biztos laptoppal kötöd össze. Földhuroknak hívják...
Erre gondolnék elsőre.
Kilépett
Üdv kasajani!
Ha van egy EXR hangszered, akkor pofon egyszerű a dolog:
feltöltöd a stílusokat az EXR-be (az át fogja konvertálni), majd kimented róla és már mehet is be a GW8-ba...
De, ha jól emlékszem egyszer elküldtem neked mail-ben a Style Works XT-t és hozzá a GW-8 Patch-et. Miért nem azzal csinálod?
Utoljára szerkesztette beejaybudai (2009-03-09 10:04:12)
Kilépett
Sziasztok
Ki tudja, hogy a ROLAND *.sth stílusból hogy lehet *.stl csinálni? Ha simán átnevezem megismeri, de nem játsza le. Ja, arról lenne szó, hogy Roland EXR2 stílusait a ROLAND GW8-ra akarom konvertálni. Az EXR2-re ha *.stl stílust teszek, az saját maga átkonvertálja *.sth-ra.Kiírja a kijelzőre, hogy konvertálás folyamatban és szépen átkonvertálja. Ha a GW8-ra teszek *.sth, akkor tojik a fejemre. Az EXR2 jobb lenne, mint egy GW8.
Kilépett
Nemrég vettem egy MC-808 as cuccot
Ha öaazsekötöm az usb csatival a számítógéppel, egy zaj jelenik meg a kimeneten ez mitől lehet?
Valakinek van valami ötlete?
Köcce!
Kilépett
Hello!
Külön van Editor szoftver és külön a frissítés.
Nincs Lirarian szoftver.
Egy újdonság van benne, még pedig a Chop-funkció, ami automatikusan feldarabolja a mintát és kiosztja billentyűkre.
Üdv
BJ
Kilépett
hello
először is köszönöm gyors válaszod.
de... lehet hogy butaságot kérdezek ,-a box editor software működteti a update-l
mc-808-at,vagy az is van és le kell tölteni hozzá.
-2.tehát akkor még nincs mc-808 librarian??
-3.mit tartalmaz ez a frissités mert ahogy olvasom compact flash kártya is kell hozzá és azt még be kell szereznem az pedig még váratni fog magára mert az ZS.
szoval kiváncsi vagyok addig is ,presetek,ujabb funkciók,stb.?
Kilépett
Szia!
Az MC-808 legfrissebb szoftver verziója letölthető a http://www.rolandus.com/support/downloa … oadId=1863 oldalról. A beállításaidat Dump-olhatod (sys.ex) pl. egy Cakewalk Home Studio szekvenszer programba, vagy a mellékelt Editor szoftverrel is tudsz part adatokat, Patch- és ritmus szett-adatokat SMF-ben exportálni ill. importálni.
Üdv
Béres József
Kilépett
sziasztok
grooveboxhoz,pontosabban ehhez a boxhoz nem szoktak sofware feltőltést csinálni?
-és szeretném kimenteni a hangjaimat pc-re de eddig még nem találtam librariant hozzá ami ehhez a hangszerhez lenne.-lesz ilyen ???-vagy milyen progit lehet hozzá eredményesen használni???
Jobb szeretem a pc-re mantést mint pl. a fantom xa esetében,de ott a hangszerhez adtak librariant is.
Kilépett