www.rolandee.hu

Roland fórum

Nem vagy belépve.

#1 2009-01-20 11:33:28

Csavar
Guru
Küldő: Roland Zenegaléria
Regisztrált: 2007-03-20
Üzenetek: 921

Roland M-10dx

beejaybudai írta:

Üdv!

Az Edirol M-10DX keverőről mi a véleményetek, tapasztalataitok?
Nekem most egy Alesis Multimix 12FX-em van, már több mint 4 éve hajtom.
Vajon érdemes lenne-e lecserélnem?
Általános használatra kellene (élő bulik, színpad, felvétel PC-vel stb.)
Két szintit használok és két mikit hordok magammal, szóval a csatornák száma elegendő, viszont azt nem értem hogy miért csak az első 4 csatornánál (ill. első 6, két mono + két sztereo) vannak szabályzók (hangerő, eq, bal, fx, stb.), ha én a 7-8 és 9-10-es csatornákat akarom használni (ezeknél csak hangerő poti van ugye), azokat hogyan szabályozhatom?
A Room Acoustic Control mennyire használható a gyakorlatban? Buliban is használható, vagy csak studioban?
Milyenek az effekjei?

A válaszokat előre is köszönöm!

Szerintem: otthonra remek, élő bulira -mivel lassan reagáló - csak akkor ha nem kell sűrűn korrigálni, az hogy miért csak az első 4 csatornánál van chanel strip? talán helyszűke smile
a többinél nincs strip, ergo nincs állítási lehetőség. sad

Kilépett

#2 2009-01-20 09:53:38

beejaybudai
Tag
Küldő: Veszprém megye
Regisztrált: 2008-11-18
Üzenetek: 61
Weblap

Re: Roland M-10dx

Üdv!

Az Edirol M-10DX keverőről mi a véleményetek, tapasztalataitok?
Nekem most egy Alesis Multimix 12FX-em van, már több mint 4 éve hajtom.
Vajon érdemes lenne-e lecserélnem?
Általános használatra kellene (élő bulik, színpad, felvétel PC-vel stb.)
Két szintit használok és két mikit hordok magammal, szóval a csatornák száma elegendő, viszont azt nem értem hogy miért csak az első 4 csatornánál (ill. első 6, két mono + két sztereo) vannak szabályzók (hangerő, eq, bal, fx, stb.), ha én a 7-8 és 9-10-es csatornákat akarom használni (ezeknél csak hangerő poti van ugye), azokat hogyan szabályozhatom?
A Room Acoustic Control mennyire használható a gyakorlatban? Buliban is használható, vagy csak studioban?
Milyenek az effekjei?

A válaszokat előre is köszönöm!

Kilépett

#3 2009-01-19 10:19:17

Csavar
Guru

Szia,
itt egy PDF doksi, amiben benne van:
http://www.ediroleurope.com/manuals/M-16DX_v2_e1.pdf

Kilépett

#4 2009-01-17 22:50:19

Lipaz
Tag
Regisztrált: 2009-01-17
Üzenetek: 1

Nemrég vettem egy M-16DX-et a tengerentúlról, használtan.. az itthoni ár negyedéért. Tökéletes állapotban, eredeti dobozában, alkatrészeivel jött meg. Zseniális kis cucc. Olcsón letudtam az otthoni stúdióm lelkét. Kérdésem, hogy...

...nem tudja valaki véletlenül, honnan tudnám letöl
teni azon PDF formátumú rajzokat, amik az M-16DX úgynevezett "template-sheet"-jeit tartalmazzák?

(Ezek azok a kinyomtatható sémák, amiket aztán kivágva rá lehet húzni a mixerre, amikor masterelő-konzolként szeretném használni.)

Köszi,
Lipaz

Kilépett

#5 2007-08-07 21:40:01

Hegedüs Zoltán
Tag
Regisztrált: 2006-03-13
Üzenetek: 160

Szia Csavar!
Megvásáróltan az M10DX-t. Nem a nagyot vettem,mert úgy gondolom ez is tökéletes, fergeteges, fantasztikus ésamire nekem kell arra ez is megfelel. Csak az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a probléma, hogy nem tudtam megszólaltatni a digitalis kimenetén? Az UTILITY-ben átállítottuk a Tajtiéknál, és egyszerűen nem tudtuk a digitális jelel müködtetni. Mi lehet a baj?

Kilépett

#6 2007-07-27 11:59:52

Csavar
Guru

smile hm...és Ezt nem mi mondtuk...
Amúgy bezony ám!

Kilépett

#7 2007-07-27 11:33:08

wizard
Tag
Regisztrált: 2007-03-17
Üzenetek: 116

sziasztok
az m16dx iszonyatosan jó
nagyon nagyon tetszik végre egy igazi keverő ami bárhol megállja a helyét....

Kilépett

#8 2007-06-27 16:00:05

Csavar
Guru

Huh! Nem ilyen egyszerű, mert a különbség nem csak a csatornák száma! Az egyik legfontosabb a különálló modul koncepció, mely a 16DX lényege. Továbbá a 16-os audió interfészként is működik (USB), szal otthoni körülmények között (kis stúdió) összehasonlíthatatlanul jobb, mint a 10-es.
Igazából, ha anyagilag belefér mindenképp a 16-ost vedd meg, mert vitánfelül jobb roll

Kilépett

#9 2007-06-27 15:17:13

Hegedüs Zoltán
Tag

Szia Csavar!

Már csak az érdekelne, hogy mi a különbség a 16Dx-s, és a 10dx-s között?
Érdemesebb lenne a 16DX-t megvenni, vagy nincs akkora különbség? smile

Üdv.: Hegedüs Zoltán

Kilépett

#10 2007-06-18 10:58:39

Csavar
Guru

Szia Zoltán!
Ott kezdeném, hogy gyere be hozzánk és próbáld ki cool
Enyébiránt a hangkép jó és egy teremakusztikai kompenzációs eljárás is segítí a munkád. Miért is ne működne buli közben? A 10dx ideális tö fronton is (otthon, stúdió és színpad). A lényeg, hogy vedd figyelmbe a kvalitásait (csatornák száma, vezérlők, stb).
Üdv

Kilépett

#11 2007-06-16 10:55:33

Hegedüs Zoltán
Tag

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy bajban vagyok, mert vásároltam egy BOSE L1. rendszert, és nagyon gyengének találom a keverő részet, szinte nincs is. Most én arra gondolta, hogy vásárolnék egy Roland M-10dx-s keverőt, de sajna nem tudom, hogy miként működne, a buli közben, és mennyire lehet jól beáálítani a hang képet, ill. lehet e ilyen zenekari életben használni, vagy csak studió munkára jó.
Azért tettszet meg ez a keverő, mert talán az első digitális keverő amin a maga-közép-mély tartományokat, egyből külön-külön potikkal lehet editálni. Zenekari életben nem nagyon bevált a digitális keverő eddig mert több lépcsős editálás nem nagyok lehet megoldani buli közben, ha nincs külön hangosító ember.
Szóval ez ügyben szeretnék tanácsot kérni, hogy müködne e ez a dolog.

Előre is köszsönöm

Üdv.: Hegedüs zoltán

Kilépett

Fórum lábléc