Roland fórum
Nem vagy belépve.
Sziasztok!
Én sem bántam meg, hogy a GW 8-at választottam! Új hangszer, új lehetőségek, új hangszínek, csak dolgozni kell vele! Vegyesen használok midi-t és élő játékot, de mindenki mondja, hogy a GW 8-ra áthangszerelt nóták sokkal jobban szólnak, mint előtte! Régebben G 1000-em volt.
Azért azt nem bánnám, - még ha kicsi is a kijelzője - ha kiírná a dalszöveget, bár nem tudom, hogy ez technikailag megoldható-e egyáltalán?!
Az előttem szólókkal meg teljesen egyetértek, ugyanezek a problémák merültek fel nálam is.
Kilépett
Hali !
Csavar köszönjük a biztatást. Ennek szellemében próbáltam a napokban újraéleszteni (nem eredménytelenül) a GW-8-as aktivitást. Mert ugyebár néma gyereknek az anyja sem látja a fától az erdőt
Ha senki nem mond semmit, akkor mitől várjuk a változást ? (!)
Egyébként valószínőleg mindenki annyira zenél, hogy nem ér rá fórumozni
Gondolom a ti munkátokat megkönnyítené némileg, ha mindenki aki változást vár összeszedné röviden az elképzeléseit , amiből aztán könnyebben le lehetne szűrni, hogy mi az amit sokan igényelnének.
Üdv: Api
Kilépett
Ez így igaz! A Roland cég folyamatosan kér be -tőlünk is- információkat, véleményeket, amiket mi -főleg - a hangszertulajdonosoktól kapunk. Ugyanez történik más központokban is (mi vagyunk a Kelet-EU, van Nyugat, Skandináv, stb.)
Amennyiben nagyszázalékban "közös" felvetésről van szó és kivitelezhető a cég megcsinálja.
Jó pár Roland hangszertulajdonos tudna erről beszélni
A GW-8 egy meglehetősen új hangszer, mely "új utakon" jár.
Talán pont ezért ez a fejlesztés kapta a legtöbb "térségi egyediséget" (különféle verziókra gondolok). Továbbá hamarosan itt a Prelude, ami pont egy felhasználói kérésnek tesz eleget: hangszóró.
Kilépett
Üdv!
Azt biztosan tudom, hogy a legtöbb GW8-at használó zenész ugyanezekkel a problémákkal küszködik és ezt sokan szóvá is teszik...
Tehát ha a Roland cég netán csinál egy Új Firmware-t a hangszerhez, akkor elképzelhető (legalábbis logikusnak tűnik), hogy figyelembe veszik a vásárlók-felhasználók észrevételeit, igényeit.
Annak örülnék a legjobban, ha a Favorit hangszíneknél az effekt beállítások is eltárolódnának, ugyanis én szinte egy "nyers" hangszínt sem használok (legfeljebb a zongorát).
Ami még nagyon jól jönne, hogy ha a stílusokban lehetne hangszínt cserélni (szerkesztettem már magamnak néhány új style-t, de a gyáriakat sajnos nem lehet lementeni, így átszerkeszteni (ill. csak áthangszínelni) sem...).
Kilépett
Hali !
Köszi a választ.
Nekem olyan ötletem volt még, hogy a favorit hangszínek közé kellene lementenem a "visszatérő" hangszínt és megjegyezni, hogy melyik helyre tároltam el. Csak ezzel meg az a baj, hogy gyakorlatilag csak 10 helyem van, mivel a játék közbeni bank váltás elég körülményes és abban is van némi mellényúlási rizikó.
Szerinted van esélye, hogy firmware frissítéssel ezt valahogy megoldják ?
Összességében 100 favorit hangszert tudok tárolni, de igazából szerintem nagyon kevés ember tud 100 féle hangszer hangot pontosan memorizálni, hogy melyik hányas bank hányas pozíciójában van.
Én ezt olyan logikával próbáltam meg összeállítani, hogy pl. a nullás bankban vannak a kedvenc zongorák aztán a 1-esben mondjuk a fúvósok, a 2-esben a vonósok stb.
Így azért szerintem valamivel logikusabb, jobban kezelhető rendszert kapok. De el tudok képzelni más logikát is pl. a nullás bank a rock-os hangszer készlet az 1-es a jazz-es stb. Csak valami logika legyen benne a játékos számára.
Vagy hát lehet még olyat, hogy a diákok mintájára puskát készítünk kis papírkákra, de hát ez meg olyan gagyi. Olyan, mint aki úgy kezel Excel táblázatot, hogy a billentyűzet mellet van egy kockás füzet, meg zsebszámológép is segítségnek
A használat közben felmerült egy két olyan dolog, ami engem zavar és igazából fél év használat után sem igazán szoktam meg.
Ilyen pl. amikor egy performance beállítás mellett játszok egy dalt és használom a favorit hangszíneket. Ha az újabb dalhoz performance-t váltok, akkor minden váltásnál újra át kell váltanom performance-ról tone módra, különben a favorit bankból nem a favorit hangszín, hanem a favorit performance jön elő, ami kellemetlen tud lenni, ha az ember nem arra számít.
Gyakorlatilag én a favorit bankot csak hangszínekre szeretném használni, a favorit performance-okra valahogy nekem egyelőre nincs szükségem. Szóval ebben az esetben a kevesebb nekem egy kicsit több lenne.
Kilépett
Üdv!
Sajnos erre "elegáns megoldás" (eddig még) nem létezik...
Én néha azt csinálom, hogy egy adott stílust több performance-ba is elmentek má-más hangszínekkel (természetesen egymás mellé) és így csak azok között kell váltani, de élő játéknál a váltásnál nagyon oda kell figyelni, mert ha egy kicsit jobban megtekeri az ember a tárcsát akkor már tovább ugrik egy másik performance-ra, erre viszont azt tudom javasolni, hogy a PERFORMANCE gomb nyomvatartása közben nyomd meg az ENTER-t, így kilistázódnak a performance-ek és a nyilakkal (föl-le) lehet váltani közöttük...
Nagyon várok már egy szoftware-frissítést, hátha lesz megoldás (többek között) erre a problémára...
Utoljára szerkesztette beejaybudai (2009-02-21 20:59:30)
Kilépett
Sziasztok!
Akkor most gyorsan kérdezek valamit, mielőtt ismét lecsendesedne az aktivitás:
Beállítom a szükséges dolgokat egy dal lejátszásához és lementem azokat egy performance-ba. A ritmus a tempo és egyéb beállítások mellett beállítom a jobb kézhez tartozó hangszínt is. Na most ha én játék közben gondolok egyet és szeretnék egy rövid, zongorás improvizációs részt bejátszani, majd visszatérni az eredeti (performance-ban elmentett) hangszínhez, azt hogyan tudom megoldani a leggyorsabban ill. legegyszerűbben és persze mindezt játék közben. Eddig erre elegáns megoldást nem találtam, pedig biztos van.
Kilépett
Sziasztok! Kicsit tényleg csökkent az érdeklődés, én is csak figyelgetek.
Az az igazság, hogy amit kérdezni akartam már meg is válaszolták.
Amúgy nagyon jó hangszer. Exr 5ösöm volt előtten de nagyon meglepődtem az árán.
Én még 172 ezerért vettem. Kicsit drágább lett azóta ,de nem bántam meg. Rossz volt ,hogy nem volt akkor még hozzá magyar leírás, így sok dolgot próbálgatással és a fórumból tudtam meg.
Az az igazság, hogy tényleg nincs kérdésem . Pedig mindnnap mgnéztem az oldalt hátha valaki olyat kérdez amit nem tudok estleg, de ez egy ideje nem történik meg......
Kilépett
Éljen a jól működő GW-8 közösség!
Kilépett
Ha valakinek bármi kérdése lenne a hangszerrel kapcsolatban én nagyon szívesen válaszolok...
Kilépett
Halihó Mindenkinek !
Ez év január 21-én Csavar meggratulálta Beejaybudai és Doktorúr tartalmas párbeszédét. Azóta senki nem bátorkodik szólni vagy kérdezni ? Mindenkinek minden OK a GW-8 körül ?
Ébresztő ! Csavar nem szidott, hanem bátorított !
A GW-8 még túl fiatal hangszer ahhoz, hogy ne legyen vele kapcsolatban semmi téma.
Kilépett
Gratulálok a perfekcióhoz Urak!
Kilépett
Mindenképp a playlist library-ban fognak megjelenni a dalok, ezen nem lehet változtatni, de nem is kell, mert utólag megváltoztathatod a dalok sorrendjét a hangszerrel (a "song select" menüben válaszd ki a "change" ikont), sőt még a zenék hangerejét is be lehet állítani egyesével(ehhez az "s info" ikonra kell rányomni), miután végeztél ne felejts el megnyomni a "write" gombot és elmenteni a playlist-et!
(Egyébként ez mind részletesen le van írva a gépkönyv 32. oldalán is.)
Utoljára szerkesztette beejaybudai (2009-01-21 16:08:16)
Kilépett
Köszi, segített!
Azt magyarázd el nekem, legyél szíves, hogy ha playlist editorral a dalaimat bemásolom, akkor a playlist library-ba rakja. Hiába hozok létre egy új mappát a playlist editorral, csak egy dalt tesz bele, a többi marad a library-ban. Biztos valamit nem jól csinálok. Azért fontos ez, mert a library-ba rakott dalok sorrendjén nem tudok változtatni, csak amit egy új playlistbe rak. Szeretném, ha lépésről-lépésre le tudnád írni, hogy mi a menete a playlist editor kezelésének. Látszólag berakja a dalokat, de amikor kiküldöm a pen-re, akkor a gépen csak a playlist library-ban jelennek meg a dalok. Miért?
Kilépett
Üdv!
Felesleges új mappákba rendezni az mp3-akat, hiszen több lejátszási listát is létrehozhatsz (természetesen ugyanabba a mappába rakja a dalokat és a playlist-eket), a megfelelő playlist kiválasztásával pedig behívhatod azokat a dalokat, amelyekre épp szükséged van(tehát a hangszer által létrehozott könyvtárstruktúrán nem érdemes változtatni).
A másik pedig, hogy a "song" mappába csak smf-dalokat tehetsz, hiszen ez a mappa a dalok importálásához kell (ha az USB-import (song) menüt választod, itt fogja keresni a betölthető midi-ket), mp3-akat pedig nem lehet importálni!
Ha azt szeretnéd, hogy egy helyen legyenek az mp3-ak és a midi-k, akkor a playlist készítésnél vegyesen kell kiválogatni a dalokat, vagy egyszerűen a pendrive gyökérkönyvtárába rakod öket (de így csak kb. 80-100 db file-t fog betölteni, nem emlékszem pontosan mennyit...).
Remélem segítettem.
Kilépett
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene!
GW 8-hoz használom a playlist editort, de nem boldogulok vele.
A dalaimat elmentettem egy mappába, majd azokat szeretném betenni egy általam elnevezett playlist mappába. Rákattintok az új mappára, majd be szeretném tölteni a dalokat, de azt mindig a playlist library-ba teszi, nem tudom hogyan kell az új mappába betenni a dalokat.
Egyszerűen nem értem hogy lépésenként hogyan kellene, hogy jó legyen?!
A másik: A pendrive-n található song mappába másolok dalokat, pl. MP3-akat, midiket vegyesen, s amikor importálom a hangszerbe, akkor csak a midiket teszi be, az mp3-akat fel sem ismeri. Átneveztem őket, ahogy kell, de még sem.
Előre is köszi!
Kilépett
robimid írta:
Sziasztok!
Csavar, mit tudhatunk a Juno Stage Editorról azzal kapcsolatban, hogy mikor lesz működőképes a GW8-cal? Régebben volt erről szó, azóta semmi hír
Üdv
Robi
Nem kaptam választ. Illetve, ha minden igaz annyi történt, hogy levették az utalást rá (gw-8-nál volt egy hivatkozás).
Nem biztos, hogy lesz...szvsz.
Kilépett
Sziasztok!
Csavar, mit tudhatunk a Juno Stage Editorról azzal kapcsolatban, hogy mikor lesz működőképes a GW8-cal? Régebben volt erről szó, azóta semmi hír
Üdv
Robi
Kilépett
FGGYZ írta:
Sziasztok!
Tényleg jön a gw-8 hangszórós változata?
G-70, E-50/60 utód is lesz?
Lesz igen (gw-8-ra): Prelude - http://www.rolandee.hu/product.php?node_id=2004682
Kilépett
Üdv!
Szerintem sem számít sokat a hangszoró... és ahogy néztem a speckóját másban nem is különbözik, csak még abban hogy két fejhallgató kimenete van, viszont nincsenek rajta potméterek (Analog modify), tehát a filtereket, effekteket stb. csak a performance tone edit menüben lehet állítani, előlapról nem, sőt master EQ sincs benne.
Azt viszont nem láttam, hogy hova került az USB-je (mármint a pendrive-é)...
Ja, és estleg új hagszíneket nem dobtak még ki a GW-hez?
Utoljára szerkesztette beejaybudai (2009-01-17 10:22:39)
Kilépett
Hali !
A kérdésedre nem tudom a választ de véleményem szerintem többet lendítene a hangszer lehetőségein a 76 billenytű a 61 helyett.
Hangszóró az úgyis van a hangosítási rendszer végpontján és minden bizonnyal szebben is szól mint a beépített. Ez maximum gyakorlásnál lehet előny, de akkor már jobb ha felteszek egy fejhallgatót....
Kilépett
Sziasztok!
Tényleg jön a gw-8 hangszórós változata?
G-70, E-50/60 utód is lesz?
Kilépett
Üdv,
még valóban nem néztem át...
Kilépett
Halihó Csavar !
Igen, szerintem fontos lenne.
Nem tudom, hogy Te átnézted-e alaposabban a magyar GW-8-as könyvet.
Kismillió hiba van benne, ráadásul hiányoznak is belőle lényeges infók.
Kilépett