www.rolandee.hu

Roland fórum

Nem vagy belépve.

#1 2010-09-23 13:41:23

Joe
Guru
Regisztrált: 2003-10-14
Üzenetek: 226

RD-500 MIDI hiba (?)

Hello!

Az eredeti kalapácsok már nem rendelhetők, de a márkaszervizben van kb. 10 egész és kb. 30-40 félhang kalapács, ha ez elég. Azonban ezt csak velük tudod kicseréltetni. A helyettesítő alkatrészek közül a teljes billentyűzet, kalapácsokkal, tartószerkezettel kb. 200.000.- Ft lenne+ munkadíj. Ha Te akarod csinálni, akkor 1 db kalapács kb. 1.200.- Ft, de az új kalapács kicsit könnyebb ezért, ha nem cseréled az összeset, akkor zavaró lehet billentéskor, bár a lehetőség meg van, hogy csak a leginkább rászorulókat váltod fel újakra. A 88 db kalapács kb. 105.000.- Ft és ahogy írod a filcet is cserélni kellene. Arra még felhívnám a figyelmed, ha Te végzed a cserét nincs garanciád a beszerelt alkatrészekre és, ha szerelés közben véletlenül egy sztatikus kisülés miatt pl.  meghibásodik az alaplap, akkor további költségek lépnek fel, ha egyáltalán még rendelhető az alkatréz. A szerviz munkadíja egyébként a beszerelt alkatrészek árának töredéke lenne. Erről a 06/23 511-010-es telefonszámon érdeklődhetsz. Persze Te döntesz, nem rábeszélni akarlak, csak tájékoztatni a lehetőségekről.

A korábbi kérdésedre látatlanul pontos választ nem tudok adni, de lehet kábel probléma- ahogy írtad- és lehet számítógép ill. szoftveres ok. Pl. egy feltört szekvenszer program esetén nincs megfelelő szinkron, késik stb....

Üdv,

Joe

Kilépett

#2 2010-09-22 22:18:10

andras00
Tag
Regisztrált: 2008-11-11
Üzenetek: 10

Re: RD-500 MIDI hiba (?)

Szia Joe!
Köszönöm, hogy válaszoltál!

Ma volt időm, és kipróbáltam a régi MC-50 szekvenszerrel, és teljesen úgy tűnik, hogy hibátlanul működik minden. Gyári kábellel kötöttem őket össze, nem volt toldás-foldás (lehet, hogy itt a hiba?). Gondoltam a számítógép újratelepítésére is, de ez egy viszonylag hosszú dolog, és lehet, hogy nem is oldaná meg a problémát. Sajnos én Gyöngyös mellett lakom, nem tudom megoldalni, hogy "belátható időn belül" megjelenjek nálatok a hangszerrel.

Viszont van egy másik problémám is!

Ismét eltört egy kalapács az RD-500 ban! Jelen pillanatban már 9 billentyű nem használható emiatt (kivettem a kalapácsokat, cserélgettem, hogy a jobban használt területek működjenek). '97 óta van nálam ez a hangszer, volt pár év, amikor nagyon intenzíven gyakoroltam rajta - akusztikus hangszer hiányában. Sajnos szinte mindegyik kalapács meg van repedve, bármikor eltörhet. Mivel nincs pénzem egy új hangszer vásárlására, ennek a felújítását szeretném valahogy megoldani. Tudsz-e valahol lehetőséget arra, hogy a kalapácsokat megvegyem? (ill. a filcezés is szerintem cserére szorulna) És mindez kb. mennyibe kerülne - gondolom, azért olcsóbb, mint egy új hangszer.

Segítségedet előre is köszönöm!

T. András

Kilépett

#3 2010-09-22 14:01:52

Joe
Guru
Regisztrált: 2003-10-14
Üzenetek: 226

Hello!

Elég érdekes, amit leírsz. Ha nem állítottál el semmit és nem csinálsz semmilyen műveletet, akkor nem kellene magától MIDI üzeneteket küldeni. Hozd be a Zenegalériába egy előre egyeztetett időpontban és megnézzük, hogy mi lehet a jelenség oka.

Kilépett

#4 2010-09-21 08:01:27

andras00
Tag
Regisztrált: 2008-11-11
Üzenetek: 10

Sziasztok!
Olyan problémám adódott, hogy az RD-500 digitális zongorám magától küld jeleket a számítógép felé (Program Change, Pitchbend, Aftertouch, stb.). Cubase programmal használom, eddig, minden jól működött, de most valami történt a rendszerrel. A leütött hangok késnek, össze-vissza ritmusban szólalnak meg. Közben mindenféle állítások történnek a Cubase-ben. Teljesen használhatatlan. Van egy szintim is, ezzel viszont minden jól működik. Nem tudom, hogy mi lehet a hiba! Tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
T. András

Kilépett

Fórum lábléc