Roland fórum
Nem vagy belépve.
oliverrenczes!
Természetesen van "fill" funkció, csak nincs kitéve külön gombra. A variációk közti váltásnál automatikusan történik a díszítés. (természetesen ez a funkció ki-be kapcsolható).
Több helyen leírtam a véleményemet a hangszerről, becopyzom ide is:
Nekem GW8 (is) van, és elég hosszú tapasztalattal a hátam mögött bátran merem ajánlani ezt a hangszert!
Teljesen új, más a hangzása, mint amit eddig a Rolandoktól megszokhattunk ebben a kategóriában!
Kiválló hangszínek, nagyon eltalált stílusok, és felhasználóbarát, egyszerű kezelhetőség jellemzi a gw8-at!
Az ár / tudás viszonylatban nekem is voltak fenntartásaim, amíg meg nem érkezett a hangszer, azon gondolkodtam, mi lehet a hátulütő, hiszen az ára kimondottan alacsonynak mondható a tudásához képest, de semmi komolyabb hátrányát nem tapasztaltam!
Én csak bíztatni tudok mindenkit, aki a vásárlást fontolgatja, nagyon jó a hangszer, nagyon el lett találva!
Egyetlen dolog még (amit nem neveznék hátránynak):
Ha egy alap GM / GM2 / GS midifile-t elindítasz rajta, ne várj csodákat, sőt!!!
Én például majdnem sírógörcsöt kaptam attól, ahogy szólt.
Viszont ha leülsz, rászánod az időt, és a melót, és kiválogatod a hangszíneket és átírogatod a nótákat, az eredmény döbbenetes lesz, az biztos!
Negatívum:
1.- Ha megpakolod a pendrive-ot (nekem a 4Gb kb. félig van, /rengeteg mp3/),
a playlist betöltése 4-5(!!!) perc!
Addig csak az épp a kezed alatt lévő hanxín szól, semmi más funkció nem aktív.
Természetesen ezt a buli (vagy a munka) elején csak egyszer kell beolvastatni, vagy ne adj' isten áramszünet után
2.- A lejátszás közbeni dalkeresést csak egy könyvtáron belül teszi lehetővé a GW8, így ha saját könyvtárstruktúrát alakítasz ki (pl.: Lassú számok, gyors számok, Instrumentális, stb), és lejátszás közben könyvtárat váltasz, megállítja a dalt:(
Kényelmetlen, ám célszerű ezért egy könyvtárba ömlesztve feltölteni a dalokat.
Valószínűnek tartom azonban, hogy ezt a kis gixert a közeljövőben (a felhasználók nyomására:)) egy egyszerű software update -tel kiküszöböli a gyártó.
Kilépett
Szia Oliver!
Amig nem válaszolnak szakértő kollégák, addig írok pár dolgot.
Egyenlőre még nincs GW-8-am, de alaposan uttánnajártam ennek a hangszernek.
Amugyis én elsősorban gitáros vagyok, de mostanában nagyon rákattantam a billentyüre. (volt már szintim, Korg is 50, és templomi orgonista is voltam évekig)
(nagyon ugy néz ki hogy veszek egy GW-8-at, meg egy Juno Stage-t)
Fanatikus Yamahásoktól hallottam, hogy S500-ast,550-est senki ne vegyen, mindenkinek legalább az S900-ast, vagy a Tyros2,3-at ajánlják. (persze ezek drágább kategóriák)
Egyébként ezekkel az új Yamahákkal az a baj, hogy túl steril, túl hi-fi a hangzásuk.A viszonylag élethű hangmintákra ráhúznak egy "mosolygós" eq-t, amitől túl hifis/steril lesz a hangjuk.
( "nagyon élethű" természetes hangja a Ketron Audya-nak van, ami nemsokára megjelenik, de az 1 milla fölött lesz.)
A GW-8 ár/érték arányban verhetetlen!
Nagyon jó hangmintákból épitkezik, a csúcskategóriás Fantom x-hez hasonló hangminták vannak benne.
Több régi Rolandosak a véleményét halottam, többekközött ma is beszéltem egy kiemelt márkakereskedővel, és elmondták, hogy szerintük a GW-8 hangzás szempontjából bizonyos területeken az E-50/60-at is megelőzi (gondolom a Fantom x-hez hasonló hangminták miatt)
Itthon kétfajta gw-8-at lehet kapni, egy kelet -eu. verziót, és egy Latin verziót.Szinte teljesen egyformák, csak az egyéb stilusoknál egyikeb Kelet-eu. stílusok vannak a másikba +Latin stílusok. (de ugy tudom, hogy a Kelet-eu.-ban is vannak Latin stilusok.)
896 hangszín+256 GM hangszín, 130 stilus+ 66 world stilus.
Én ugy láttam, hogy Fill int-t is tartalmaz, 4-et.
Ebben az árkategóriában szerintem a GW-8 a legjobb választás.
Kilépett
Hello mindenkinek. Új vagyok itt és bele olvasgattam a cikkekbe. Éppen vásárlás előtt állok. Jelenleg egy yamaha psr-e403asom van. Azon gondolkodok hogy egy psr-s550eset vagy egy roland gw8at vegyek. A gw8ról tudnátok egy két infót mondani?? Mien hangszínek, hány darab, szerkesztehetők e, vélemények. Aztán a stílusokból mienek vannak, van e szép számmal latin rock swingek és nem csak ilyen mulatós?? Ezekből hány darab van?? Mennyire szorul kiegészítésre pendriveról a cucc?? És hogy nektek tetszik e?, Meg vagytok e elégedve vele?? Láttam hogy filleket nem tartalmaz. Mennyire hiányzik belőle ez a funkció??? Lehet e szerkeszteni a stylekoat olyan mértékben hogy a dobot a basszust meg ilyenekt kiveszem??
Előre is köszönöm a válaszokat.
Utoljára szerkesztette oliverrenczes (2008-12-02 17:24:02)
Kilépett
Hali!
A GW-8 nem bővíthető SRX-panellel.
Joe
Kilépett
Sziasztok!
SRX kártyával lehet bővíteni a GW-8-at?
Ugyanis a Specs-ben nincs írva ilyen lehetőség, de a rolandus.com-on lévő bemutatóvideóban mutatnak be SRX-es hangszíneket is a GW-8-cal.
Kilépett
Sziasztok!
Tudna valaki olyan programot, amivel bele lehet pc-n hallgatni a stílusokba?
Köszi!
Kilépett
doktorúr írta:
Legyél szíves, még a következőkben segíts!
Amit írtál, azt úgy tudom megcsinálni, hogy van egy mp3-ban lévő zeném, amit átkonvertálok wav-ba???
Van valamilyen program, amivel át tudom konvertálni?
Ha konvertálás után kimentem, akkor milyen paraméterekkel kell megtennem? Vagy az mp3-at milyen paraméterekkel kell átalakítanom, hogy jó minőségű legyen? Értem ez alatt: Hz, ...stb.
Ha ez mag van, akkor Playlist editorral kell a Wav-ban lévő fájlokat betöltenem, vagy elég csak, ha a SONG könyvtárba áthúzom őket? Én megpróbáltam, de rossz formátum lehetett, mert nem tudtam importálni a GW 8-ba!
Kérlek, segíts!
Előre is köszönöm!
Jaj! mp3-at átkonvertálni wav.-ba felesleges!! A minőség ettől nem javul. Eleve wav.-ba kellene a dal. Wav.-ot/mp3-at nem kell importálni, azt streamben játsza a pendrive-ról. A sorrendiség miatt jól jöhet az editor, de nem kötelező.
Kilépett
Halihó Mindenkinek !
Pár hete problémás midis kérdésekkel fordultam a fórumhoz. Akkor nem igen találtam megértésre.
Sőt...
Na mindegy nem is ez a lényeg. Nem adtam fel és meg is lett az eredménye.
Egy segítőkész embertől az alábbi info-t kaptam:
http://www.nabble.com/%C3%89rdekes-td13341444.html
Úgy gondoltam, megosztom másokkal, hátha nem csak nekem új ez a hír.
Korábban is volt már ilyen sejtésem, de eddig még nem nyert megerősítést, viszont jó ha mindenki szembe néz a tényekkel.
Mielőtt valaki helyre tenne: tudom, hogy ez a GW-8 topik és nem a Midi fórum.
Üdv: Api
Kilépett
Legyél szíves, még a következőkben segíts!
Amit írtál, azt úgy tudom megcsinálni, hogy van egy mp3-ban lévő zeném, amit átkonvertálok wav-ba???
Van valamilyen program, amivel át tudom konvertálni?
Ha konvertálás után kimentem, akkor milyen paraméterekkel kell megtennem? Vagy az mp3-at milyen paraméterekkel kell átalakítanom, hogy jó minőségű legyen? Értem ez alatt: Hz, ...stb.
Ha ez mag van, akkor Playlist editorral kell a Wav-ban lévő fájlokat betöltenem, vagy elég csak, ha a SONG könyvtárba áthúzom őket? Én megpróbáltam, de rossz formátum lehetett, mert nem tudtam importálni a GW 8-ba!
Kérlek, segíts!
Előre is köszönöm!
Kilépett
doktorúr írta:
Szevasztok!
Hadd kérdezzem meg! A GW 8-on a "center cancel" mindenkinek egy elmosódott sz...rt csinál a zenéből? Az lehet, hogy az éneket "lehalkítja"????, de a zenei alapot is tönkre vágja, s ez így ebben a formában egy használhatatlan, felesleges funkció. Persze ez az én magánvéleményem, vagy lehet, hogy rosszul csináltam valamit?
Előre is kösz a választ!
jó kis mp3
Próbáld ki wav formátumban is a funkciót. Valamint mp3 esetében használj elfogadható minőséget (192!) és egy kissé használhatóbb lesz számodra is ez a funkció.
Kilépett
Szevasztok!
Hadd kérdezzem meg! A GW 8-on a "center cancel" mindenkinek egy elmosódott sz...rt csinál a zenéből? Az lehet, hogy az éneket "lehalkítja"????, de a zenei alapot is tönkre vágja, s ez így ebben a formában egy használhatatlan, felesleges funkció. Persze ez az én magánvéleményem, vagy lehet, hogy rosszul csináltam valamit?
Előre is kösz a választ!
Kilépett
doktorúr írta:
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
GW 8-on a seq-vel szeretnék felvenni úgy, hogy kiséretet, meg külön sávokra hangszíneket, hangszereket. A porblémám, hogy nem tudom, hogyan kell effektezni a sávra felvenni kívánt hangszínt, pl. gitárt?!
"Effects" gomb megnyomásával az effekt menüben kiválasztható a kívánt multieffekt. Továbbá itt lehet beállítani az arányokat és a kimeneti hivatkozásokat (upper/lower/performance) is.
Kilépett
Hali!
A GW-8 hangszínei a Sonic Cell hangmodulból valók (amik ugyebár Fantom X-ből származnak), a Youtube hangminősége szeintem nem olyan jó,m a hangszer élőben sokkal meggyőzőbb. A stílusok is újak és az új hangszínekre vannak hangszerelve. Egyébként a Roland Zenegalériában kipróbálhatod a hangszert magad is.
Joe
Kilépett
Üdv. Mindenkinek! Hamarosan veszek egy Roland GW-8-at, eddig egy EXR-5-öm volt és egy Yamaha SY-35 (de ez lényegtelen). GW-7-et már próbáltam hangszerboltban és azt vettem észre, hogy a stílusai és a hangszíneí majdnem megegyeznek az EXR-ével (néhány újat leszámítva). A kérdésem az lenne, hogy a GW-8 ban is ezek vannak-e (csak kiegészítve újakkal), vagy teljesen másra számítsak? más: Amiket eddig hallottam demo-kat (youtube-on stb.) azok nem valami megnyerőek (leszámítva 1-2 jó hangszínt, gitár, fúvósok stb.), remélem nem fogok csalódni...
Ja igen, a magyar stílusok hogy szolnak benne? (remélem nem úgy, mint az EM-25H-ban)
A válaszokat előre is köszönöm!
Kilépett
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
GW 8-on a seq-vel szeretnék felvenni úgy, hogy kiséretet, meg külön sávokra hangszíneket, hangszereket. A porblémám, hogy nem tudom, hogyan kell effektezni a sávra felvenni kívánt hangszínt, pl. gitárt?!
Kilépett
doktorúr írta:
A Style Works 2000-ben tudok konvertálni úgy, hogy az a GW 8-ra jó legyen?
Szia !
Más gyártóét akarod ? Mert akkor G70-et javaslom,aztán lesz ami lesz .Még az XT sem tudja GW8-at.
Kilépett
GW-8-hoz jár stíluskonverter. szerintem azt használd, inkább! Amúgy szvsz meg használhatod. USB-ről tud importálni a GW-8.
Kilépett
Sziasztok!
Segítséget kérnék!
A Style Works 2000-ben tudok konvertálni úgy, hogy az a GW 8-ra jó legyen?
Milyen hangszert kell beállítani? Vagy felejtős a dolog?
Előre is kösz!
Kilépett
Üdv.
A közeljövőben mindenképpen tervezem legalább egy GW-7, de inkább egy GW-8 vételét.
A kérdésem az lenne, hogy a GW-8-hoz bármilyen pendrive használható-e (gondolok itt a méretére is)?
Kilépett
Köszönöm a válaszodat, megpróbálom így csinálni!
Kilépett
doktorúr írta:
Sziasztok!
Nincsenek esetleg olyan hírek, hogy a GW 8-at is alkalmassá teszik dalszöveg megjelenítésre? Ütni kell érte a rolandosokat?
Szia ! Elvileg működhetne a dolog ,a kijelző alakalmas csak a szoftvert kéne átgyúrni. A kérdés csak az hogy hardveresen van-e még ennyi hely a ROM-ban a bővítés számára.
A stíluskonverterhez egy megjegyzés.Nagyot fogsz csalódni ha egy kattintásra használható stílusokat vársz a programtól(erre sztem egyik sem képes).Én fordításra használom: a Sample könyvtárban találsz egy sablont ,így kell egy midit előkészíteni valamelyik sequencer programmal . A StyleWorks-el exportálom 1 midifájlba a stílust és innen beollózom a megfelelő helyekre majd fordítás.Sokkal több meló de megéri
Kilépett