Roland fórum
Nem vagy belépve.
robson
Én egy sima mezei Kingston pendrive-ot használok (4Gb) és semmi bajom vele.
Kilépett
Doktorúr!
A transzponálásra vonatkozó kérdésedre a válasz:
Sound Forge -> Effects -> Pitch -> Shift!
A "preserve duration" elé tegyél pipát és a tempo marad!
Amúgy meg ne bántsátok a gurukat! Van elég dolguk ezen a fórumon kívül is, és általában mindenre korrekt választ adnak!
Üdv
Robi
Kilépett
Szia beejaybudai!
Köszi a választ! Az a baj, hogy a favorit beállításokba csak az alap hangszíneket tudom menteni, és pl, ha teszek hozzá echo-t, azt csak a performance beállításkor jegyzi meg. Ha egy nóta közben váltok egy másik hangszínre, és visszalépek arra, amivel beállítottam a performanc-ot, akkor a gyári hangszín szól az én beállított echom nélkül. Nem tudom, hogy érthetően írtam -e?
Már többször kérdeztem, hogy milyen pendrive-t használtok, de senki nem adott rá választ.
Api! Teljesen igazad van! Szerintem is többet látogathatnák a fórumot a Rolandos munkatársak, mert ki, ha nem ők tudnának nekünk segíteni a problémákban.
Üdv:
robson
Kilépett
Sziasztok !
A pangáshoz annyit szólnék hozzá, hogy én is elég furcsának találom, hogy az elhangzó kérdéseknek csak kis részére érkezik válasz. Gyakorlatilag vannak itt a fórumon olyan tagok, akik gurunak titulálják magukat, de közben meg rendesen a háttérben maradnak. A Rolandos munkatársaknak már csak hivatalból is illene foglalkozni a kérdésekkel. Legalábbis szerintem. Vagy rosszul gondolom ? Nem ez lenne a sokat emlegetett product support egyik része ?
Üdv: Api
Kilépett
Tényleg nagy a pangás...
Robson! A stílust és a hangszínt nyilván performance-ként mentetted el, ebben az esetben ha hangszínt váltassz, úgy térhetsz vissza az eredeti (általad elmentett) beállításhoz, ha a performance-t állítodd be újból. Másik megoldás ha használod a Favorite gombokat és oda mented el a hangszíneidet.
Kilépett
Mekkora élet van ezen a fórumon?!!!
Kilépett
Sziasztok! Volna két kérdésem.Milyen típusú pendrive-t használtok GW-8 hoz? A másik pedig az, hogy miért van az, hogy ha beállítok egy dal kíséretet mindennel együtt, /stílus, és hangszín/ és elmentem, akkor lejátszás közben hangszínt váltok, majd visszamegyek az eredeti hangszínre amit beállítottam, akkor nem a beállított értékekkel szól, hanem a gyári beállítással.
Előre is köszi!
Üdv:Robson
Kilépett
szia doktorur keresnélek de soha nem vagy fönt msn-en
Kilépett
Másik kérés, bár nem biztos, hogy jó helyre címeztem!
A GW8-hoz szerzett mp3 alapokat szerkeszteném át (transzponálás) Sony Soundforge 8.0-cal. Először átkonvertálom wav-ba és azt szerkesztem, majd ismét mp3-ban mentem ki.
A transzponálás még ok, csak ilyenkor változik a dal tempója is. Hogyan tudom állítani, változtatni a tempót, milyen paranccsal? Ki kell jelölnöm hozzá a betöltött dalt? Le tudnátok írni részletesen?
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Kilépett
Sziasztok! Valaki segítsen, legyetek szívesek!
Kérdés: GW8 Playlist editorban már van egy komplett műsorom, mely szerint összeállítottam a dalszövegeket is sorrendbe, ahogy a hangszeren megjelent számozás van!
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy ha új nótákat tennék bele, akkor ne keverjék meg a kialakult sorrendet, hanem a végére kerüljenek, hogy ne kelljen 400 dalszöveget megint átrendeznem?!
Előre is kösz!
Kilépett
Sziasztok. Megevettem egy GW-8e-t. Nagyon faja. Egyetlen egy problémám van vele hogy a key touch-ot le akarom vinni lightra és utána lementem systemre de amikor újraindítom utána megint medium. És mindig ezt csinálja. Légyszi mondjatok rá megoldást.
Köszi
Kilépett
Hello !
A gw8 on hiaba kapcsolom be a lock funkciot nem zarja le pl tempo-t ha stilust valtok vagy a hangszineket pedig a menuben ON-ra van beallitva (ha Off-on van akkor sem megy) Aki tud megoldast segitsen,Koszi!
Kilépett
Nálam amikor még csak a pendrive gyökérkönyvtárába másoltam a zenéket (kb. 1GB-nyit), akkor fél perc alatt beolvast, de mióta a listaszerkesztővel újra felpakoltam 2-3 percig is eltart a betöltése...
Egyébként lenne egy olyan kérdésem, hogy a midiket hogyan lehet átszerkeszteni, mert amikor próbáltam (partview gombbal) csak 16 sávot láttam, amit egyenként tudtam némítani, szólózni és hangszínt cserélni, ez azért elég kevés... Legalább lehetne hangerőt állítani az egyes partokon (mint a stílusoknál), estleg effektet, balance-ot stb.
Ja, és lejátszás közben állítgattam be új hangszíneket, de mikor véget ért a song minden visszaállt alapra. Hogy tudom elmenteni a változtatásokat? (write gomb - song mentéssel próbáltam, de nem változott semmi a dalban)
Kilépett
Szia bjani!
Nekem 20 perc után sem töltötte be a kb 2 gigás anyagot. Az 1 gigát, kb 2 perc alatt tölti be. Milyen pendrive-t használsz?
Üdv:
Robson
Kilépett
szia robson. betölti az. az enyém 8GB. csak ha mész zenélni elöször kapcsold be a hangszert mert idő kell mire betölt. k b 10 perc . addig pakolhatod a többit
Kilépett
szia matrix 64 igazad van ezt tudom csak arra szeretnék választ kapni hogy a leggagyibb hangszerben is szól valahogy a midi de ebben csak a full reverbet hallom, a midinél amit nem szerkesztek át és esetleg nem lehet-e hogy gyári hibás??? vagy valami más a gond. mindegy gm / gs vagy akár xg midi pedig greg vagy chriss midi
Kilépett
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy milyen pendrive-t használtok a GW-8 hoz? Az a gondom, hogy kb 1 GB felett nem hajlandó betölteni a nótákat. Egyfolytában világít a Loading felirat. Kingston DT-100-as 4GB-os pendrive-t használok. Vagy valami más oka lehet? Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm!
Kilépett
bjani3 írta:
sziasztok lenne egy kérdésem a roland gw-8 miert olyan hulyen adja le a midiket. mindegy gm /gs vagyakármi. hamegcsinálom a cakeba csak akkor jó. nem létezik hogy a hangszerba elvan állitva valami??
Szia ! Találkoztál már olyan szintivel,aminek bármilyen midi-t adsz (GM,GS,XG..),egyformán jól szól ?Írd meg légyszi melyik az,vennék egyet
Nézd meg például a gregnél egy midit hányféle variációban tudsz megvenni.
Pont ez a lényege az egésznek.
Kilépett
sziasztok lenne egy kérdésem a roland gw-8 miert olyan hulyen adja le a midiket. mindegy gm /gs vagyakármi. hamegcsinálom a cakeba csak akkor jó. nem létezik hogy a hangszerba elvan állitva valami??
Kilépett
Hello. Megint én vagyok. Találtam egyet használtan. Magyar kiadás. Mondjuk inkább latint akartam volna de elvileg rátölthetek stylokat pendriveról és akko ez a probléma kiküszöbölhető. Tudnátok mondani tippeket hogy honnan lehet jó minőségű stylokat szerezni?? És van e olyan style amit letudu kezelni és ahoz van intro meg ilyen komplett cucc 4 intro main ending?? Vagy lehet külön rolandhoz stylokat szerezni??
Kilépett
Köszönöm mégegyszer az infókat hasznosak voltak számomra. Yamahát elvetettem és roland melett döntöttem. Viszont valószínüleg annyira jó a hangszer hogy már szinte lehetetlen hozzájutni. A decemberi rendelések fullra foglaltak és esetleg a februáriból kaphatok. De kitartok a roland mellett és alig várom a hangszert. És mégegyszer 999999999999999999999999999999999 KÖSZÖNET!!!
Kilépett
Csavar!
Annyit azért írhatnál, hogy van e fejlemény Juno Stage Editorral kapcsolatban?
Köszi
Kilépett
Srácok, én már nem is írnék semmit... köszi
Kilépett
Hello ! Annyit korrigálnék FGGYZ leírásán hogy az E és L verzió közt nem csak stíluseltérés van hanem hangszín és dobszet is a World kategoriában.
Kilépett