Roland fórum
Nem vagy belépve.
Szia,
Ez egy szoftver update (1.02-es szoftver), de a te GT-10-ed már biztosan ez van. Egyébként ellenőrizheted a szoftver verziót a következőképpen:
1. Kikapcsolod a GT-10-et.
2. Lenyomva tartod a DISPLAY MODE gombot és eközben kapcsolod be a hangszert.
3. Továbbra is lenyomva tartod a DISPLAY MODE-ot egészen addig, míg a kijelzőn meg nem jelenik a "GT-10 GUITAR EFFECTS PROCESSOR" felirat. Pár másodperc múlva kiírja a szoftver verzió számot.
4. Ezután kapcsold ki a GT-10-et. Majd a használathoz simán újra bekapcsolod.
Üdv: Gabesz
Kilépett
Hello
Kicsit hülye kérdés, de azért felteszem...
A Boss honlapján találtam egy zip file-t, GT-10 system program 1.02
Ez mit tartalmaz?
kösz
Kilépett
Az effektjei? Melyiknek szólnak szebben? Hát a GT-10-nek, sokkal...
E-mailben küldök 1-2 hangmintát, meg a Preamp típusokat is.
Üdv: gabesz
Kilépett
Köszi! Ezzel tényleg sokat segítettél.
Nem tudnál valami linket adni ahonnét le tudok szedni gt10-el felvett számokat/témákat vagy valamit hogy halljam a felvétel minőségét. Sajnos ez nekem így nem mond tul sokat, hogy 44.1kHz/16-bit.
Azt elárulhatod, hogy melyik effektnek szebb a hangja? Bár gondolom, hogy a gt10-nek, de ha te is ezt mondod akkor már el is hiszem
Ja igen még egy dolog. Nem tudod, hogy hol találom meg a gt10 effektjeit, erősítő szimulációit stb... kilistázva, hogy mik vannak benne? Még a bossus.com-on se találtam.
Kilépett
Szia Scapegrace,
A legmegfelelőbb embert kérdezted az összehasonlításról . Természetesen én elfogult vagyok a BOSS-szal szemben, mivel sok-sok éve itt dolgozom és BOSS cuccokat demózok.
Egyébként áprilisban volt alkalmam összehasonlítani a GT-10-et és az X3 live-ot, egymás mellett, ugyanazzal a gitárral (sőt többféle gitárral is kipróbáltam). Nekem végül a GT-10 jött ki győztesen. Ha nem haragszol nem írok erről bővebben, mert az nem lenne fair a konkurenciával szemben.
A javaslatom a következő: Mindnekinek más az ízlése, szerintem mielőtt döntesz próbáld ki mindkét készüléket a saját gitároddal. GT-10 ügyben tudok segíteni a Roland Zenegalériában megtalálsz.
Hozzászólásod második részére a válaszok:
USB-n össze tudod kötni a számítógéppel a GT-10-et és vehetsz fel vele 44.1kHz/16-bit felbontásban. Léteznek olyan weblapok, ahonnan le tudsz tölteni Patch-eket a GT-10hez és ezeket egy Librarian szoftver segítségével tudod rendezgetni, lementeni a saját Patcheid, rátölteni újakat, stb.
üdv: gabesz
Kilépett
Helló Gabesz!
Nem tudom eldönteni, hogy majd melyik effektet vegyem meg. Egy Gt10-eset vagy egy POD X3 live-ot. Szerinted melyik lehet a jobb/tudhat többet.
A másik kérdésem, hogy a Gt10-t ahogy olvastam lehet hangkárnyaként is használni, de milyen minőségbe tudok vele felvenni gépre? Eddig mindig az volt a problémám, hogy teljesen ócska használhatatlan minőségben tudok felvenni talán ezen segíthet a Gt10?
+1: Lehet benne effekteket cserélni/hozzáadni mint pl. az X3 live-ban? Ott ugye valahogy ugy van megoldva, hogy összekötni PCvel aztán elindítani egy programot ami neten keres effektekteket és le lehet az x3ra tölteni akár melyiket. Valami hasonlót lehet a Gt10-el is?
Kilépett
Hello
Próbáltam a Pitch shiftet, működött is
de nem az igazi, nem ezt szeretném....
hanem amikor rálépek a ctl-ra akkor el kezdené hajlítani addíg, amíg nyomom...
nem pedig csak ugrik egy hangközt
megoldható?
kösz
Kilépett
Aha, kösz
Én valami "Pedal Bend" funkciót kerestem. Tudom címezni az EXP pedált, de van mikor egyszerűbb egy gyors taposás a CTL-on min hajlítgatni.
A pitch shifter mértéke meg legfeljebb kísérletezés lesz.
na további jó szórakozást a kérdésekhez!
Zev
Kilépett
Hello!
Rá tudod címezni a CTL pedálra is az Assign menüben, hogy lenyomásakor a Pitch Shifter menjen le 0-ról mondjuk -5-re (5 félhang), ilyenkor Momentary-ra állítsd a CTL pedál kapcsolási módját.
Van egy egyszerűbb megoldás is, ha az EXP pedálra teszed rá, ott találsz egy dedikált Pedal Bend nevezetű paramétert, ami ugyanaz, mint a Whammy. Ha nem boldogulsz írj mailt az s.gabor@rolandee.hu címre, mert ide nem akarok litániákat írni.
üdv: gabesz
Kilépett
Remélem már nem csak este fog.
Közben újabb kérdés merült fel. Vmikor régen egy messzi, messzi, - ja ez más
szóval
volt a lábam alatt egy padló multi, ami úgy volt beállítva, hogy ha CTL pedált lenyomtam, akkor a hangot hajlította (vagyis Whammy volt, a w-nélkül gitárokhoz), amíg nyomtam szépen hajtotta lefelé. Ezt a beállítást el tudom érni CTL pedállal a GT-10en is?
kösz a segítséget
Kilépett
Ó jee! Mondtam, hogy este különösen jól működik
Kilépett
Aha, főleg a szomszédok működnek tőle....
jönnek át, hogy itt van a házi koncert?
Kilépett
OK, este különösen jól működik
Kilépett
Kösz, estére kipróbálom!
Kilépett
Szia Zev,
Gratula hozzá!
A Librariannál a Setup menüben állítsd be a Setup MIDI opciónál az Inputra és Outputra is a GT-10-et. Ha itt Unconnected-et ír, akkor a GT-10 USB menüjében állítsd át a Módot Advanced-re. Ekkor ki, maj dújra be kjell kapcsolni a GT-t és működni fog.
Kilépett
Hello Gabesz!
Jelentem végre én is beszereztem a GT-10esem, kicsit körülményesen, de mindegy. Megvan!
Minden jól működik rajta, sikeresen programozom a patcheket, Assigne perfekt! USB-s hang I/O kommunikál a géppel, felvétel is sikerült!
DE!!!!
A Librarian program nem akar vele találkozni, mindig hibaüzeneteket dob fel, hogy nem találja az eszközt. Valamit rosszul állítok be?
Mi a helyes beállítás?
Kösz
Zev
Kilépett
Szia!
borges írta:
Rögtön az első:
Nem tudom beállítani a zajzárat. Próbáltam a global noise reduction beállítását és az NS1 (2) beállításait is, de semmi nem változik.
A zajzár gombjainak tekergetése közben sem hallom, hogy bármi is változna a hangon - valamit nem jól csinálok, egyértelmű.
A gépkönyvben is csak a paraméterek leírása van meg, így sokra nem mentem vele - hülye azért vagyok, mondom.
A gt10 4-kábellel csatlakozik egy engl erősítőhöz.
Előre is köszi a választ!
Bocs, hogy csak most válaszolok, de külföldön voltam, és nem tudtam netezni sem...
Először is az NS1 és NS2 legyen bekapcsolva. Ezután az Effect Chain menüben javaslom, hogy az NS1-et rakd át az effekt lánc elejére (rámész a nyílall és a kerákkel előre teszed), így az rögtön a bemeneten már hat a zajos gitárhangra. Az NS-2-t pedig helyezd el az erősítő modellek és EQ után, lehetőleg oda, ahol már összeér a párhuzamos effektlánc (de a delay, chorus, reverb elé).
Azt gondolom tudod, hogy a NS akkor működik, amikor nem játszol a gitáron, hogy ne nyúljon bele, rontsa le a gitárhangot. A Thresholdra szerintem max 50-et állíts be a Release meg riffelésre használt Patcheben legyen 0, amúgy meg max 30.
Kilépett
Üdv Gabesz!
Pár napja szereztem be egy gt10et és mivel ez az első multim, szerintem lesz itt néhány buta kérdésem.
Rögtön az első:
Nem tudom beállítani a zajzárat. Próbáltam a global noise reduction beállítását és az NS1 (2) beállításait is, de semmi nem változik.
A zajzár gombjainak tekergetése közben sem hallom, hogy bármi is változna a hangon - valamit nem jól csinálok, egyértelmű.
A gépkönyvben is csak a paraméterek leírása van meg, így sokra nem mentem vele - hülye azért vagyok, mondom.
A gt10 4-kábellel csatlakozik egy engl erősítőhöz.
Előre is köszi a választ!
Kilépett
Köszi Gabesz!
Működik.
üdv.: Milán
Kilépett
Szia Gabesz!
Ovasd majd el légyszíves a VG-99-es bejegyzést.
Egy kis problémám adódott,és kellene a segítséged.
Köszi előre is!
Üdv.
Kilépett
Szia,
Persze, hogy van rá mód. A MASTER gomb alatt válaszd az ASSIGN menü pontot. Itt tudod beállítani, hogy mit szeretnél kapcsolni (TARGET), a SOURCE paraméterre pedig ne a CTL pedálokat, vagy az EXP-t válaszd, hanem azt hogy INPUT LEVEL. Így a pengetés erősségével tudod kapcsolni a TARGET alatt beállított bármit. Az érzékenység is állítható, ezt az INPUT SENS paraméternél teheted meg.
Ne feledd, hogy az ASSIGN alatt csak az a hozzárendelés fog élni, amit be is kapcsolsz. Az aktuális Assign ki/be kapcsolt állapotát a kijelzőn látod. Ha ki van kapcsolva, akkor az ASSIGN gomb megnyomásával tudod bekapcsolni.
Egyszerre akár több hozzárendelést (Assign) is végezhetsz az INPUT LEVEL-hez, így mondjuk megteheted, hogy egy dinamikusabb pengetésre bekapcsol az Overdrive, meg a Delay, meg kikapcsol a Chorus, stb.
Kilépett
Szia Gabesz!
Ismét a segítségedet kérem! ( röhögni nem ér !!) D
Az alant látható videón említed, hogy pengetési dinamikával kapcsolsz be a Gt-n Overdrive-ot.
Ezt a funkciót jól eldughatták, mert a gépkönyvben nem találom, csak az erősítő csatorna váltásnál (vagy vak vagyok).
Minden esetre érdekes lenne ilyen módon ki-be kapcsolni delay-t, EQ-t vagy bármit.
Van erre mód?
Köszi és Üdv.: Milán
Kilépett