Roland fórum
Nem vagy belépve.
Robimid !
Azt hittem, hogy megegyeztünk abban, hogy a jövőben hanyagoljuk egymást.
Egyébként meg még olvasni sem tudok.......
Üdv: Api
Erre tényleg nem várok választ!
Kilépett
Helló Csavar !
Köszi a pozitív állásfoglalást !
Szeretnék egy GW-8-hoz kapcsolódó kérdést feltenni:
Megoldható-e - és ha igen, akkor hogyan - az, hogy bekapcsoláskor közvetlenül a saját beállításaimat tartalmazó performance jelentkezzen be, ne a gyárilag beállított preset?
Többször átfutottam az angol nyelvű gépkönyvet, de erre nem találtam infot.
Kilépett
...bár minden hanxerhez adnak "owner's manual"-t, és annak a végén szinte minden esetben van egy "MIDI Implementation" fejezet, ahol MINDEN okosság le van írva szépen.... csakhát ahhoz ugye olvasni kéne
Kilépett
Hát akkor tessék Api:
http://www.midifonia.freeweb.hu/midi.htm
Innen tanul6sz
Kilépett
Okos, hasznos linkeket nyugodtan lehet pakolni. Egymás "szakmai segítése" céljából... Hírdetési, üzleti és egyéb sarkalatos (tudjuk mire gondolok) célú linkeket törölni fogunk. Legalább is én
Kilépett
Hmmmm ?
Sajnálom, hogy felingereltelek.
Visszanézve az előzményeket nem értem, hogy mivel, de nem is lényeges.
Úgy látom jobb, ha ebbe nem megyünk bele.
Ha legközelebb kérdezek valamit vedd úgy, hogy az másnak szól !
Kilépett
Api!
Sem időm, sem szándékom vitázni Veled, és senkivel sem.
Ha konkrét kérdést teszel fel, szívesen válaszolok rá (feltéve ha tudom a választ), és szívesen segítek Neked is, épp úgy mint bárkinek, de egyelőre még mindig nem tiszta számomra, pontosan mire vagy kíváncsi
A "midi" egy elég tág fogalom, mint azt Te is bizonyára észrevetted, sok minden belefér
Tényleg, ha tudok segíteni, szívesen megteszem, amennyiben konkrét témára vonatkozó kérdéseket teszel fel!
Üdv
Robi
Kilépett
Api!
Sem időm, sem kedvem vitázni veled, és senkivel.
Ha konkrét kérdést teszel fel, szívesen válaszolok rá (feltéve ha tudom a választ), és szívesen segítek Neked is, épp úgy mint bárkinek, de egyelőre még mindig nem tiszta számomra, pontosan mire vagy kíváncsi
A "midi" egy elég tág fogalom, mint azt Te is bizonyára észrevetted, sok minden belefér
Tényleg, ha tudok segíteni, szívesen megteszem, amennyiben konkrét témára vonatkozó kérdéseket teszel fel!
Üdv
Robi
Kilépett
Hi Robimid !
Tanítsatok meg a GW-8 rejtelmeire: Hogy is van ez a midi téma ?
Félretéve a poénkodást, értem én amit mondasz, hogy keresgéljek a neten mert az milyen hasznos, csak valami konkrétan fellelhető info jobb lett volna.....
Én nem vagyok nagy fórumozgató, de az nem teljesen világos, hogy egy fórum adminjának mi kifogása lehet azzal kapcsolatban, ha valaki a tapasztalatait megosztandó közzétesz néhány linket, ami a témához kapcsolódik. Szerintem az internet az információ megosztásának ill. közzétételének színtere, nem az információ visszatartásáé.
Ez az én véleményem, de velem lehet vitatkozni.
Egyébként meg a lap.hu oldalakat azért tartom egy jó kiindulási pontnak egy témával kapcsolatban, mert az ilyen oldalak megpróbálnak minél több - a témához kapcsolódó - anyagot egybefogni. Tudom, hogy a net nem csak ebből áll, de én soha nem is állítottam az ellenkezőjét.
Na azért köszi !
Kilépett
Itt is vannak érdekes dolgok, pl:
http://rolandee.hu/vocabulary.php
de hidd el, az internet nem csak az általad említett lap.hu -ból áll!
Ha ésszerűen keresel, és figyelmesen olvasgatsz, Te is találsz majd ezzel a témával foglalkozó oldalakat, fórumokat, ahogyan én is találtam, de ide inkább nem másolnám be a linkeket, mert a legtöbb fórumon ezt az adminok nem igazán díjazzák
Soxerencsét
Kilépett
Nem Api!
Ez itt a GW8 topic, nem pedig a "tanítsatok meg a midi rejtelmeire" topic!
Kilépett
Hali Matrix64 !
Köszi a tippet, kipróbálom.
Megnéztem, a www. midi.lap.hu oldalt, de nem igazán találtam olyan anyagot, ahol a midi rendszert alaposabban leírták volna.
Kilépett
Ha cubase-al nyitsz meg egy midit rögtön látod hogy 0-ás vagy 1-es.A 0-ás nál csak egy sávot mutat és a Disolve Part parancsal kell kibontani .
Kilépett
Köszi Robimid !
Így már tisztább a kép. Közben tovább próbálgattam, és találtam olyan midi fájlt, amit a pendrive root directory-jába másolva le lehet játszani. Csak azért próbáltam érdeklődni, hogy mi módon lehet eldönteni egy már meglévő midi fájlról, hogy miféle, mert van pár ezer db és gondoltam a puding próbán kívül van valami tudományosabb módszer.
Gondolom, ha megnyitok egy mid fájlt egy fájl néző progival, a header részben csak van valami utalás arra, hogy ő éppen milyen típus.
Kilépett
Az SMF0 és az SMF1 között az alapvető különbség: az SMF0 formátumnál egyetlen track-en van "ömlesztve" az összes midi üzenet, míg az SMF1 sávokra bontja.
Nem tudom érthatőbben elmagyarázni, próbálgassad.
Kilépett
Betöltöd a midifile-t bármilyen sequencer programba (cakewalk, cubase, stb), és a mentéskor megadod neki a formátumot (SMF0, SMF1)
Beütöd a google-ba hogy midi file és nagyjából 20.000 oldalt dob ki csak magyar nyelven. Böngészgess, olvasgass, tanulgass, forumozgass:)
Kilépett
Szia Robimid !
Köszi a választ. Ez a 0-s vagy 1-es midi file típus teljesen új nekem. Honnan lehet megállapítani egy .mid fájlról, hogy az melyik formátumú. Van esetleg valami tipped, hogy ezekről a formátumokról hol lehetne egy kicsit kiművelődni ?
Ui. Egyébként mp3-at playlist nélkül is lejátszik a pendriveról, ha az a gyökérben van.
Kilépett
Api!
Nem mindegy, hogy nullás, vagy egyes formátumú a midifile!!!!
Ellenőrizd!
A GW8 csak úgy látja közvetlenül a pendrive-ról a fájlikat, ha a playlist editorral teszed fel!
Ha nem, akkor csak az "USB Import" tal tudod BETÖLTENI!
Kilépett
Szia Joe !
Köszi a választ. A GW-8 gépkönyve szerint az SMF állományokat Roland/Song könyvtárba kell elhelyezni, de ott nekem valamiért nem látta őket. Aztán kipróbáltam a root-ba másolást
is, de azt sem látta. A pendrive jó, mert stílusokat, meg mp3-at sikerült betölteni róla.
A mid fáljok szabványosságával kapcsolatosan vannak fenntartásaim. Vannak olyan midi zenéim, amit mondjuk egy Van Basco Karaoke Player nem tud lejátszani hibás file formátumra hivatkozva, más lejátszók viszont csont nélkül lejátszák.
Akkor valami csak nem szabványos.
Meglehet, hogy találomra rámásoltam néhány .mid file-t és azok esetleg nem kompatibilisek a Roland rendszerével. Na, ennek majd utána járok...
Kilépett
Hali!
A Standard MIDI File kifejezés - egy szabványos Song-formátum, amelyet azért hoztak létre, hogy a különböző gyártók sequencer-ei által rögzített Song-ok szabványos formában legyenek elmenthetők- a fájlok elnevezését jelenti. Ezen fájlok kiterjesztése pedig *.mid. Ha a pendrive root directory-jába másolod a *. mid kiterjesztésű fájlokat, akkor az USB Memory Player funkcióval lehet lejátszani azokat.
Kilépett
Halihó !
Egy kérdés GW-8-cal kapcsolatosan.
A gépkönyv szerint a hangszer lejátszik SMF fájlokat.
Az SMF standard midi file-t jelent. Ebbe beletartozik a .mid kiterjesztésű file is, vagy csak szigorúan a .smf kiterjesztésű állományokat fogad el ?
Nekem a MID-eket nem látja a pendrive-on.
Másik kérdés: lehet-e a .mid fájlokat .smf-re konvertálni és ha igen mi módon ?
Kilépett