www.rolandee.hu

Roland fórum

Nem vagy belépve.

#1 2015-07-06 17:01:12

G70es
Tag
Regisztrált: 2015-03-11
Üzenetek: 6

G70 style not found!

Köszönöm, értem. Sajnos nincs módom Pestre utazni és a helyi boltban sem foglalkoznak velem mivel nem ott vettem a hangszert, hanem használtan.

Én úgy tudom hogy a hangszeren a utility módban végrehajtható factory reset nem töröl le mindent a hangszer belső memóriájából, csak alaphelyzetbe hozza a hangszert, s így a benne maradó fájlok foglalják a memóriát viszont látszani sem fognak a hangszeren, mivel az adatbázisból törlődnek a hivatkozásaik. Gyakorlatilag ez lehet a mostani szituáció is a gyári userek esetében is.
Elsőre, mikor ide került a hangszer én lementettem mindent ahogy le is volt írva, a számítógép intézőjét használva. Ugyanígy a gyári userekről is mentéssel rendelkezem, de mikor ezt a factory user setet betöltöm, nincsenek hozzá meg a stílusok amiket használnának, viszont a stílus kategóriákban minden gyári stílus manuálisan megtalálható, úgyhogy a hivatkozásokkal lehet a gond a usereknél.
Csak ennyit szeretnék, hogy azt ugyanúgy visszatölteni és ne legyenek vak fájlok utána a hangszeren. Az azóta módosult beállítások memóriakártyán vannak, mindig oda dolgozom és ilyen téren azok nem szólnak bele a működésbe, hisz csatlakoztatáskor a hangszer azokat beolvassa.

A további kérdésemre azóta sikerült megoldást találni, hogy srx bővítőről stílus kíséretek használta hangszíneket hogy lehetne kilistáztatni melyik style vagy user használ bővítős hangszínt a kíséretsávokon?

Még annyi volna, hogy egy jó állapotban lévő fehér, első generációs FP4 zongora mostanság milyen használt piaci áron futhat? 150000 forintot adnék max. érte és a tulaj benne is volna így. Megéri ennyiért vajon?

Kilépett

 

#2 2015-06-22 12:12:10

Csavar
Guru
Küldő: Roland Zenegaléria
Regisztrált: 2007-03-20
Üzenetek: 921

Re: G70 style not found!

Üdv.

A hangszer gyári tartalmát, nem igazán lehet csak úgy egyszerűen mozgatni. A hangszer bejegyzésként és elérhető tartalomként is kezeli a hivatkozásokat.
Csak számítógépes törléssel nem helyreállítható a gyári user készlet, kell egy rendszertörlés. Ehhez a hangszert hozza el hozzánk a Zenegalériába, vagy egy Önhöz közeli Roland partnerünk boltjába.

Kilépett

 

#3 2015-06-20 14:29:47

G70es
Tag
Regisztrált: 2015-03-11
Üzenetek: 6

Re: G70 style not found!

Üdv!

G70-ben ma visszatöltöttem az eredeti gyári user setet hogy megkeressek valamit, amivel a hangszer véve lett, és egyikhez sem találja a stílust, holott benne vannak a hangszerben és másik user settel tudom is használni.
Mit lehet tenni ilyenkor?

Inicializálnám is a hangszert ha arról van szó, de rengeteg cucc van memkártyán is rá, műsorok, smf-ek, külső stílusok és úgy tudom egy haveromtól, hogy ilyenkor hiába van visszatéve helyreállítás után a kártya, a hangszer nem fog semmit látni, mert az adatbázisából belül minden hiányozni fog és a kártyán már nem a "put here..." mappákban vannak a fájlok hogy feldolgozhassa.
Hogy lehet ezen elegánsan adatvesztés nélkül segíteni?
Számítógépre minden le van persze mentve ahogy írták, PC-vel a teljes belső memória le lett intézőben másolva és a manager szoftverrel is biztonságképp és van egy backup CF kártya mentés is!

Aztán volna még egy kérdés, hogy srx bővítőről stílus kíséretek használta hangszíneket hogy lehetne kilistáztatni melyik style vagy user használ bővítős hangszínt a kíséretsávokon?

Köszi!

Kilépett

 

Fórum lábléc