Roland fórum
Nem vagy belépve.
Kedves mindenki!
A szerzői jog csak az egyik része a problémának, mert ott van a hangfelvétel is, aminek van producere, aki lehet a szerzővel azonos, vagy akár egy másik személy is. Úgyhogy nem csak a zeneműkiadóval kell beszélni, hanem a hengfelvételkiadóval is. Nem beszélve arról, hogy a Prodigy hány alkalommal használt hangmintákat, és még előfordulhat az is, hogy egy hangmintát tartalmazó részletből szeretnél hangmintát venni. Jogi szempontból teljes erdő, a dolog erkölcsi és művészeti aspektusairól meg inkább ne is beszéljünk. Érdemesebb tehát kevésbé ismert előadóktól lopni, vagy a felismerhetetlenségig torzítani a mintát, illetve olyan kontextusba helyezni,hogy ne legyen felismerhető.
Peace
Kedves Csaba,
Köszönöm a választ és fáradságot. Egyszer már volt rá példa, hogy az Artisjus megbírságolt azért, mert nem fizettem a telefon várakoztató hangért jogdíjat. Nehéz volt értésükre adnom, hogy a szóban forgó cégnek NINCS váróhangja a telefonon.
Köszönöm mégegyszer,
A
Kilépett
Kedves Andersen!
Tudtam beszélni a hölggyel, aki a következő tájékoztatást adta: minden egyes dalrészlet, hangminta szerzői jogvédelem alatt áll. Tehát nem csupán jogdíjat kell fizetni, de engedélyt is kell kérni a szerzőtől vagy a zeneműkiadótól a felhasználásra.
Tehát a dolgok elintézésének a hivatalos útja egy engedély beszerzése (ebben az Artisjus tud segíteni, mert ha kell, megadják az adott zenemű jogtulajdonosának elérhetőségét) és az engedély birtokában szerződni kell az Artisjus-szal, mint jogkezelővel a jogdíj mértékéről.
Üdvözöl,
Tóth Csaba
Kilépett
Szervusz Csaba,
Ugye milyen jó kérdés? Nehéz rá pontos választ adni, lehet, hogz a bíroságnak kell majd kitalálnia . Na mindegy, türelmes vagyok, köszönöm a segítséget. A témában találtam amúgy pl. a következő címet, ajánlom bárkinek: extra.hu/verebics/[/url]
Üdv,
A
Kilépett
Kedves Andersen!
Szóval a hölgy betegállományban van (és nem szabadságon), lehet, hogy holnap lesz, de ez sem biztos. Rajta kívül senki nem tudott erre a kérdésre egyértelmű választ adni... Kérlek, légy még türelemmel, rajta vagyok!
Üdvözöl,
Tóth Csaba
Kilépett
Kedves Andersen!
Hívtam Gergely Andreát, de sajnos még ma is szabadságon van. Hétfőn jelentkezem.
Üdvözöl,
Tóth Csaba
Kilépett
Kedves Andersen!
Ebben a témában az Artisjus-nál Gergely Andrea a szakértő. Sajnos, ő ma és holnap szabadságon van, ezért türelmedet kérem a pontos válsz ügyében. Ígérem, hogy pénteken felhívom és megkérdezem, hogy mit kell tenni ebben az esetben, hogy legálisan járj el!
Üdvözöl, Tóth Csaba
Kilépett
Sziasztok,
Ha egy websitehoz szeretnék loopokat csinálni, hangokat, ezt-azt, és kiveszem egy Prodigy szám első hangját, meg egy Robert Owens számból a nyihogást, majd felhasználom ezeket az oldalon, akkor megyek a dutyiba? Hogy van ez? Van egy limit, hogy hány taktusig vehetik ki számokból ezt-azt, vagy hogy felismerhetetlennek kell lennie? Van olyan, hogy hangminta védjegy?
Kösz,
a
Kilépett