www.rolandee.hu

Roland fórum

Nem vagy belépve.

#1 2008-07-29 12:36:27

gabati
Tag
Regisztrált: 2006-10-25
Üzenetek: 13

G-70 bekapcsolási probléma

sisti2006 kerlek vedd fel velem a kapcsolatot e-mail cimem:gta_km83@yahoo.co.uk

Udv.Gabati

Kilépett

#2 2008-05-29 18:07:15

sisti2006
Tag
Regisztrált: 2008-05-13
Üzenetek: 4

Re: G-70 bekapcsolási probléma

Hello Joe!
Felvettem a kapcsolatot a helyi Roland szervizzel, ők azt mondták. hogy vagy táppanel vagy alaplapcsere a megoldás. Egy alplap ott van 800 euro körül, így lemondtam a javításról. Inkább eladom és veszek egy másikat, persze azt megnézem, hogy ne legyen semmi baja.
Még egyszer köszönöm a tanácsaidat.
Üdv, István

Kilépett

#3 2008-05-15 16:39:38

Joe
Guru
Regisztrált: 2003-10-14
Üzenetek: 226

Hello István!

A 3-as szoftver újra telepítését még érdemes lenne meglépni mielőtt az alaplappal foglalkozol.

A szoftver és a feltöltés menet letölthető innen:
http://www.rolandee.hu/product.php?node_id=2004509

A telepítés közbeni áramszünet lehetősége nem tudom mekkora, ha tudsz kérj kölcsön valakitől egy számítógépes szünetmentes tápot és úgy végezd el, de ha úgy gondolod ebben is kérheted az ottani partnerünk segítségét.
Mindenképpen érdemes ezeket meglépned, mert a problémád biztosan orvosolható!

Alaplap csere házilag nem javasolt, csak szervizben.

Alkatrészt a romániai partnerünktől lehet rendelni.

S.C. FBS Lines S.R.L.

Piata Libertatii Nr. 1
RO - 535 500 GHEORGHENI

Tel: +40-266-364-609

e-mail: roland@knet.ro
web: http://www.rolandmusic.ro

Kilépett

#4 2008-05-15 14:55:11

sisti2006
Tag

Hello Joe!
Köszi a gyors felvilágosítást az ügyben, igaz egy kicsit elszomorított a dolog. Nem tudom mennyibe kerülhet egy új alaplap és milyen lehetőség lenne arra, hogy postán vagy más módon eljusson hozzám. A beszerelését én megoldanám, gondolom gyárilag már fel van programozva, új op rendszer stb.
Egyáltalán van valami esélyem ilyesmire, vagy inkább adjak túl rajta?
Tudnál egy alaplap árat küldeni? Ettől függően majd eldől a sorsa.
Előre is köszi
Üdv, István

Kilépett

#5 2008-05-15 13:48:09

Joe
Guru

Hello!

Megnéztem az új infókat és helyzet az, hogy a Flash Memória formatálását a ROLAND a G-70-hez nem javasolja, mivel bizonyos esetekben  károsodhatnak az áramköri elemek, ezért a formatálás leírását sem közli a továbbiakban. Az esetlegesen előforduló leírásokat nem tekinti hivatalosnak és azok használatához nem járul hozzá. A szoftver verzió új, a memóriában is van elég hely ez igaz. A Flash formatálásával a gyári stílusok, Music Assistance-ek, stb. állíthatók helyre,  a működésbeli furcsaságok megszüntetésében olyan esetekben segíthet, mikor a fájlok túlzottan össze vannak kutyulva, túl kicsi a szabad memória terület és egyszerűen és gyorsan vissza akarsz térni a gyári állapothoz. Lehet, hogy ha az oprendszer sérült meg és ha újra felrakod az még segíthet, ha nem, akkor viszont hardveres gond van és a szerviz lehet a megoldás. A szoftver felrakásnál is fontos, hogy még véletlenül se legyen áramszünet a művelet közben, mert ellenkező esetben meghibásodás léphet fel, amit csak alaplap cserével lehet orvosolni. Erre egy szünetmentes táp a megoldás.

Üdv,

Joe

Kilépett

#6 2008-05-14 20:56:57

sisti2006
Tag

Hello  Joe!
A gépen a 3-as verzió van, a belső memóriából kb 10 Mb üres. Bevinni sajnos eléggé problémás lenne, mivel Erdélyben lakom. Egy flash memória formatálást megpróbálnák, csak nem tudom hogy kell. Ha ehhez szükség van a gyári CD-re, akkor sajnos ez nincs nekem. Másodkézből vettem a gépet, és semmi tartozékot nem adtak hozzá. Amikor megvettem, nagyon sok olyan üzenettel találkoztam, mint File not found vagy User program not found. Szerintem a volt gazdija usb-n keresztül törölt le fileokat a gépről, sőt a demók sincsenek rajta. Emiatt a database managerrel kitöröltem minden fölösleges dolgot belőle, most minden ok, kivéve a demókat. Nagyon remélem, hogy csak szoftveres baja van, ezért jó lenne első lépésként megpróbálni a flash memória formatálását.
Ha lennél szives leirni a procedúrát, sokat segitenél vele.
Előre is köszönöm,

Üdv,
István

Kilépett

#7 2008-05-14 15:10:24

Joe
Guru

Hello!

A hiba jellegéből adódóan lehet szoftveres vagy hardveres. Nem tudom, hogy milyen  verzió van a gépeden, de lehet, hogy frissíteni kellene az operációs rendszert. Azt is nézd meg, hogy nincs-e  nagyon tele a belső memóriája ( 200 kbyte alatt), ha igen szabadíts fel helyet benne. Egy flash memória formatálás, majd a gyári adatok visszatöltése (nem Factory Reset) is megoldhatja a problémát. Nem fordult még ilyen hiba elő ezzel a típussal, sőt még szervizben sem fordultak még nagyon elő. A hardveres hiba kacifántosabb lehet. Úgy nézhet ki a dololg, mint egy termikus jellegű hibánál, ha egy a bekapcsoláskor fontos szerepet játszó IC valamilyen oknál fogva (pl. túlfeszültséget kapott stb.) meghibásodott, túl melegszik rövid használat után,  és a ki- majd az újra bekapcsoláskor nem fog működni ideiglenesen, amíg újra le nem hűl.
Ha ez a gond, akkor alaplap csere lehet belőle. Ha a szoftveres "fejmosásre" megjavul az a kellemesebb dolog. Ha boldogulsz a szoftveres résszel, akkor előre. Ha segítség kell szólj vagy hozd be a Zenegailba a gépet előzetes időpont egyeztetéssel.

Üdv!

Joe

Kilépett

#8 2008-05-13 17:49:24

sisti2006
Tag

Sziasztok!
István vagyok, és új tag a fórumon.
Van egy problémám a hangszeremmel. Első bekapcsoláskor elindul, viszont egy kis használat után már nem sikerül újrainditani, ha esetleg kikapcsolnám.
Ilyenkor a kijelző megszürkül, és itt ebben az állapotban lefagy. Kb 10 perc után sikerül újra bekapcsolni. Azt is megemlitem, hogy ha elindult, akkor akár 24 órát is működik anélkül, hogy valami gond lenne. Az aggaszt leginkább, nehogy idővel romoljon a helyzet.
Tudna e valaki segiteni ?
Előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek!

Kilépett

Fórum lábléc